Uddannelse, fremtid og drømme

Fitness-InstituteJeg er faktisk rigtig glad for at studiere og jeg må nok indrømme, at jeg har virkelig overrasket mig selv ved ikke at læse til civilingeniør lige nu. Det har ligesom altid været planen. Jeg er på ingen måder skoletræt og studielivet synes jeg er skønt. Jeg har ikke haft sabbatår efter gymnasiet og beslutningen dengang var helt rigtig. Jeg havde hverken lyst til eller brug for et sådan friår. Tanken om det skræmte mig derimod.
Det er først for nylig jeg blev meldt ind i A-kassen, hvilket jo så betyder, at jeg lige nu (den første måned efter jeg er blevet færdig) står uden hverken S.U. eller dagpenge. Igen, så kunne jeg bare ikke forestille mig, at jeg ikke skulle læse videre og derfor var der jo god tid til at melde sig ind (melder man sig ind i A-kassen minimum ét år inden man er færdig, så får man dagpenge fra første dag, hvor man er færdiguddannet).
Nu står jeg så her, som 24-årig færdiguddannet med en lang fremtid foran mig. Hvad den skal byde på, det ved jeg ikke helt endnu. Mulighederne er mange, drømmene er store og jeg tager det hele et skridt ad gangen. Jeg synes min uddannelse som diplomingeniør indenfor bioprocesteknologi har været utrolig spændende. Skoletiden har været meget projektorienteret og jeg har i høj grad ændret min tilgang til problemstillinger, analyser osv. Det er som om, at den verden jeg befinder mig i giver mere mening. Min uddannelse er utrolig bred, jeg har både haft (teknisk)kemi, mikrobiologi, matematik, lært om rør og pumper på fabrikker, lært om gæring (ølbrygning, brødbagning og hvordan gæring fungerer i industrien), skrevet forretningsplan og så har jeg i et helt semesters praktik (plus yderligere et helt semesters bachelorskrivning) fordybet mig i en teknik, der hedder Polymerase Chain Reaction (PCR), som er en analyse metode der bruges på hospitaler, men som det fleste kender fra opklaringssager hos politiet. Det er nemlig en metode, hvor man kan opformere små stykker DNA milliarder af gange. Så hvis der er en voldtægtsforbryder, der har efterladt sæd eller hår på gerningsstedet, så kan man vha. PCR -teknologien få nok DNA til at kunne genkende forbryderens DNA. I forskningen og hospitalsverden benyttes teknologien bl.a. til diagnose af sygdomme  hos patienter. Det er en utrolig hurtig metode, hvor patienten kun skal vente få timer på svar i stedet for flere dage. Min opgave har været hemmelighedsstemplet, så den kan jeg desværre ikke fortælle så meget om andet end at den gik ud på at optimere og forbedre analysemetoden endnu mere vha. et syntetisk fremstillet molekyle. Inden det bliver for teknisk, så vil jeg lige vende tilbage til hvorfor jeg synes verden giver mere mening. Jeg har nemlig igennem alle de forskellige fag fået en forståelse for hvorfor kroppen skal have den næring vi spiser, hvorfor man altid skal opløse gær ved fingertemperatur, hvordan vaskepulver virker, hvorfor afløbsrens er så effektivt og de kemiske processor der sker under træning. Jeg elsker ny viden og labber det i mig. Det er også derfor, det undrer mig, at jeg ikke er tilkoblet en videregående uddannelse lige nu. Men sandheden er den, at jeg ikke kan se mig selv i de type jobs, der er for enden af uddannelsen. Derfor er jeg gået i gang med at tænke over hvad der gør mig glad. Hvordan arbejder jeg bedst, hvilke kompetencer har jeg, hvad vil jeg gerne bruge de næste mange år af mit liv på og hvad er mit drive.

Indtil jeg kan besvare de spørgsmål lidt bedre, så er jeg gået i gang med et selvbetalt kursus hos Fitness Institute i Anatomi og Fysiologi. Kurset starter i morgen og varer alle lørdage og søndage indtil den 12. april, hvor jeg skal til eksamen. Jeg glæder mig helt vildt til undervisningen og synes det er så skønt, at jeg kan bruge noget af min nørdede viden fra mikrobiologi til endnu mere træningsorienteret viden. Med andre ord, så er det dét, som gør mig glad for tiden og derfor prøver jeg at gå i den retning. Det er nu, imens jeg stadig er (relativt) ung og uden børn, at jeg har muligheden for at forfølge sådanne drømme. Jeg sidder jo ikke med huslån, dyr husleje eller andre økonomiske ting, der som sådan skal passes. Jeg har selvfølgelig den månedlig husleje og faste udgifter der skal betales og der skal mad på bordet osv., men det er jo ikke mere end hvad jeg kunne betale da jeg var på S.U. Jeg holder selvfølgelig godt øje med hvad der er af spændende jobs og har også allerede været i gang med at søge. Jeg kan jo ikke udelukke, at drømmejobbet er derude uden at jeg har opdaget at det findes. Jeg er klar til at gå mange veje og håber jeg finder et job, der gør at jeg ikke kan vente med at hoppe ud af sengen om morgenen. Et hvor jeg bliver udfordret, får mulighed for at indsamle ny viden og kan følge projekter fra den spæde start til slut. Findes det job ikke indenfor mit kompentenceområde, så må jeg jo se om ikke jeg selv kan skabe det. Det må tiden vise.
Dette indlæg blev meget længere end planlagt. Jeg ville faktisk bare kort have fortalt at jeg starter på kurset i morgen og glæder mig. Hvis I har yderligere spørgsmål til min ingeniør-uddannelse, til kurset hos Fitness Institute eller forsalg til sjove og spændende jobs jeg kan søge, så skriv endelig en besked i kommentarfeltet. Jeg synes jo det er noget så hyggeligt når I skriver :)
Kan I nu have en rigtig skøn weekend allesamen<3

11 Replies to “Uddannelse, fremtid og drømme”

 1. Du er utrolig god til at formulere dig, og teksten giver rigtig meget mening! :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Det glæder mig virkelig at høre, for har været meget i tvivl om indlægget var for rodet og svært at forstå. Det var bare lige en masse tanker jeg rendte rundt med :)

 2. Dejligt indlæg! :)
  – Jeg er selv lige blevet færdig med min bachelor og kan sagtens relatere til det du skriver om.
  Hvad jeg har lært er, at skolebænken desværre ikke lærer én hvilke jobs man ønsker og kommer til at trives i. Igennem mit studie har jeg haft to vidt forskellige praktikforløb som virkelig hjalp mig på vej til at finde mine interesseområder indenfor job verdenen. Jeg tror derfor du gør det helt rigtige ved at stoppe op, og så komme ud og prøve lidt forskelligt. :D

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Tusind tak! Jeg giver dig helt ret :) Mit praktiksted var fantastisk spændende, men jeg tror der var alt for meget forskning. Jeg har brug for noget hvor der er lidt mere fart over feltet på – og her er jeg desværre ikke sikker på at mit studie har været det rigtige valg. Da jeg startede vidste jeg nok godt, at drømmejobbet for mig ikke var i den branche, men interessen for fagene var bare så stor, at jeg blev nødt til at forfølge min lyst til at fordybe mig i det. Jeg må indrømme, at denne uvisse tid skræmmer og frustrer mig på samme tid, men tror og håber du har ret i at jeg har taget det rigtige valg ved at stoppe op og se mig lidt omkring :) Mange tak for din kommentar, det er så rart at høre om andre der kan relatere til situationen jeg står i :)

 3. det er dejligt at læse hvad du har på hjertet!

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Det er jeg glad for at høre. Det er tit en hårfin balancegang hvad der skal på bloggen og ikke, så det er skønt at høre det er værdsat selvom jeg var i tvivl om indlægget skulle op eller ej :)

 4. Glæd dig! Jeg har taget kurset i København og færdig gør min fitnessinstruktør uddannelse her den her weekend.
  Det er rigtig dygtige lærer, og så er det vildt fedt at være sammen med så mange fitness nørder!
  Jeg har taget uddannelsen samtidig med gymnasiet, i gymnasiet har jeg bioteknologi på A, så jeg kender også til mange af de kemiske processer i kroppen. Det har været super spændende at blande uddannelse med bioteknologi, så du kan godt glæde dig endnu mere :D

  // Cathrine
  http://www.fitcathrine.blogspot.dk

 5. Super fedt indlæg! Jeg læser selv kemi/biotek diplom ingeniør og jeg skal til at begynde og finde praktik plads. Jeg synes det du har lavet lyder utrolig spændende. Nu hvor det er så hemmeligt kan du vel ikke fortælle mig så meget mere om det? Hvis du kan ville det være super dejligt hvis du kunne sende en mail der uddybede det lidt mere. :) Tak for en dejlig blog! Jeg følger dig fast og synes det er en virkelig inspirerende blog du har fået lavet dig!

 6. Jeg elsker, at din bacheloropgave er hemmelighedsstemplet..
  Og når ja, at du så er så pisse sej :-) ..
  Du skal nok finde dit drømmejob, det er jeg slet ikke i tvivl om.

 7. Årh hvor kan jeg så meget godt relatere til dine tanker om uddannelse, job og følelsen af at man vil have et job hvor man ikke kan vente med at stå op om morgenen.
  Jeg har taget en bachelor, som jeg synes var vildt spændende men om det var det rigtige – I dont know?! Jeg er begyndt på en kandidat fordi jeg har et studiejob jeg er glad for (jf. jeg har nogle skønne kollegaer, et fedt ansvar og nogle opgaver der passer godt til mig).
  På kandidaten er vi nu i praktik – hvilket også er super – altså at jeg får prøvet selve studiet lidt af i praksis og det er en fed virksomhed jeg er i – men igen om det var det rigtige valg af kandidat – I dont know?!
  I det hele taget er jeg utrolig meget i tvivl om, om jeg overhovedet skulle have taget en akademisk uddannelse, for jeg elsker kreative udfoldelser (drømmede engang om at blive tøj eller møbel designer) og jeg elsker sport (specielt badminton og fitness).
  Ofte tænker jeg dog også bare på, at jeg har klaret mig super godt igennem studiet og lært så meget om verdenen og mennesker, som jeg ikke ville have lært hvis ikke jeg have studeret 5 år. Det er også svært at have brugt så meget af sin tid på noget og så ikke bruge det – på den anden side ville jeg jo heller aldrig være det foruden hvis jeg stod nu og skulle tage en ny praktisk uddannelse.
  Jeg kan stadig nå at dreje uddannelsen en smule med lidt valgfag og evt efteruddannelse eller ligende. Jeg regner med at tage en fitness uddannelse eller to mens jeg skal skrive afhandling, hvilket måske åbner nye veje for mig. Men det jeg har det allerværst ved lige nu er tanken om at jeg snart føler, at jeg er nødt til at finde ud af hvad jeg vil for at jeg kan nå at dreje det…
  Jeg har bare så utrolig svært ved at se hvad der kan få mig til at springe ud af sengen om morgenen af bare iver for at komme igang med at arbejde… Lige nu sker det i hvert fald ikke af at jeg skal tidligt op og sidde på et kontor 8 timer om dagen, 5 dage om ugen og være helt udmattet når jeg kommer hjem. Det gør mig træt. jeg har ikke mulighed for at træne når jeg vil og tage de gode holdtimer med de gode undervisere. Jeg har ikke mulighed for at gå en lang tur mens solen står højst på himlen. Men hvor mange fuldtisarbejdende har også lige muligheden for det?!…
  Men alle de tanker… I sidste ende må jeg nok bare håbe på, at jeg på et eller andet tidspunkt finder ud af hvad jeg vil ;-)

 8. […] I hvertfald kan man i følgende indlæg læse om: stram op-kurset hos Fitness World Education, Fysiologi og antomi,  fitness instruktør og personlig træner uddannelserne hos Fitness Institute. Jeg er langt fra […]

Leave a Reply