Træningsstatus

Først og fremmest vil jeg lige sige tak for alle de gode input til morgenmad, jeg vidste jeg kunne regne med jer :D Så skønt at man via et lille spørgsmål kan få så meget inspiration :) At jeg så valgte at udgive indlæg og glemme at tjekke om min afstemning virkede, for derefter at smutte ned på lystbådhavnen og købe den største is de overhovedet sælger (true story, men kæresten og jeg delte den. Men den var kæmpe!) er måske mindre smart af mig. Men den skulle gerne virker nu :) Og beklager ulejligheden.

Jeg tænkte det var blevet tid til at komme med en lille update på min træning. Det gør jeg ikke så tit, da jeg faktisk er lidt i tvivl om hvor spændende det er for jer at høre om? Personligt er jeg nemlig ikke fan af at komme med lister over hvad jeg hver uge har trænet. Dels fordi jeres træningsmål, kropsbygning og aktivitetsniveau nok ikke matcher mit og dels fordi jeg ikke ønsker at nogen skal føle sig utilstrækkelige. Jeg prioriterer min træning højt, men derfor er det ikke nødvendigvis det, der gør jer glade og er bedst for jer. Træningen skal, i mine øjne, ikke var nogen sur pligt og skal ikke sammenlignes med andres træning. Det er super fedt hvis man kan hente inspiration fra andre, men jeg mener ikke nogen får noget godt ud af at sammenligne, hvis ikke man træner efter samme mål eller har samme udgangspunkt. Derudover vægter kvalitet oftest meget højere end kvantitet i træning – med mindre det er på de helt lange træningsture i forbindelse med marathontræning osv., men det er jo ud i ekstremerne :)

Mit ben er så småt ved at være i bedring og gør ikke længere ondt. Det er nu mere end 10 uger siden jeg blev skadet og med to mislykkede genoptræningsforsøg i rygsækken går jeg så langsomt frem som overhovedet muligt denne gang. Jeg var til læge i onsdags for at få benet undersøgt igen. Jeg ville være 100% sikker på at det ikke var et træthedsbrud jeg rendte rundt med, men heldigvis viste røntgenbillederne at mistanken ikke var berettiget. Mine knogler og knoglevæv ser fuldstændig sunde og raske ud og ingen tegn på nedbrudt væv eller revner. Så langt så godt. Det betyder nemlig at jeg har fået grønt lys for at forsøge på endnu en genoptræning, men hvor nøgleordet er langsom progression! Derfor har jeg været til fys/osteropati i dag og lagt en plan for min træning. Jeg regner med at begynde at løbe i næste uge, hvor jeg tre gange om ugen løber 1 km, som skal være fuldstændig smertefrie. Derfor starter jeg med at løbe dem i et meget langsomt tempo og med blødt underlag. Min progression fra uge til uge, bliver max 1 km. Så om to uger regner jeg med at løbe to ture på 1 km og én tur på 2 km. Babysteps! :) Men hvis det er det der skal til for at jeg bliver klar, så er det sådan det er. Derudover må jeg stadig gerne bruge crosstraineren, som har samme bevægelsesmønster som løb, men hvor man undgår de hårde stød, som man får ved hvert skridt ved løb. Så for at holde min kondition ved lige, så er planen at jeg skal køre min(e) ugentlige intervaltræning(er) på crosstraineren.

Crosstrainer

Udover konditionstræningen, så har Susan og jeg sammensat et styrketræningsprogram, der er opdelt i et 2-split. Her kører vi overkrop den ene dag og bentræning den anden og planen er at vi styrketræner minimum 4 gange om ugen.

Vores træningsfokus ligger derfor på styrketræningen den næste måneds tid og formentlig også henover sommeren. På den måde får jeg mulighed for ligeså langsomt at kunne løbe igen og en gang for alle komme mig over skaden.

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

11 thoughts on “Træningsstatus

  1. Det er SÅ skønt, når man får lov at løbe igen efter en skade … uanset hvor kort en distance det er :-) … Er du hællander? Tænker om det er derfor, der kommer stor belastning på som du skriver! Rigtig god bedring og pøj pøj med genoptræningen :-)

    • Ja det er så :)
      Jeg har jo løbet i mange år og mit ben kunne jo også sagtens holde til marathonet sidste år, så umiddelbart tror jeg ikke det er pga. min løbestil at jeg er blevet skadet, men derimod en for hurtig progression i mit program :( Men ja, jeg lander først på hælen og ruller fremover resten af foden :) Har været ved at kigge på om natural running kunne være noget for mig, men vil først afprøve det når benet er klar igen.

  2. Fedt at det går bedre!
    Jeg er selv lige blevet skadet – knap 3 uger før mit første halvmarathon, som jeg har glædet mig helt vildt til. Har virkelig kunne spejle mig i de ting du skrev om din skade. Satser på jeg om et par uger er samme sted hvor du er nu – ved godt mod og på vej igang igen. Lige nu er det stadig frustrerende. Især når jeg på en uge lige har taget halvandet kg på også fordi jeg pludselig er enormt inaktiv ift. normalt..

  3. Pingback: Styrketræning, mit programFITinspiration | FITinspiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *