Træningsmakker: I modgang og medgang

Efter stort interesse for hvordan Susan og jeg har lært hinanden at kende samt vores makkerskab, har vi besluttet at lave to indlæg om værdien en træningsmakker kan have for både resultater, motivation og ikke mindst sjov træning. Første del af indlægget kan I læse hos Susan her.squatI medgang og modgang
Selvom vores historie igennem det sidste års tid kan lyde som en dans på roser, så har vi begge oplevet perioder med skader. Det oplevede Susan bl.a. i træningen frem mod HC. Andersen, hvor hun pådrog sig skinnebensbetændelse. Selvom det forhindrede hende i at deltage i løbet, så var hun alligevel en kæmpe opbakning for mig under løbet. Hun stod og heppede både før, under og efter og da hun blev klar til løb igen –  så var jeg ikke ét sekund i tvivl om, at jeg selvfølgelig var klar til at bakke op om hende milepæl: CPH Marathon 2014.
Jeg har desværre oplevet lidt problemer med en overbelastningsskade under træningen op til, men de dage, hvor træningen ikke har været mulig for mig, har jeg så vidt muligt bakket op om Susans træning. For 2 uger siden, hvor Susan skulle løbe intervalløb stod jeg f.eks. for at tage tid og presse hende igennem træningen. Efterfølgende tog Susan så med mig til en spinningstime, hvor hun hjalp mig med at presse mig maksimalt. Vi bakker op om hinandens mål og drømme og selvom det ikke nødvendigvis bliver indfriet for begge parter, så er vi der for hinanden i medgang og modgang.

bænk

Sparringspartnere i træningscentret
Som vi præsenterede for jer i første indlæg i går, så er det fantastisk at kunne bruge sin træningsmakker som spotter, da teknikken ved tunge løft bare skal sidde lige i skabet. Susan og jeg er begge uddannede instruktører og har derfor en stor basisviden ift. udførelse af de mange forskellige store løft, men vores viden kan også hele tiden forbedres, da teknikken i en holdsal kontra i styrketræningsområdet bare ikke altid er den samme, da der arbejdes med så forskellige belastninger. Peter Vadskær, som er personlig træner i Seierfitness, hvor Susan og jeg træner i øjeblikket, har været en kæmpe hjælp i vores træning, da han altid står klar til at hjælpe. Peter lægger ikke skjul på, hvis der er ting i ens træning, som kan forbedres og netop derfor er en som Peter ligeledes guld værd. Et eksempel vi har herpå er mavebøjninger på bold. Susan og jeg udførte denne øvelse sammen en dag nede i Seierfitness, mens Peter kom ind i rummet og han var lynhurtig til at vise os og give os fif til, hvordan vi fik det optimale ud af øvelsen. Så … Hvis andre skulle ske at komme hen og rette jer under jeres træning i fitnesscentret, så se det ikke altid som kritik, men som en håndsrækning til, at de faktisk bare vil jer det bedste og give jer det størst mulige udbytte af den pågældende øvelse, som I nu er ved at udføre.


(Beklager videoens dårlige kvalitet)
Ikke bare træning
Susans og mit makkerskab er helt uvurderligt og på bare et år er vi begge blevet en meget stor del af hinandens hverdag. Når man finder en person, som brænder for nøjagtig samme ting som én selv, så bliver det bare ikke meget bedre. Derfor sesvi ikke kun i forbindelse med træning, men også som veninder i hverdagen og i weekenderne, hvor der bl.a. shoppes, spises og eksperimenteres medlækker mad. Vi tager på weekendophold, holder hyggeaftener vi kan snakke om alt mellem himmel og jord.

IMG_1059

Det var vores historie om hvordan et venskab gennem ét år kan udvikle sig til at være verdens bedste træningsmakkerskab, hvor drømme udleves og nye mål sættes. Som I nok kan fornemme og tidligere har set, så betyder dette venskab utrolig meget for vores træningsresultater og vi håber at I også har eller får muligheden for at opleve det samme! På denne måde opnår træningen nye højder og man når længere end man nogensinde havde turde håbe.
Jeg har været ved at undersøge mulighederne for at lave en side her på bloggen, hvor man kan skrive hvis man søger en træningsmakker. Jeg har tidligere ladet kommentarfeltet på Instagram være åbent for det – med stor succes :) Så Indtil jeg har fundet på en genial løsning, så må I altså hjertens gerne bruge kommentarfeltet i dette indlæg til at søge en træningsmakker. I kan måske lige notere kort om jer, træningscenter og hvilken type træning :) Håber I også kan finde jer en fantastisk makker og veninde :)

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

52 thoughts on “Træningsmakker: I modgang og medgang

 1. Hvor lyder det bare skønt at have fundet sådan en god træningsmakker!

  Jeg søger selv en træningsmakker i Fitness World i Århus. Jeg træner styrketræning flere gange om ugen i Risskov og ved Jens baggesens vej, løber lidt og går til crosstraining. :-)

  • Hej Maria
   Hvornår på dagen træner du typisk, og hvor lang tid har du været igang? (:
   Jeg træner selv i FW i Århus – dog mest skandinavian og nørrebrogade, men kommer også på jens baggesens vej gang imellem.

   • Hej Laura :)
    Jeg træner mest om eftermiddagen efter skole, men også om aftenen. Hvis jeg møder sent prøver jeg også at få trænet om morgenen. Jeg har egentlig altid været aktiv og trænet en og andet form for sport, men begyndte for et par år siden at træne mere seriøst og har siden været ret struktureret omkring min træning.
    Hvis du vil kan du skrive til mig på maria_ingerslev@hotmail.com, så kan vi høre lidt mere om hinanden :)

    • Hej piger!

     Jeg træner i FW i Århus også. Jeg vil vildt gerne have en træningsmakker, så man kan presse hinanden dét ekstra! Jeg elsker tung styrketræning. Jeg træner både på JBV og i Scandinavian. Det er meget forskelligt hvornår jeg træner på dagen, da det afhænger meget af mine arbejdstider, men plejer at kunne være ret fleksibel :)

     I må meget gerne finde mig på facebook, så vi evt. kan høre mere om hinanden!

     Cecilie Felicia Meulengracht Boje

     • Hej Piger,

      Nu kan jeg se det her indlæg efterhånden er en måneds tid gammelt, men vill e nu alligevel prøve at høre om i kunne være interesseret i at finde ud af noget sammen? Jeg står nemlig også og har brug for en træningsmakker :-)

      Jeg er 22 og træner ca. 6 dage i ugen i alle FW centre, og er både til styrke, cardío, crosstraining etc. etc.

      Håber at høre fra jer :-)

      Hilsen Maja

 2. Fedt indlæg!
  Jeg søger en træningsmakker til seriøs styrketræning i fitnessDK i Valby, jeg er 18 år og træner ikke med noget decideret mål. Jeg træner fordi det er sjovt og jeg kan lide at se positive forandringer på min krop :-)
  kontakt mig evt. på mail astabn@hotmail.com

 3. Dejligt indlæg, Tine. Super inspirerede at høre om jeres forhold. Jeg træner i FitnessDK i Fields, og løber ved siden af. Har netop gennemført mit først halvmarathon og skal løbe et til, til September. Så hvis der er nogen på Amager der har lyst til at træne sammen – enten løb eller styrke – så skriv gerne :)
  Hilsen Michelle

 4. Ja, skønt indlæg :-)
  Jeg træner i Fitness World på Østerbro (Århusgade) jeg styrketræner flere gange ugentlig og løber lange ture samt interval træning ved siden af. Skriv endelig, hvis nogen mangler en træningsmakker omkring Østerbro.

 5. Hvor er det fantastisk du hjælper folk med at finde træningsmakker via din blog.
  Jeg træner på Østerbro i fitnessdk på nygårdsvej og søger en træningsmakker :)

  • Hej Camila!
   Jeg træner i fitnessdk (lige nu mest adelgade) – og flytter til østerbro om et par uger, hvor jeg tænker at nygårdsvej vil blive mit foretukne center! Det ville være skønt med en træningsmakker! Du må gerne finde mig på facebook: Julie Theil Simonsen :)

 6. Super fedt indlæg! Hvor er det fedt, at I har hinanden:-) Bliver en lille smule misundelig :P Jeg har selv ingen træningsmakker, men kunne virkelig godt tænke mig en! Jeg træner 5-6 gange om ugen. For det meste løber jeg 3-4 gange og styrketræner 1-2 gange. Jeg løbetræner i Valby og Vanløse og styrketræner for det meste i Fitness World i Valby. Hvis nogle er interesseret og det er i nærheden, så giv endelig lyd :)

 7. Man bliver godt nok misundelig når man læser og jeres “forhold” :)

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig en træningspartner! Jeg er 25, bor på Amager og træner i Fresh Fitness ved DR byen, eller i Female Fitness ved Amagerbro st. Jeg løber også. Er der nogle der træner et af disse steder, som er frisk på at prøve en “træningsdate” og se om vi kan hjælpe og støtte hinanden til en bedre træning? :)

  • Hej Julie. Hvis du har lyst kan du skrive til mig over facebook :) Jeg bor selv på Amager, træner dog pt i FitnessDK, men løber også ved siden af. Jeg hedder Michelle Irmov på facebook :)

 8. Det lyder så fedt med jeres træningsvenskab, som har udviklet sig til et rigtigt venskab, og hvor meget gavn i kan få af hinanden selvom i er forskellige. :) jeg søger selv en trænings-/løbemakker. Jeg er ikke så god til at få fokuseret på løb, men vil virkelig gerne fokusere mere på det, så jeg kunne virkelig godt bruge en til at sparke mig ud af træningscenterets trygge rammer og ud i naturen. Eller bare en at træne med, jeg styrketræner 4-5 dage i ugen og har kun løb som opvarmning eller afslutning lige nu. Jeg træner oftest i fitness World på lygten på Nørrebro.

  • Hej Mette
   Jeg ville også gerne begynde at løbe mere, måske vi kunne gøre det sammen? Jeg styrketræner også, så er frisk på en makker til begge dele:) Jeg træner primært også selv mest på Lygten. Interesseret?

  • Hej piger.
   Jeg træner også på Lygten, hvis der er nogle af jer der er friske på at træne sammen – både styrke og løb :)
   Har sendtdig en besked på face, Mette :)

 9. Hvor ville det dog være skønt med en træningsmakker, hvor man kunne motivere, inspirere og støtte hinanden!
  Jeg er 19 år, og træner i Fitness World i Lyongade eller Englandsvej på Amager. Er glad for styrketræning, men træner også hold. Hvis nogen har lyst til at træne sammen en dag må I sige til :)

 10. Jeg kunne evt. godt bruge en makker i Aalborg:) Jeg er igang med at træne op til mit første halvmarathon i juni, og har et stort ønske om også at komme igang med noget styrketræning, der er jeg desværre bare ikke så erfaren :)

 11. Jeg prøver da også lige at se, om der kunne være nogen, der ville være friske på at træne sammen.

  Jeg har i er par år styrketrænet 4-6 gange om ugen. Lige pt træner jeg 4-5 gange om ugen og vil gerne i gang med crossfit og mere funktionel træning. Løber også ved siden af.
  Træner pt i FitnessDk i Glostrup, men er villig til at tage til Valby eller lignende steder :)

  • Jeg træner i fitnessDK i Valby og enkelte gange i Glostrup. Har styrketrænet i snart et år. Ved siden af svømmer jeg to gange om ugen og dyrker cardio, når jeg føler for det. Jeg er 18 år, kunne du være interesseret?

 12. Jeg kunne også sagtens ønske mig en makker der vil træne lidt sammen i ny og næ. Jeg træner i FitnessWorld , men bor “desværre” i Nordjælland, hvor jeg også træner mest. Dog læser jeg omkring Rigshospitalet. Måske nogle træner derinde af (København N/Ø), evt. Jagtvej. Jeg styrketræner mellem 3-6 gange om ugen og kører i øjeblikket 3 split program. Derudover løber jeg gerne, men har svært ved at implementere det i mellem mine styrketrænings pas. Hvis det lyder interessant så tøv ikke ;)

 13. Fedt indlæg – og meget inspirerede.
  Jeg er 23 år gammel og er gået igang med at styrketræning for at opnå en sund krop – og håber at opnå en fit krop inden august, så træningen skal være intens. Jeg træner i fitnessworld i København i ny ellebjerg, Valby og til tider gasværksvej.
  Det ville være fedt med en træningmakker til at presse en og til at dele alle de små sejre! Jeg træner lige nu 4 gange om ugen..
  Håber meget at der er andre der træner samme sted som synes det ville være fedt med en makker!

  • Hej pernille

   Jeg hedder Trine og er 24 år, og jeg træner også i fitnessworld i ny ellebjerg og nogle gange valby. Jeg træner ca. 5 gange om ugen, både løb og styrke. Lige pt. træner jeg mest styrketræning på hold (cirkeltræning og bodyfit), men vil godt til at træne lidt mere styrketræning selv, som jeg har gjort tidligere med en veninde, som nu træner et andet sted. Men det er bare sjovest, når man er flere, og man kan presse hinanden:) Du kan jo lige skrive, hvis du er interesseret i at snakke lidt mere om mål, træningstider osv.!
   Hilsen Trine:)

 14. I er simpelthen så søde i to piger. Det skinner helt vildt igennem hvor meget i begge får ud af jeres træning og jeres venskab. Og det er så fedt at i prøver at give andre piger muligheden for selv at finde en træningsmakker!

  Jeg gad også godt have en makker, jeg altid kan regne med i forhold til træning. Jeg træner næsten alle dage om ugen (primært løb, boksetræning og crossfit) i fitnessdk i København. Jeg vil helst træne i centrene inde i byen, f.eks. parken, nygårdsvej, adelgade – men jeg er temmelig åben. Jeg er 25 år :)

 15. Mangler en løbemakker i Silkeborg som måske også kan trække mig med i fitness. Jeg løber 3-4 gange om ugen og træner op til halvmarathon i Århus D. 8. Juni

  Ps hvor er det et dejligt indlæg :-)

 16. Jeg træner i seierfitness i aarhus + i fitnessworld aarhus og kunne godt tænke mig en trænings makker :) jeg træner løb ca.3 gange pm ugen og styrke ca. 3 gange om ugen :

 17. Jeg hedder Mie 22 år bor i Vejle og træner i lidofitness mangler en trænings makker. Har skæve arbejdstider da jeg arbejder som tjener. Så træner mest om formiddagen :)

  • Hej Mie. Jeg træner også i lidofitness, jeg er 18 år, og går snart på læseferie, vil derfor gerne træne om formiddagen i stedet for. Er det konditionstræning eller styrketræning? :-)

 18. Jeg søger en træningsmakker i Fitness World på Nørrebro eller Østerbro. Normalt træner jeg mest på Jagtvej og Århusgade til enten hold, styrketræning eller cardio (eller løber udenfor), og det kunne være hyggeligt med en træningsmakker til især styrketræning. Jeg er 24, foretrækker at træne om formiddagen og træner 3-6 gange om ugen :) Skriv gerne til mig på facebook: http://www.facebook.com/theahansen

 19. ih hvor er det altså inspirerende at læse om jeres makker- og venskab, Tine ;)
  Sådan en makker kunne jeg også godt bruge!

  Jeg træner i Fitness DK forskellige steder i Kbh, mest omkring Sydhavn/Valby området og det kunne da være noget så hyggeligt og langt sjovere med en træningsmakker! :)
  Hvis nogen skulle være interesserede, så find mig på facebook: Nanna Van den Eede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *