Tøse-hygge

Dette indlæg er lavet som en lille inspiration til hvordan man kan bytte kaffe lattén, cocktailen eller bio-turen ud med en anderledes, hyggelig, sjov og aktiv måde at mødes med sine veninder på.
Det findes nemlig et utal af forskellige sportsgrene, hvor man for billige penge kan købe en prøvetime. Prisen er selvfølgelig lidt højere end hvad en kaffe latté koster, men kan sagtens konkurrere med en cocktail ;) De forskellige trænings-tilbud er nok størst i de større byer, men der er der til gengæld også rigtig meget forskelligt at finde og er helt sikkert turen værd! :)

Jeg har været så heldig at prøve lidt af hvert sammen med tre fantastisk skønne piger, nemlig Stinna, Danica og Christine, som jeg har Gymbag sammen med. Da jeg i sin tid foreslog pigerne idéen med at teste sportsgrene, var de heldigvis allesammen klar på den og vi har simpelthen haft SÅ mange sjove lørdage sammen!
Jeg har samlet lidt af de forskellige ting, som vi i Gymbag har testet og mikset det med lidt andet og kommet med lidt ekstra forslag.

_MG_2664GYMBAG REFORMER - UDVÆLGELSE

Reformer- og Heat It up træning

Kari traa eventet.

I forbindelse med et blogger-event, som fantastiske Kari Traa havde stablet på benene fik jeg muligheden for at teste både reformertræning og Heat It Up hos Energii i København. Vi var rigtig mange sundhedsbloggere afsted og de fleste af jer har nok allerede læst en hel del anmeldelser af fra den dag. Det var nemlig et super godt og gennemført event! Hvis I har lyst til at læse mere om det, så har jeg linket til nogle af bloggernes indlæg omkring eventet: Susan fra levsundt.com, Danica fra fit4livin.dkCamilla fra fitnrun.dk og Simone fra fashionmanifest.dk.
Jeg hyggede mig rigtig meget samtidig med at jeg fik sved på panden til timerne. Jeg er sikker på at jeg ville kunne få en vildt hyggelig lørdag til at gå sammen med mine veninde i de lækre omgivelser! :)
En prøvetime koster 120 kr. 

Poledancing

Ikke-navngivet-1

Poledancing er ikke en sportsgren jeg kommer til at dyrke som sådan. Træningsformen er ikke lige mig, men jeg synes derimod den er oplagt at tage til med et par veninder! Her kan man rigtig grine og pjatte med hinanden og samtidig komme ud i positioner man ikke troede var mulige. Der findes efterhånden rigtig mange pole-studier rundt omkring, så det er bare med at søge efter det i din by :)

Hot yoga

Gymbag Bikram Yoga_MG_8258

Hot yoga er lidt i forlængelse med Heat It up hos Energii – og så alligevel ikke. Hos Energii er det mere pilates møder Charlotte Bircow, hvorimod Hot Yoga, som vi i Gymbag testede hos Bikram yoga er de klassiske yoga-øvelser, hvor der er blevet tilføjet et varmelement, bestående af et 40 grader varmt  lokale. Vores oplevelse kan I læse mere om her.
Bikram yoga findes både i Aarhus, hvor en prøve time koster 150 kr og i København, hvor det koster 180 kr. En prøvetime varer 90 minutter.

Yoga

GYMBAG YOGA - UDVÆLGELSE_MG_2564

Vi har hos Gymbag også testet tre andre typer af yoga, som på hver deres måde formåede at udfordre os! Indlægget kan I finde her. Vi besøgte Yoga Collective i Aarhus, hvor en prøvetime koster 120 kr. Mange fitnesscentre udbyder også yoga, men det er en helt anden oplevelse når det er ved et yoga-sted, hvor det er lettere at give slip og bare følge timen.
Jeg vil ikke lige anbefale yoga, hvis man har vilde fest planer efterfølgende, men hvis man nu fortsætter venindehyggen og skal hjem og se film, bage eller lave noget andet hyggeligt så er det oplagt! :)

TRX

MG_7019-GYMBAG-TRX

Da sommeren var over os, stod vi på Strandbaren i Aarhus til en omgang udendørs TRX. Det var hård træning, med en masse anderledes øvelser – og mildest talt pisse fedt! Jeg bruger stadig TRX nede i mit fitnesscenter til maveøvelser. Det er super effektivt og benhårdt :)
Jeg var ikke den eneste, som blev bidt af det. Uden at røbe for meget, så ved jeg at Fitnessdk starter TRX-hold til januar og at en sød blogger ved navn Christine kommer til at undervise i det… Og mon ikke Fitnessdk til den tid har gratisprøve-timer, når nu det er januar og folk er trætte af deres jule-deller? ;)

Reformer-træning

reformtræning.

Reformer-træning er en maskine, som efter sigende skulle være udarbejdet til balletdansere. Maskinen er lidt speciel og forvirrende, hvis man ikke har prøvet den før. Bænken man ligger, sidder eller står på kan rykke sig frem og tilbage og herved er maskinen genial til stabiliserende mavetræning. Hos Gymbag testede vi det ved CoreBalance, hvor fokus lå i virkelig at kunne mærke den stabiliserende træning for maven. Bevægelserne var langsomme, men effektive. En prøvetime hos CoreBalance koster 130 kr.
Som tidligere nævnt, så prøvede vi også denne form hos Energii, hvor timen var meget energisk med fokus på høj puls. Det er forskelligt hvad man er til, jeg vil dog lige nævne, at hvis man har tendens til at blive køresyg, så skal man passe lidt på med de hurtige bevægelser på maskinen. Jeg oplevede til begge timer at få det dårligt.

Det var lidt af det jeg selv har prøvet at teste. På min to-do liste er bl.a. følgende:

Klatring/rapelling – det har jeg prøvet før og det var vildt sjovt! Jeg prøvede det på New Zealand, hvor man bookede sig på en time eller to og så er der en kæmpe hal fyldt med forskellige sværhedsgrader. Man skulle minimum være to, så man har en makker, der står og sikrer en når man klatrer.
Jeg ved det er lidt forskellig udendørs steder rundt omkring i Danmark og har ladet mig fortælle at der også er haller med det rundt omkring? :)

Crossfit – ikke bare det til fitness, men ved et rigtig sted! :) Jeg vil gerne opleve atmosfæren og stemningen dernede. Min frisør træner der med hendes kollegaer tre gange om ugen – så mødes de inden arbejdstid og får knoklet igennem på et hold. Det synes jeg lyder som en perfekt kombination af venindehygge og træning! :)
Hos Aarhus Crossfit koster en prøvetræning 75 kr.

Svømning med spa – jeg har endnu ikke prøvet Grossererbadet i Aarhus, men kunne rigtig godt tænke mig en wellness dag med mine gamle folkeskoleveninder. Det koster 85 kr, og så er der fri adgang til svømmehallen også. Dagen ville jeg starte ud med svømning først, for det gjorde vi nemlig nogle gange tilbage i folkeskolen, hvis vi først skulle møde kl 10 :) Derefter er der adgang til grossererbadet, som byder på alt fra polarbadet, sansebadet til mega brus, stille regn, massage bad og dampbade.

Lad mig endelig høre, hvis I synes der er noget jeg mangler at tilføje på min to-do :) 

9 Replies to “Tøse-hygge”

 1. Prøv boksning i en rigtig klub! FAK Aarhus ligger på Skt. Annagade (der ved Ingerslev-markedet) og der er prøvetimer gratis.
  Det er forresten også der jeg boksede i sin tid ;-)

 2. Du kan også prøve piloxing, der er en blanding mellem boksning og pilates, det er også en lidt anderledes træningsform…
  Jeg prøvede det selv for første gang i sidste uge…

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Det har jeg faktisk været ved at undersøge tidligere, men er af en eller anden årsag kommet fra det. Men tak for påmindelsen, det glemmer jeg forhåbentlig ikke denne gang! :)

 3. Hvad med noget kajak? Hvis du lærer at lave en grønlændervending er du for sej! ;)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Har tit sejlet i kajak, men har aldrig fået undervisning i hvordan man laver en grønlændervending – det kunne være fedt! :) Tak for forslaget!

 4. Bare lige til info, så kan du faktisk komme til en gratis intro time i Århus Crossfit. Mener det er tirsdag og torsdag kl. 19.00 :-)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Tak for super nyttig info, det lyder super fedt! :)
   Går du til det?

   1. Ja det gør jeg! Kan virkelig anbefale at starte dernede :-) super fed træning. Man bliver udfordret på en helt anden måde, end man gør i et fitnesscenter, især fordi workoutsene altid er hemmelige indtil man kommer derned, og derfor kan man ikke rigtig forberede sig på hvad der skal ske! Udover det så har jeg aldrig nogensinde været så øm, som jeg indimellem bliver dernede! :-)

 5. Jeg får rigtigt meget udad at træne pole dans, det kan jeg klart anbefales efter begyndte tilbage i 2011 er min form bare hele tiden forbedret sig .

  pole dans træner både styrke , smidighed , koordinere sin hjerne og muskler og når man kan flere pole tricks kan man ligge det sammen i en danse , det er noget helt andet end det normale fitness træning det kan klart anbefales

  Det er også nemt altid træne når man ikke lige når ned i pole studiet , jeg har da selv en pole stang hjemme hos mig selv

  Af de andre træning former du skriver har jeg prøvet mest yoga af dem , det giver en god ro i kroppen
  cross fit har jeg kun prøvet lidt samme med reformer .

  Af alle de træning former jeg har prøvet er det jeg er blevet mest fan af det er pole dans

Leave a Reply