Time to run: Nike Lunareclipse 4

Jeg har købt nye sko igen…(igen, igen). Har faktisk købt to par træningssko i denne uge, men til mit forsvar, så har jeg altså også virkelig manglet sko! :)

Nike Lunareclipse 4

Skoene på billedet er mine nye løbesko fra Nike af modellen Lunareclipse 4. Jeg tog Susan og mine gamle løbesko (Nike Lunareclipse 3+) under armen og smuttede en tur forbi Løberen i Aarhus. Her fik jeg både lidt løftede pegefingre (jeg er vist ikke så god til det med at tage skoene ordentlig af efter træning. Noget med at huske at binde sine snørebånd op… ups! Pinligt og den løftede pegefinger var på sin plads. Sejt de tør og fedt at de går så meget op i at skoene får så lang levetid som muligt), men jeg fik også snakket en hel masse med den flinke ekspedient. Jeg fik fortalt om mit tidligere tilbagevendende problem med vabler, om min løbefrekvens, hvordan mine nuværende sko er og hvorfor jeg synes jeg trængte til et par nye. For at I ikke skal høre på min laaaange fortælling, så kan jeg bare kort fortælle, at mine gamle sko har været fantastiske! Ingen vabler, til trods for at jeg har løbet fem halvmarathon og et marathon i dem og flittigt brugt dem. Her på det seneste har jeg dog følt de har været lidt tunge og klodsede og de er efterhånden også tæt på at have rundet 1000 km, hvorefter man bør købe nye :)

Ekspedienten fandt fem forskellige sko frem til mig, som var fra forskellige mærker, men som alle mindede om min nuværende model. Herefter var det bare at få afprøvet én efter én hvordan de sad på foden, gå en lille tur i dem og mærke hvordan de sad. Jeg fik elimineret et par stykker og snakket om de tilbageværende. Herefter hoppede jeg en tur på løbebåndet med Nike Lunareclipse 4 som virkelig sad godt. Havde faktisk slet ikke lyst til at prøve de andre. Jeg hoppede dog lige i mine gamle løbesko og fik testet hvordan jeg løber i dem kontra de nye. Alt så rigtig fint ud og nu var det faktisk blot at sikre det var den rigtige skostørrelse. Det skulle imidlertid vise sig at være lidt svært at vurdere :) Jeg bruger i dagligdagssko str. 39. I trænings- og løbesko bruger jeg 40.5. Den jeg prøvede var en 41 og altså et halvt nummer større end mine gamle. Størrelsesforskellen synes jeg godt jeg kunne fornemme, så jeg var i tvivl om jeg skulle have det halve nummer mindre. Ekspedienten derimod, mente faktisk at jeg skulle have et halvt nummer større, da min fod var meget langt fremme i skoen og han frygtede at det ville irritere under mit marathon. Jeg besluttede at købe skoene i 41 og så bruger jeg weekenden på lige at gå rundt med dem indenfor og mærke efter. Her er det vigtigt at mærke efter om aftenen eller efter træning, hvor ens fødder er lidt hævede. Hvis jeg oplever de mindste gener ved skoene, så skal de selvfølgelig byttes. Det bliver nemlig kun værre når man skal bruge så mange timer i dem under ét løb ;)

Nike Lunareclipse 4

Designet på løbesko er altså en lidt pudsig ting synes jeg. For hold nu op, hvor skal man bare sørge for at lukke øjnene når man vælger. Der findes så mange grimme, men rigtig gode løbesko derude. Mine er heldigvis relativt neutrale, men jeg vil gerne understrege at det på ingen måde spillede en rolle i valget. Selv hvis de var tudegrimme, så havde jeg valgt dem. Jeg vil simpelthen ikke gå på kompromis med komforten når det gælder løbesko.

Skoene koster 1300 kr, men som medlem af Fitness World får man 15% rabat, så jeg kom af med 1105 kr. Jeg har desværre ikke kunne finde dem på Løberens hjemmeside, men modellen hedder som tidligere nævnt Lunareclipse 4.

Nike Lunareclipse 4

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

7 thoughts on “Time to run: Nike Lunareclipse 4

 1. Sorry men synes ikke det ser ud som om på billederne at du bare “går i dem indenfor” – har du besluttet dig? Det fremgår ikke af teksten :) men de er fine synes jeg!

  • Det kan jeg godt forstå du ikke synes det gør, men har vitterligt bare stået på de tre måder du ser og intet andet :) Derudover tørrede jeg også bunden af efterfølgende for en sikkerhedsskyld. Vi forsøgte bare at skabe lidt dynamik i billederne, da sko oftest tager sig pænest ud på den måde ;) Jeg er dog 99% sikker på at jeg beholder dem!

 2. Hej,
  jeg synes de lyder som gode komfortable løbesko.
  Jeg vil give ret i at de skal være lidt høje og gode for fødderne.
  Der er ikke noget som en dårlig løbesko ud af en asfaltvej og så en omgang hovedpine.
  Skoene er så vigtige, så forstår godt at du ikke går på kpmpromis her.

  God weekend herfra Marie
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  • Hej Marie :)
   Jeg er så vild med disse sko, de er som skabt til mine fødder. Og giver dig helt ret, et par dårlige sko kan virkelig ødelægge fornøjelsen ved løbeturen! :(

 3. Pingback: 2014 NIKE MARATHONTEST 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *