Svampet chokoladekage

delicious-chocolate-cakeDette er opskriften på den lækreste chokoladekage jeg nogensinde har smagt! Jeg er fuldstændig blæst bagover af bare begejstring :) Den smager himmelsk, syndigt, svampet og bare helt igennem chokolade-lækkert! Og det bedste af det hele er selvfølgelig at den indeholder gode og nærende ingredienser og er både sukkerfri og uden mel.

Kagen tog jeg ud af ovnen for en halv times tid siden, så jeg har kun smagt den mens den er lun, men jeg tror ikke den bliver dårligere af at få lov at stå til dagen efter. Det tester jeg selvfølgelig lige i morgen ;) Min begejstring er dog så stor, at jeg ikke kan vente med at dele opskriften med jer.
Opskriften består af chokoladekagen og så har jeg kommet en “karamel” på toppen og drysset med mandler. I selve chokoladekagen kan man ikke smage dadlerne, men det kan man tydeligt i karamellen. Så er man ikke så vild med dadler i sin rene form, så hopper man bare karamellen over. Det kan man sagtens :)

sugarfree-chocolate-cake

Opskrift:

Bund:

  • 100 g mandler
  • 15 halvfriske dadler (ca. 260 uden sten)
  • 2 små bananer (175 g uden skræl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl ren kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg

Karamel: (kan sagtens undlades)

  • 15 halvfriske dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk kogende vand
  1. Ovnen tændes på 175 grader
  2. Mandlerne blendes fint
  3. banan og dadler (husk at fjerne stenene) blendes
  4. Herefter kommes mandlerne, vaniljesukker, kakao og bagepulver ned i minihakkeren/benderen/foodprocessoren og blendes til en ensartet masse
  5. Æggene blendes i masse, én af gangen
  6. Kagemassen kommes i en smurt form og i ovnen i ca. 35 minutter
  1. Når kagen er færdigbagt laves karamellen. Først blendes dadlerne (husk at fjerne stenene) sammen med kokosolien – og køres indtil det er en klistret (nogenlunde) ensartet masse
  2. Herefter tilsættes det kogende vand og der blendes indtil man opnår en ensartet blød masse
  3. Karamellen smøres på kagen og der drysses evt. med hakkede mandler på toppen.

healthy-chocolate-cake

sund-chokolade-kage

 

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

14 thoughts on “Svampet chokoladekage

  1. Hvor ser den lækker ud! :)

    Halvfriske dadler – vil det sige at de ikke skal være tørrede?
    Og er det konsekvent friske eller tørrede dadler, der bliver skrevet om i bageopskrifter med dadler? :) Har jeg haft lidt svært ved at bedømme :)

    • Hej Christina :)
      Kan godt forstå din forvirring, da det bestemt ikke er konsekvent at de forskellige udtryk bliver brugt. De halvfriske er dem du finder i supermarkedets grønt- og frugt afdeling, dem der er bløde og findes i pakker af ca. 600 g :)
      Både de halvfriske og de tørrede bliver brugt i mange opskrifter, men typisk går det alligvel helt okay hvis man kommer til at få byttet rundt på det.

  2. Har lige puttet kagen i ovnen og glæder mig til at smage den i aften.
    Ved du hvor mange kulhydrater, der cirka er i? Min kæreste har nemlig sukkersyge, så det er rart at vide, hvor meget kulhydrat, der nogenlunde er i inden vo begynder at spise. Tak :)

  3. Pingback: CHOKOLADEKAGE med god samvittighed | sophiedear

  4. Pingback: En sund mor med en numsemand - karmamilli.dk

  5. Jeg vil gerne prøve at lave denne kage, og jeg har alle ingredienserne liggende – undtagen mandler. Kan jeg bruge hvedemel eller grahamsmel i stedet for mandler, og hvis ja, hvor meget? :-)

  6. Min skepsis over for dessert uden sukker og smør blev fuldstændig bragt til skamme. Jeg synes, at det er en skøn kage. Den smager dog lige rigeligt af banan til min smag. Men jeg tilsatte lidt groft hakket mørk chokolade uden sukker, hvilket helt klart bidrager med noget lækkert :)

  7. Hej Tine
    Jeg har planer om at servere denne lækre kage til min fødselsdag på lørdag. Jeg vil derfor bare lige høre dig, om kagen er bedst på dagen eller dagen efter, og om den skal opbevares i køleskab, hvis den laves dagen før, den skal serveres? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *