Svampet banankage

På en regnfuld søndag eftermiddag er der nu ikke noget så lækkert som nybagt kage. Jeg fandt en gammel opskrift frem på en sundere banankage, som jeg tidligere har haft på bloggen. I den originale opskrift lavede jeg lidt ændringer, som næsten gør kagen, om muligt, endnu mere lækker :)

Kagen er uden sukker og mel, som i stedet er erstattet af dadler, mandler og havregryn. Det giver den lidt mere tekstur og gør den lidt tungere end en almindelig banankage. Det synes jeg kun er em bonus :)

Sund-banan-kage

Opskrift:

  • 4 friske dadler
  • 3 mellemstore bananer
  • 3 æg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Pynt:

  • 50 g 85% chokolade
  • 50 ml piskefløde

sund-banankage

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 180 grader
  2. Sten fjernes fra dadlerne (og evt. skrællen) og de moses sammen med bananerne
  3. I en skål piskes dadler, banan og æg sammen
  4. Havregryn og mandler blendes til mellemfint mel
  5. Bagepulver, vaniljesuker, salt samt havregryn og mandler blandes og piskes sammen med bananblandingen
  6. Kagen kommes i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med fedtstof og kommes i ovnen i ca. 30 minutter.

Pynt:

  1. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  2. Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den over chokoladen.
  3. Vent et kort øjeblik, og rør så rundt, indtil ganachen er blank og lækker.
  4. Fordel den oven på kagen

chokolade--glassur

banankage

healthy-banana-cake

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *