Sund jordbærtærte

Jeg har lavet en lille dyst mod Stinna og Susan om hvem der kunne lave den lækreste sunde version af en jordbærtærte.
sund jordbærkageTil at starte med var jeg ikke 100% tilfreds med mit bud, men jeg skal lige love jer for, at den var bare FANTASTISK dagen efter! :) Mums! Så den tør jeg nu altså godt anbefale jer at prøve. Jeg har forsøgt at efterligne en original jordbærtærte så meget som muligt, derfor må jeg også erkende, at min bund desværre ikke lykkedes helt. Den fungerer rigtig fint som en erstatning for mørdejen (min er dog lidt sødere og mere mandelagtig) man normalt anvender, men jeg savnede altså lidt det lækre og snaskede marcipan-lag. Det gør nok, at jeg simpelthen bliver nødt til at lave kagen igen på en andet tidspunkt, for det SKAL lykkes at genskabe det ;)

Opskrift:

Bund:

  • 2 æg
  • 100 g smuttede mandler (malet til mel)
  • 50 g kokosfibermel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 moden banan
  • 50 g 80% chokolade
  1. Mandler og banan blendes og blandes med de andre ingredienser (undtagen chokoladen). Kommes i en smurt tærteform (D: 24 cm) og kommes i en forvarmet ovn (200 garder) i 15 minutter.
  2. Når den tages ud fordeles chokoladen på den, så den smelter, hvorefter den pensles over bunden.
  3. Bunden var en lille smule tør og manglede den lækre svampede marcipan-smag. Næste gang vil jeg halvere mængden af kokosfibermel og prøve at tilsætte noget skyr i opskriften.

Kage creme:

  • 3 spsk maizena
  • 3 æggeblommer
  • 5 dl mælk
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 blade husblas
  1. Husblas opløses i rigeligt koldt vand.
  2. Alle ingredienserne (undtagen husblas) piskes sammen i en lille tykbundet gryde (tip: i en skål røres maizena sammen med mælken lidt ad gangen inden det tilsættes i gryden).
  3. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme.
  4. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning indtil den er tyk.
  5. Herefter tages den af varmen og husblas (knuget, så der ikke følger vand med) røres i.
  6. Cremen dækkes med madfilm og stilles til afkøling.

Skyr creme:

  • 2 dl skyr
  • 25 g vaniljeproteinpulver fra Bodylab
  1. Ingredienserne røres godt sammen.
  2. Når kage cremen er afkøles røres den sammen med skyr cremen. Smagen bliver sød med et syrligt twist fra skyren, som klæder kagen rigtig godt.
    (Næste gang vil jeg vente med at røre husblasen i til de to cremer er blandet sammen og måske tilføje et ekstra blad husblas.)

Pynt:

  • 80 % chokolade
  • 1/2 kg jordbær
  1. Kagen pyntes som man har lyst og chokolade kan rives henover Der kan evt. komme et gelélag på hvis man har lyst.
  2. Kagen skal gerne afkøle i mindst fire timer for at opnå en god konsistens.

sund jorbærtærte

sund jorbærtærte

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 thoughts on “Sund jordbærtærte

  1. Ej, hvor ser den go ud! Og jordbærtærte er jo noget af det bedste i verden, særligt om sommeren! det er barndomsminder i en kage :D

    Jeg vil helt sikkert prøve din sundere version og se om familien i sommerhuset godkender den – ellers kan jeg nok fint gufle den selv ;)

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

  2. Sommer, sol og jordbær på vej :-D
    Ser bare alt for lækkert ud! Elsker bagerens jordbærtærte, så et sundere alterntiv er bestemt kærkomment, og så lige som de lækre jordbær begynder at komme i butikkerne.

    Den skal prøves en søndag hvor jeg har fri fra min kostplan, og der kan guffes. Men derfor kan man jo lige så godt guffe noget sundt :-)

    Sarah
    http://www.fitnessbambi.dk

  3. Pingback: Sundere jordbærtærte... | STINNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *