Sunde pølsebrød

I sidste uge viste jeg jer mit bud på sunde pizzasnegle (se indlægget lige her), men da jeg havde lavet en virkelig stor portion dej, så var der rig mulighed for at se hvad dejen ellers kunne bruges til. De blev bl.a. til disse pølsehorn, som er super nemme at lave, perfekt til madpakken og kan sagtens holde til at blive frosset ned hvis man laver en stor portion :) Min opskrift er fuldstændig basis og plain, men man kan sagtens peppe den lidt op ved at putte en lille smule ketchup, pesto, ost eller noget helt fjerde ind i pølsehornet.

IMG_1433Opskriften på dejen er som sagt den samme som for pizzasneglene, men for en god ordens skyld, så får I den også lige her. Jeg ved desværre ikke hvor mange pølsehorn dejen giver, men hvis der er overskydende dej, så kan I måske bare prøve at lave et par pizzasnegle ud af det? ;)

Opskrift (obs. stor portion!)

50 g gær
500 ml lunken vand
1 spsk olie
1 tsk salt
100 g havregryn
500 g blomkål
300 g (fuldkorns) hvid hvede
300 g hvedemel (+ ekstra til at rulle dejen ud med)
Pølser (jeg brugte kyllingepølser)

Fremgangsmåde:

  1. Blomkål blendes i en minihakker, foodprocessor el.lign indtil det er finthakket. Herefter kommes det i en skål og i mikrobølgeovnen i 5-7 min. (Alternativ til mikrobølgeovnen er at man damper det på en pande med en lille smule vand). Lad det køle af og kom det i en rent viskestykke. Herefter skal man vride så meget væske ud af blomkålen som muligt – jo tørre man kan få det, jo bedre!
  2. Gær opløses i de 500 ml lunken vand og olie + salt tilsættes.
  3. Herefter kommes havregryn og blomkål i og røres godt ud.
  4. Den hvide hvede og hvedemel røres i lidt ad gangen indtil det er muligt at ælte dejen, hvor det sidste tilsættes.
  5. Herefter stilles den til hævning et lunt sted i en halv times tid.
  6. Ovnen tændes på 200 grader.
  7. Efter hævningen rulles dejen ud til ca. 05,-1 cm tykkelse. Herefter skæres dejen ud i firkanter, som passer med den ønskede brødmængde pr pølse. Mine firkanter var ca. på størrelse med pølsen i alle fire kanter.
  8. På hver firkant lægges én pølse, som rulles fra det ene hjørne til det modsatte hjørne.
  9. Pølsehornene sættes i ovnen (200 grader) i ca. 20-30 minutter. Hold gerne øje med dem undervejs.
  10. Lad dem køle på en rist inden de spises eller kommes i fryseposer. Kan både fryses eller lægges på køl :)

IMG_1430

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 thoughts on “Sunde pølsebrød

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *