Sunde pizzasnegle

Egentlig synes jeg titlen er lidt forkert, for hvad gør egentlig at det er sundt? Det er efterhånden en ret subjektiv mening. Grunden til at jeg kalde disse for sunde pizzasnegle er fordi jeg har formået at proppe og fuldstændig kamuflere et halvt kg blomkål i opskriften og derved reduceret en del af hvedemelet. Derudover har jeg sparet lidt på osten og erstattet den resterende halvdel af hvedemelet med fuldkorns hvid hvede, som bl.a. er rig på kostfibre.
Jeg synes opskriften blev utrolig vellykket og den er tilmed blevet godkendt af kæresten, som eller er meget kritisk når det kommer til sundere alternativer. Jeg vil faktisk gå så langt, som at påstå at man ikke kan smage blomkålen, men det I må jo lade komme an på en prøve om I er enige :)sunde pizzasnegle

Portionen jeg fik lavet var kæmpe stor. Halvdelen havde faktisk været mere end rigeligt! Derfor eksperimenterede jeg med den anden halvdel og de resultater skal I nok se senere :)

sunde pizzasnegle

Opskrift (obs. stor portion! Giver ca. 55 pizzasnegle):

50 g gær
500 ml lunken vand
1 spsk olie
1 tsk salt
100 g havregryn
500 g blomkål
300 g (fuldkorns) hvid hvede
300 g hvedemel (+ ekstra til at rulle dejen ud med)

Lidt friskrevet ost (jeg brugte Pecorino Romano fra Zanetti, men en parmesanost vil også fungere godt).
Tomatsauce
200 g skinke (til halvdelen af dejen, så 400 g hvis hele dejen benyttes til denne type pizzasnegle)

Fremgangsmåde:

  1. Blomkål blendes i en minihakker, foodprocessor el.lign indtil det er finthakket. Herefter kommes det i en skål og i mikrobølgeovnen i 5-7 min. (Alternativ til mikrobølgeovnen er at man damper det på en pande med en lille smule vand). Lad det køle af og kom det i en rent viskestykke. Herefter skal man vride så meget væske ud af blomkålen som muligt – jo tørre man kan få det, jo bedre!
  2. Gær opløses i de 500 ml lunken vand og olie + salt tilsættes.
  3. Herefter kommes havregryn og blomkål i og røres godt ud.
  4. Den hvide hvede og hvedemel røres i lidt ad gangen indtil det er muligt at ælte dejen, hvor det sidste tilsættes.
  5. Herefter stilles den til hævning et lunt sted i en halv times tid. I mellemtiden kan tomatsaucen laves (ses nedenfor).
  6. Ovnen tændes på 200 g.
  7. Efter hævningen rulles dejen ud til ca. 05,-1 cm tykkelse til et rektangel på et meldrysset underlag. Jeg brugte kun halvdelen af dejen.
  8. Tomatsauce smøres ud og skinke og ost fordeles.
  9. Dejen rulles forsigtigt fra den længste ende og gerne så stramt som muligt. Herefter skæres rouladen ud i ca. 2-3 centimeters tykkelse og sneglene places på en bageplade.
  10. Sneglene sættes i ovnen (200 grader) i ca. 20 minutter. Hold gerne øje med dem undervejs.
  11. Lad dem køle på en rist inden de spises eller kommes i fryseposer. Kan både fryses eller lægges på køl :)

Tomatsauce:

1 spsk olie
1 finthakket rødløg
1 ds hakkede tomater
1 spsk oregno

Løg svistes i olien i en gryde. Herefter tilsættes hakkede tomater og oregano. Det hele bringes til kog, hvor efter der skrues ned for varmen og det står og simrer. Slutteligt kan det hele blendes for en mere ensartet masse.

Sunde pizzasnegle

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

10 thoughts on “Sunde pizzasnegle

    • Hehe, ja :) Jeg fulgte heller ikke lige en opskrift, men tog det vist (lidt for meget) på gefül ;) Men dejen var heldigvis rigtig lækker, så den kunne sagtens bruges til alt muligt :)

  1. Ordet “sundt” kan defineres på tusind måder og det er efterhånden næsten en slagmark at udnævne opskrifter til at være “sunde” for det kommer jo an på efter hvilke kostprincipper man lever efter. Jeg tror på at sundhed defineres helt individuelt efter hver enkelt krop, hver enkelt mål og hver enkelt aktivitetsniveau. Og naturligvis: hver enkelt livskvalitet og lyst! :D

    De her snegle ser super lækre ud og havde jeg tålt gluten, så havde jeg bagt dem! Er ikke kulhydratforskrækket og mener sagtens at de her kunne indgå i en sund og balanceret kost – det er vel altid bedre med hjemmebag bagt med kærlighed end noget fra en supermarkedspose? De ser super gode ud! :D

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    • Årh for pokker, ja de indeholder jo en del gluten. Det er heldigvis ikke noget jeg selv har problemer med, så det har jeg ikke rigtig tænkt over i min opskrift :/
      Ja ordet sund er jo ikke længere en guideline for noget som helst :) Men i min kost, så er de her sunde, selvom det vist ikke er nogle der ligefrem kan indgå i den daglige kost ;) Men som en lækker treat når frokosten bliver for kedelig osv. ;)

  2. Pingback: Sunde pølsebrød | FITinspiration

  3. Kan ikke rigtig se det usunde i pizzasnegle hvis det er fuldkorn, med grønsager, kød, mozzarella ost eller hvad man ellers kan finde på at putte i, og da heller ikke hvorfor det skulle være usundt at spise hver dag. Dyrker selv motion hver dag, og spiser sundt og har levet sådan i mange år, og dette ville jeg da bestemt ikke betegne som usundt.

  4. Det er jo intet mindre end fantastisk!!! De smager jo formidabelt! Og min søn, som er SÅ SVÆR at få til at spise andre grøntsager end rød peber, gulerødder og agurk, han ELSKER dem! Tusind tak for den opskrift. Jeg vil klart holde øje med din blog for flere input af samme kaliber (skjul grøntsagerne opskrifter) ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *