Sund og proteinrig cheesecake

kage1

Som lovet kommer her en opskrift, hvor jeg bruger dette proteinpulver. Opskriften er utrolig simpel og nem. Jeg vil dog starte med at pointere, at den ikke smager 100% som den ellers så syndige og populære cheesecake, men er et godt alternativ :)

Bund:
1 dl mandler
1 dl havregryn
1 dl kokosmel
1/2 scoop Strawberry White Chocolate protein pulver (kan undlades)
1 spsk kokosolie
1/2 dl mælk
Ovenstående ingredienser blendes i en foodprocesser/mini hakker/blender og fordeles i et jævnt lag i en springform (ø 20 cm). Dejen er lidt klistret, så bagsiden af en spiseske kan måske hjælpe :) Bunden sættes i køleskabet imens cremen laves.

 

Creme:
3 dl skyr
100 g frosne jordbær
1 dl hytteost
2 scoop Strawberry White Chocolate protein pulver 

5 blade husblas

Husblas lægges i blød i en skål med koldt vand. I mellemtiden blendes skyr, hytteost, jordbær og proteinpulver.
Husblasen smeltes ved lav varme i en gryde og skyrblandingen hældes over i gryden. Det er vigtigt at røre rundt hele tiden og ligeså snart der ikke er klumper i dejen er den klar og skal tages af varmen. Jeg opvarmede den kun til lidt over finger-temperatur!
Cremen hældes over bunden og sættes på køl i mindst fire timer.

kage2

 

Pynt: 
På toppen pyntede jeg kagen med en halv bakke friske jordbær. Jordbærene blev skåret i tynde skiver og penslet med  gele.
Gelen har jeg lavet ved at koge 5-7 frosne jordbær med en lille smule vand i 5-10 minutter. Herefter blev jordbærene most og presset gennem en sigte. To husblas (som havde ligget i blød i ca. 5 minutter) blev tilsat den varme saft. Jeg lod geleen køle i et par minutter inden jeg begyndte at pensle mine jordbær :)

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

19 thoughts on “Sund og proteinrig cheesecake

 1. Nam nam den ser lækker ud! Og perfekt for sådan en som mig der har holdt fødselsdage og derfor bagt utallige kager til alle mine gæster. Den må jeg hellere skynde mig at prøve at lave inden der ikke er mere i min bøtte! Jeg tænkte der var til flere år i sådan en bøtte, jeg havde ikke lige regnet med at et scoop var så meget ;) Nå men så må jeg jo lægge en bestilling ved fitness guru igen snart :)

 2. Har selv lige bestilt en omgang af dette proteinpulver, så dejligt med lidt ideer til hvad det kan bruges til. Ser virkelig lækkert ud og skal helt klart prøves!

  xxoo, Amelia
  thehealingfoodie.wordpress.com

 3. Pingback: Proteinpulver: Chocolate Hazelnut |

 4. Jeg vil virkelig gerne lave den lækre kage, men dersværre er jeg ikke ejer af det proteinpulver du bruger. Jeg har desværre ikke mulighed for, at nå at købe det inden kagen skal bages.
  Er der et alternativ ?
  På forhånd tak:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *