Sund og nem grøntsagstærte uden bund

Det er lidt af et langt navn denne tærte fik sig, men ikke desto mindre meget passende :) Denne tærte er nemlig både sund og lækker, utrolig nemt at lave og så er den fuld af gode proteiner og sunde grøntsager :)

Fit For livin postede her den anden dag en lækker grøntsagstærte og lige siden har jeg haft lyst til at lave en. Desværre kan jeg ikke få mel pga. sixpack-programmet, så her kommer min version af en sund tærte:

Billederne af det færdige resultat er jeg ikke så tilfreds med, da jeg kom til at lave en dum, dum fejl! Jeg puttede nemlig tærten i en springform. Til oplysning: en springform holder ikke 100% tæt. Det betyder derfor at meget af æggemassen røg ud og tærten derfor ser lidt flad ud :(

 

Nå, tilbage til opskriften:

Først laves grøntsagsblandingen. Jeg stegte jeg 200 g skinkestrimler sammen med følgende grøntsager:

I denne ret kan man selv vælge de grøntsager (og mængder), som man nu engang synes er lækre :)
Skinken kan også skriftes ud med eksempelvis kylling eller helt undlades.

 

Herefter lavede jeg æggemassen, bestående af:

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kan fromage frais også sagtens udskiftes med skyr :)

Og så gælder det bare om følgende:

1. Grøntsagernes steges bløde.

2. Grøntsagsblandingen kommes over i et tærtefad (ikke en spring form!) og presses rigtig godt ned i bunden i et jævnt lag.

3. Æggemassen røres godt sammen og hældes over grøntsagsblandingen.

Put nu tærten i en forvamet ovn på 200 grader og lad den stå i 30-45 minutter. Denne tid er jeg ikke helt sikker på, da jeg ikke havde så meget æggemasse grundet ovenstående uheld… Men prøv jer frem og kig til tærten undervejs. Når den er gylden på toppen skulle den gerne være klar :)

Og det var sådan set det. Denne tærte er meget smagfuld til trods for at den ikke har nogen fed tærtebund eller et lag ost på toppen. Hvis man vil, kan man dog sagtens putte lidt revet parmesanost på den inden den kommes i ovnen :)

Selvom jeg kun har været på sixpack-programmet i 10 dage, så har jeg virkelig savnet at lave opskrifter til jer på bloggen. Programmet består meget af kød og grøntsager og der er derfor ikke så meget bagning som jeg ellers plejer at gøre en del i. Men her var da en lille opskrift til jer – håber I har lyst til at prøve den!

 

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 thoughts on “Sund og nem grøntsagstærte uden bund

  • Det kommer lidt an på hvor sulten man er ;) Nu røg der desværre en del af æggemassen ud fra min portion, så vi delte den bare mig og kæresten.. Men ellers vil jeg nok mene der er til 3-4 personer alt efter hvor sulten man er ;)

 1. uhm den lyder godt nok lækker!!
  regner med det er frokost/aftensmads måltid i forhold til “kuren”?
  er lige begyndt i dag – glæder mig til om 6 uger!! :-D

  • Ja det var det lige præcis :) og det var vildt lækkert!
   Uuuuh, det lyder spændende! :D Skriv endelig en update på hvordan det går i løbet af programmet eller bagefter! :)

   • altså synes lidt at jeg har en del hovedpine (mener jeg har læst et sted, at man godt kan få det, når man dropper kulhydraterne)
    derudover synes jeg det er VILDT meget mad man skal spise, selvom jeg tager det mindste antal gram i alle måltiderne! :-)

    • Jeg har ikke oplevet det med hovedpinen.. Men det går forhåbentlig hurtigt over :)
     Vil give dig ret i at det ser ud af virkelig meget på tallerkenen med alle de grøntsager!! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *