Sund nutella

 

Min weekend står virkelig i fødselsdagenes tegn. Jeg er nemlig på vej til min svigerfars fødselsdag og i morgen holder jeg fødselsdag for familien.

Jeg synes dog lige jeg vil dele opskriften på min fortolkning af en sund nutella. Med sund menes der ikke kalorie-let, men den er tilgengæld fyldt med sundfedtsyrer fra hasselnødderne :)

Ikke-navngivet-1

How to:

Hasselnødderne kommes på en bageplade og i en varm ovn på 170 grader. Herefter ristes de let indtil skallen begynder at kraklerlere (der gik ca. 15 minutter i min ovn). Så skal de køles lidt af og herefter er det muligt at nudle skallen af dem. Jeg plejer at tage dem op i et viskestykke og så nudle dem deri.
Når det meste af skallen er fjernet kommes de op i en minihakker, foodprocessor eller kaffekværn, hvorefter de skal hakkes indtil man får en tyk smør-agtig masse. Det tager tid, så hav tålmodighed og husk at sikre at din maskine ikke bliver alt for varm undervejs – så hold en pause og genoptag arbejde når den er kølet ned igen :)
Når man har fået sig en smør, så tilsættes kakaopulver, vaniljepulver og dadler. En lille smule vand kan også være nødvendig :) Der blendes igen indtil at dadlerne er helt væk i massen. Og det var sådan set bare det :)
Det smager ikke af nutella, som kan købes i uhyggeligt store bøtter efterhånden. Til gengæld er den super lækker ovenpå en nybagt bolle (man har vel lov at fejre fødselsdag?). Den er også rigtig lækker ovenpå en portion skyr :)

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

7 thoughts on “Sund nutella

  1. Den er VIRKELIG god ! Jeg synes faktisk det smager bedre end det “rigtige” nutella. Mere af mørk chokolade. (Selvom det lyder mærkeligt, når der ingen chokolade er i)

    Jeg måtte også tilsætte 5-6 spsk vand for at få den helt rette konsistens af smørepålæg.

    Jeg kom til at tænke på, om man kunne tilsætte appelsinsaft eller -skal for at give den et orange-pift (appelsinsaft istedet for vand, måske)?

    Tak for en rigtig god blog med gode og nemme opskrifter! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *