Sund jul: Ris a la mande

ris

Jeg må indrømme, at jeg faktisk er lidt spændt på hvordan denne opskrift modtages :)
Det er nemlig en meget alternativ udgave af den kendte og traditionelle ris a la mande. Den er faktisk gjort så sund, at den er perfekt som snack efter træning eller som en lille dessert. Mulighederne for at eksperimentere med denne opskrift er mange og derfor står der også lidt mange ingredienser og evt.- punkter på opskriftslisten nedenfor:

ris-a-la-mande

Hvis der vælges skyr, så har denne ris a la mande et rigtig højt proteinindhold og ser faktisk rigtig fornuftig ud, når man ser på næringsindholdet. Skyr er dog syrlig, så det kræver lidt ekstra sødt i form af enten agavesirup eller sødemiddel. Dertil kan der med fordel blandes lidt vanilje- eller mandel aroma i, for at give det endnu mere sødme.
Om det er cheasy’s vanilje yoghurt, ymer eller skyr der vælges er fuldstændig valgfrit. Man skal dog være opmærksom på at vanilje yoghurten er meget sød og der kræves derfor ikke så meget yderligere sødme.
Konsistensen af ymer er super lækker, men den indeholder kun 3,5 g og indeholder 70 kcal. Det betyder at den kun indeholder en tredjedel protein sammenlignet med skyr og at den er dobbelt så kalorieholdig som cheasy’s. Men ymer er nu fortsat min favorit til denne opskrift :)

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 thoughts on “Sund jul: Ris a la mande

  1. SKAL smages. Tror nu ikke at jeg bliver skuffet. Hytteost smager jo godt og Cheasy endnu bedre, så det ville været meget overraskende hvis det færdige resultat skulle smage dårligt :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *