Sund jul: Nougat

Mmmmnh, nougat… Jeg er en rigtig konfekt-pige! Det er det, som er med til at gøre julen ekstra speciel, hvis du spørger mig :) Generelt siger julemad mig egentlig ikke så meget, men de søde julelækkerier, dem kan jeg simpelthen ikke holde mig fra.

Men hvad gør man så, når man gerne vil forene en sund levestil med julekonfekt.. Det er et stort dilemma kan jeg godt fortælle jer ;) Jeg kom dog i tanke om en opskrift jeg faldt over sidste år, som er et indlæg skrevet af Madbanditten.  Jeg fulgte hendes opskrift, men valgte lave hasselnøddesmøren selv. I kan se opskriften på den lidt længere nede :)
nougat

Opskriften på nougat

  • 200 g bløde dadler
  • hasselnøddesmør (af 200 g hasselnødder, se opskriften nedenunder)
  • 1 stor spsk smeltet kokosolie
  • 1 spsk kakao

Ingredienserne blendes sammen og puttes i en form beklædt med bagepapir. Jeg puttede det derfor en tur i fryseren. Og voila! :) 

hasselnøddesmør


Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

5 thoughts on “Sund jul: Nougat

  1. Pingback: 15. december – Hjemmelavet nougat | FITinspiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *