Sund jul: Marcipan

Hvad er julen uden marcipan? (: Jeg kan ihvertfald ikke undvære den i juletiden. Jeg har prøvet at lave den selv, for at få et renere og mere mandelholdigt produkt end det jeg kan finde i supermarkederne. Jeg prøvede også sidste år, men det blev desværre ikke særlig vellykket. Tricket er at mandlerne skal blendes i lang tid. Jeg blender dem i en minihakker, som fulgte med min stavblender.

Opskriften finder i på billederne nedenunder:

Marcipan

Marcipan2

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

14 thoughts on “Sund jul: Marcipan

 1. Det lyder virkelig lækkert og må da også være utroligt sundt, når det er pure mandler!

  Er der slet ikke behov for bare LIDT sukker? Og hvor fanden køber man agavesirup?

  Jeg elsker din blog!

  Katrine B.
  /megetvoksen.bloggersdelight.dk

  • Agavesirup er meget sød sammenlignet med alm. sirup og honning, så umiddelbart nej, så der er ikke behov for yderligere sukker.
   Men prøv dig frem :) Du skal bare være opmærksom på konsistensen når du tilsætter yderligere agavesirup, for den kan hurtigt blive for fedtet..
   Agavesirup finder du f.eks. i Føtex ved siden af sukker og andre sirup’er. Det kan også godt gemme sig henne ved honningen nogle steder :)

   Er virkelig glad for at høre, at du kan lide blog! :D

  • Personligt synes jeg det smager mindst lige så godt :) Det er måske en lille smule mindre sød end den typiske fra odense marcipan, hvor forholdet er 2/3 mandler og 1/3 sukker (som de skriver på deres hjemmeside). Men altså, det er jo heller ikke til at konkurrere med når så stor en procentdel er sukker ;)

 2. Det skal helt sikkert prøves lige med det samme : ) Har længe gået og gerne ville lave min egen marcipan, og at jeg så finder denne opskrift på d. 1. december må da være et tegn : ) Er i øvrigt rigtig glad for dine Sund Jul opskrifter : )

 3. Uhm, har endelig fået lavet marcipanen, og jeg må sige, at der nok ikke bliver meget købe-marcipan i mit hus i fremtiden : ) Tror du at det kan bruges i kager, hvor det bliver opvarmet? F.eks. i kransekage og marzarinmasser? : )

  • Hvor dejligt at høre! :)
   Ja det tror jeg godt, men vær opmærksom at bagemarcipan er lavet på abrikoskerner for at give en bedre struktur i bageværk, så ville nok ikke turde lave kransekage af denne marcipan ;)

   • Var ikke klar over det med abrikoskerner, plejer nemlig selv altid at bruge almindelig ren rå marcipan til kransekage osv. Jeg må prøve mig frem, nu vi nærmer os nytår ; )

    • Ja, prøv dig frem :) Og meld endelig tilbage hvordan det gik! Et godt råd vil måske være ikke at lave kransekagen den 31., men et par dage før for at være sikker på at det fungerer ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *