Sund banankage

Jeg vil nu præsentere jer for den lækreste banankage jeg nogensinde har smagt uden mel og sukker! Jeg ELSKER banankage og derfor er der faktisk også nu tre forskellige varianter på bloggen ;) Denne variant er så konfektagtig, at jeg faktisk overvejede at kalde det for bananbrownie. Den indeholder dog på ingen måder nok chokolade til at det navn passer helt til den, men konsistensen er der nu helt bestemt. Det er en tung kage, der har masser af smag og kraft i sig. Når den er så tung, så er sådanne kager også typisk meget kalorietætte, men jeg synes nu egentlig ikke det er så galt med den her, 130 kcal pr. stykke (hvis kagen skæres ud i 8 stykker) og ingredienserne er lækre, sunde og nærende alle sammen – med undtagelse af chokoladen på toppen, men det er jo valgfri :) Som afsluttende kommentar, så kan jeg fortælle, at langt de fleste ingredienser findes som basis i et køkken, så det er ikke en opskrift, hvor man skal ud og lede efter diverse specialvarer osv., det er ingredienser alle kender og som fås i ALLE supermarkeder :) Og NU til opskriften:

Sund-banankage

Opskrift:

  • 4 friske dadler (50 g)
  • 4 små bananer (280 g)
  • 1 æg
  • 2 æggehvider(75 g)
  • 1 dl havregryn (35 g)
  • 1/2 dl mandler (35 g)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker (eller pulver)
  • 1 tsk kanel (valgfrit)
  • 1 knivspids salt

Pynt:

  • 10 stk mørk pålægschokolade (svarer til 40 g mørk chokolade)
  • evt. kokosmel og frysetørrede bær

Sund-kage

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 grader
  2. Sten fjernes fra dadlerne (og evt. skrællen) og de moses sammen med bananerne
  3. I en skål piskes dadler, banan og æg + æggehvider sammen
  4. Havregryn og mandler blendes til mellemfint mel
  5. bagepulver, kanel, vaniljesuker, salt samt havregryn og mandler blandes og piskes sammen med bananblandingen
  6. Kagen kommes i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med fedtstof og kommes i ovnen i ca. 30 minutter.
  7. Herefter tages kagen ud og chokoladen fordeles på kagen.
  8. Lad gerne kagen stå indtil dagen efter, hvor den evt kan pyntes med kokosmel og frysetørrede bær eller andet pynt :)

Sund-bananbrownie

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

24 thoughts on “Sund banankage

  1. Jeg tror du misforstod mit spørgsmål, for det passer kcal mæssigt – at hvis man deler kagen i 8 stk. indeholder hvert stykke 130 kcal. Nu når du siger kagen i alt er på 1050 kcal :)

    • Hej Rikke,
      den er mindst ligeså god som den ser ud ;)
      1. nej, det er almindelig ovn :)
      2. Det har jeg desværre ikke testet – umiddelbart tror jeg dog ikke det gør den helt store forskel, men er bestemt værd at prøve! :) Skriv gerne hvis du får det afprøvet, og ellers skal jeg nok gøre det når jeg tester det af. For den kage skal helt sikkert gentages igen :)

  2. Hej Tine. Mums den ser lækker ud.
    Jeg skal prøve at bage den her i eftermiddag.
    Lige et hurtigt spørgsmål: Du skriver friske dadler?
    Altså de lyse, og ikke de mørke tørrede dadler?
    Kan de evt undlades? :-)

    • Hej Charlotte :)
      Altså, det er de der dadler der kommer i en 600 g pap-æske og som i supermarkederne står i grøntsagsafdelingen :) Vil nu mene de er mørke? :)
      De kan sagtens undlades, da de udelukkende er tilsat for at give lidt ekstra sødme. Den sødme kan du evt. få hvis bananerne er meget modne eller ved evt at tilsætte lidt ekstra vaniljesukker, lidt vanilje – eller bananprotein pulver, sukker eller lignende.

  3. Tak for inspirationen! Har lige taget denne kage ud af ovnen, og den dufter skønt. :-)
    Bare lige et forslag – generelt med opskrifter synes jeg, det er rigtig dejligt, når der også er billeder af processen. Så kan man lige sammenligne undervejs, hvis man bliver i tvivl om noget. :-)

    • Hej Mette :)
      Håber kagen blev god :)
      Kan godt følge dig, gjorde jeg også i starten, men arbejdsprocessen bliver bare væsentlig større for mig ved at gøre det sådan. Ekspierimenterer tit i køkkenet, hvor det så kun er det mest velsmagende der kommer på bloggen, så her vil det være irriterende at have taget en masse billeder, hvis ikke jeg er tilfreds med resultatet ;)
      Men tusind tak for din kommentar, vil bestemt have den med i mine tanker fremover :)

  4. Først tak for en masse inspiration, her på din blog!
    Banankagen smager fantastisk! Den er et hit til alle anledninger :) Men er der nogle speciel grund til, at det er 1 æg og 2 hvider? Og ikke bare 2 hele æg?
    Vh /Lykke

    • Tusind tak for den rosende ord :) Det varmer at høre!
      Oprindelig var det fordi jeg forsøgte at få den lidt mere luftig, men det gjorde ingen forskel. Jeg tror det fungerer ligeså fint med 2 hele æg i stedet :)

      Tak fordi du læser med
      Tine

  5. Uhm der er mange farligt lækre opskrifter på din blog!!!!
    Jeg vil prøve banankagen her en af dagene. :) Hvilken størrelse form har du brugt – 20 cm eller større?

  6. TAK for denne opskrift! Den er SÅ lækker!!
    Jeg spiser efter low FODMAP-diæt, hvor denne opskrift er super, hvis man udlader dadlerne.

    Vi kom frysetørret hindbær og goji bær på toppen af 40g 82% chokolade <3

  7. Pingback: Sund banankage | FITinspiration I Fitnessblog om sundhed, livsstil, træning og sunde opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *