Stram Op instruktør

Jeg kan med stolthed i stemmen nu kalde mig for stram op instruktør. Jeg har siden oktober deltaget på 59 timers undervisning/uddannelse igennem Fitness World Education, hvor vi bl.a. har lært om anatomi/fysiologi, bevægelseslære, musikforståelse og undervisningspædagogik. På uddannelsen har vi kombineret det teoretiske med praksis og øvet os ved at undervise for hinanden. Det har været hårdt og taget mange af mine weekender samt fritid, hvor jeg hver uge, udover undervisningen, har øvet i 8-12 timer.

Jeg kunne her bare slutte indlægget af med at skrive at jeg i den grad glæder mig til at komme ud og få nogle hold i Fitness World. Jeg synes dog I skal høre hele historien, for denne uddannelse har krævet rigtig meget af mig, både fysisk men især psykisk. Uddannelsen har jeg tænkt på at tage i rigtig lang tid og er virkelig noget jeg gerne har villet. Jeg brænder jo for træning og håber at kunne give det videre til kommende medlemmer. Grunden til at jeg skriver det har krævet meget af mig, skyldes at jeg desværre ikke har været et naturtalent under uddannelsen, langt fra. Dette skyldes, at jeg har utrolig svært ved at høre takterne i musikken, som alt stram op undervisning skal foregå til. Musikforståelsen er simpelthen alfa omega. Derfor er det den kritik jeg har fået hver evig eneste gang vi har været på uddannelse. At få så meget kritik, uanset hvor meget du hjemmefra har øvet – dét er hårdt! Og jeg indrømmer også gerne, at det har kostet mange tårer på den bekostning og jeg kunne mærke hvordan selvtilliden blev mindre og mindre for hver uddannelses-weekend. Jeg begyndte i allerhøjeste grad at tvivle på om jeg var den fødte instruktør, men mærkede samtidig en frustration over, at det ikke være min egen gode teknik i øvelserne, som jeg fik ros for, men i stedet blev dunket i hovedet med musikken.

Til trods for den meget hårde modgang, så gav jeg ikke op! Jeg kæmpede videre, øvede, øvede og lyttede en hulens masse til musikken! Derudover fik jeg kæmpe opbakning fra Susan og nogle af de søde piger fra uddannelsen. Det hele bar heldigvis frugt og giver i dag den største tilfredsstillelse! Jeg fik dog stadig lidt kritik for musikken til min eksamen, men vælger i stedet at fokusere på den ros jeg fik og tage den med mig videre. For når de fortæller at man har masser af instruktør power, smil, sparker røv når man squatter og har rigtig flot teknik så må det da også betyde noget? :)

Jeg glæder mig til at komme ud og undervise, så jeg kan blive endnu bedre! Hos Fitness World sammensætter instruktørerne selv deres timer – og jeg kan love for at mine holdtimer kommer til at blive hårde, for dét er jeg god til :) Nu skal jeg så rundt og snakke med nogle centerledere, så jeg forhåbentlig kan blive afløser og på sigt få mit eget hold :)

Jeg håber dette forklarede lidt hvorfor jeg har været så hulens travl på det sidste og ikke altid været lige god til at skrive daglige indlæg ;)
Og her afslutningsvis, så får I lige to grimme iphone-billeder, der er blevet taget til en øvning sammen med Trine, der også blev uddannet og af min søster, som tog et minuttet inden min eksamen:

Tine stram opfoto 1

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

24 thoughts on “Stram Op instruktør

 1. Stort tillykke, og så sejt gået!

  Jeg synes det er så godt, du ikke bukkede under, men forsatte med at kæmpe trods din modgang med musikken. Vi kan ikke være lige god til alt, så flot du kom i mål. :)

  Held og lykke med jobsøgningen nu! ;)

  • Tusind tak for de søde ord og opbakning Pernille! :)
   Jeg er også virkelig glad for at jeg ikke bukkede under! Det har længe været min store drøm at blive instruktør – og nu er det endelig lykkedes! :)

 2. STORT tillykke herfra også :-) … og flot at du har gennemført trods vanskeligheder :-) … jeg synes selv det går rigtig godt med takt, musik osv., jeg er i byen og har fået lidt andet end vand at drikke :-) … men til de par Zumba-timer jeg har deltaget i … æh jo, der har jeg opfundet mine helt egne trin, for jeg er totalt udenfor pædagogisk rækkevidde til den slags … så jeg forstår om nogen, hvor hårdt det må ha’ været for dig! Rigtig meget held og lykke med trænerjobs … og jeg tror, at dine kommende elever kan glæde sig til en super engageret instruktør :-)

  • Tusind tak Connie! :)
   Hæhæ, hvor er det sjovt det med dine Zumba-timer og tak for din kæmpe forståelse! :)
   En engageret instruktør, det vil jeg gerne betegnes som! For jeg brænder virkelig for det og ellers havde jeg heller aldrig kæmpet i så mange weekender for det! :)
   Tak for din søde kommentar, den varmede :)

 3. STORT TILLYKKE! Hvor er du bare sej! :)

  Og jeg er rigtig glad for du har beskrevet hvordan det var – jeg har nemlig virkelig selv overvejet at tage samme uddannelse i foråret. Men efter at have læst dit indlæg har jeg besluttet mig for at vente til jeg selv har nået mit mål, så jeg kan fokusere 100 % på det!

  Så tusind tak for dit ærlige indlæg omkring uddannelsen, også endnu engang STORT tillykke, synes det er SÅ sejt gjort!

  http://www.getfitinspiration.dk
  Min blog om mit vægttab – har indtil videre tabt 16 kg.

  • Hej Mette,
   det var bestemt ikke for at skræmme nogen væk fra uddannelsen. Jeg ville bare have ønsket, at jeg selv vidste det med musikforståelsen inden.
   Har man ikke problemer med musikken, så vil forløbet være meget lettere! :) Men der vil selvfølgelig stadig være lektier, der skal øves og en masse undervisning, så det tager tid og kræfter.

   Tusind tak for de søde ord :)

  • Tak Lise :)
   Musikken er heldigvis blevet meget, meget bedre end dengang jeg startede – og kan jo også sagtens forstå hvorfor den er vigtig ift. flow på timen osv. :)

 4. Du kan og bør virkelig være stolt af din enorme udvikling igennem hele dette forløb! Du har rykket dig så meget og det skal du virkelig have ros for. Jeg siger det lige fra hjertet af: jeg er sikker på, at du bliver en fantastisk dygtig instruktør. Nu har du fået “kørekortet”, nu skal du så ud og lære at bruge det! Alt held og lykke herfra min pige! Jeg ser frem til at få dig som kollega i Fitness World :-)

  • Du har simpelthen være den allerbedste veninde man kunne tænke sig under min uddannelse. TUSIND TAK for al den støtte og opbakning, du har lige vidst hvad jeg havde brug for! <3 Tusind tak skønneste Susan! :)
   p.s. jeg kan slet ikke vente med at blive din kollega. Glæder mig så sindsygt meget til at komme ud og undervise! :)

 5. Tillykke! Håber du får et hold i scandinavian! :) Synes normalt stram op er lidt for ‘tøset’ og foretrækker HIT, BodyFit og PowerToning, men jeg er sikker på du kan få mig overbevist om det modsatte ;)

  • Tak :-)
   I første omgang regner jeg med at søge på Nørreport eller Nørrebrogade, men tiden må vise hvor jeg får hold :)
   Jeg kender godt det med tøsede stram op timer, men det tror jeg nu kun du vil opleve at min opvarmning er (her er der jo nogle retningslinjer, som skal følges). Resten af timen, har jeg planer om at gøre hård :)

 6. Hjertelig tillykke med gennemført uddannelse! Jeg tror, at din indstilling til Stram op gør, at jeg får lyst til at supplere mine elskede BodyFit-timer – det bliver godt med noget variation! ;)

  At følge musikkens takt skal du nok lære – øvelse gør mester – men din indstilling til dét at være instruktør, ja, det er nok mere udtryk for en medfødt vilje og høj grad af selvdisciplin! Har stort respekt for dit gå-på-mod!

  Glæder mig til at følge dine hold – jeg elsker hård træning! Ses i FW!

  • Åh, tusind, tusind tak for alle de søde ord! :) Hvor er jeg glad for at høre, at du har lyst til at komme lidt på stram op igen :)
   Jeg er jo heller ikke rigtig selv en stram op pige, men mere over i bodyfit- og frivægts området, da jeg elsker tung og hård træning. Jeg håber dog at kunne tage det bedste fra de to hold og lave et rigtig hårdt program, men hvor alle har mulighed for at være med :)
   Glæder mig til at se dig :)

 7. Tillykke.
  Jeg kan simpelthen heller ikke høre rytmen i musikken, hvilket har afholdt mig fra rigtig meget holdtræning, da jeg kronisk ligger en halv tagt efter alle andre.

  • Kender det godt – heldigvis er det ikke problemet længere, da jeg har gået på hold-timer så ofte. Men det er noget andet når det pludselig er mig, der skal stå for at hele holdet holder takten ;)

 8. Pingback: Første kundeFITinspiration I Fitnessblog om sundhed, livsstil, træning og sunde opskrifter | FITinspiration I Fitnessblog om sundhed, livsstil, træning og sunde opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *