Rootza – pizzabund af gulerødder

RootzaMin aftensmad i går blev denne lækre rootza, som er en pizza, hvor bunden primært er lavet på gulerødder. Den vil nok ikke blive godkendt som pizza af en italiensk mama, men ønsker man at spare lidt på kalorierne, så synes jeg den er et genialt alternativ. Min bund blev fast, men ikke vildt sprød, hvilket heller ikke var min hensigt. Så hvis den bages lidt mere end hvad jeg gjorde, så tror jeg nu godt man vil kunne opnå et mere sprødt resultat :)

Rootza

Opskrift

Opskriften giver én stor pizza, så den er enten til en meget sulten person eller to personer alt afhængigt af fyldet.

 • 2 æg
 • 300 g gulerod
 • 16 g kokosfibermel
 • 1 tsk oregano
 • salt, peber, evt. hvidløg

Fremgangsmåde

 • Ovnen tændes på 225 grader
 • Gulerødderne skrælles og rives fint eller mellemfint
 • De revne gulerødder blandes med æg, kokosfibermel, oregano og salt og peber
 • Ønskes pizzaen helt rund, så kan bunden fordeles i en springform (d:24 cm) med bagepapir og ellers kan den smøres ud på en bageplade med bagepapir
 • Pizzabunden bages først i 15 minutter, hvorefter den tages ud og vendes og får yderligere 5 minutter
 • Herefter er bunden klar til at få det valgte fyld på og ind i ovnen til fyldet er færdigt (afhænger af om der er råt kød, ost osv. på toppen)

Jeg var meget sulten i går efter træningen, så jeg spiste hele pizzaen, så for at den ikke blev for kalorietung undlod jeg at putte ost på min. Så som erstatning kom der i stedet spinatblade og tomat på. Næsten det samme hva’? ;) Hah! Den kan jeg ikke snyde kæresten med, men jeg synes nu det fungerer ret godt! :)

Rootza-med-gulerod

 

6 Replies to “Rootza – pizzabund af gulerødder”

 1. Hej Tine :-)
  Kan kokosfibermelet erstattes af noget andet?

  1. Lige i denne opskrift tror jeg faktisk godt man helt kan undlade det – jeg ved dog ikke om bunden fortsat vil være ligeså fast som min. Ellers kan man evt. komme lidt HUSK i eller en spsk mel :)

 2. Uhm den pizzabund må prøves. Kunne man evt. bruge havregryn i stedet for kokosfibermelet?

  1. Det tror jeg sagtens – blend det evt først :)

 3. Hej Tine.
  Jeg har tænkt mig at lave pizzaen her til aften, da den ser super god ud, og vi for gæster der også er på “sundhedstrip”. Jeg ville bare høre om du har en energibenering på denne pizza? (altså hvor mange kcal. der ca. er i) håber du svarer hurtigt da jeg jo laver den idag.

  1. Hej Karen,
   åh beklager at jeg ikke nåede at få svaret dig i går, men har været i sommerhus.
   Bunden indeholder 315 kcal :)

Leave a Reply