Proteinrig banankage

banankage

De fleste, der har fulgt bloggen eller min instagram bare i lidt tid, har nok spottet at jeg er født med en sød tand. Denne last kombineret med et ønske om en slank og veltrænet krop ender ofte ud i små eksperimenter. Eksperimenter som jeg ikke på forhånd ved hvordan ender ud, men som jeg ikke kan lade være med at afprøve :)

Det skete derfor at jeg kombinerede proteinpulver med Berry milkshake sammen med et par modne bananer, et par æg, lidt kokosmel og nogle havregryn. Meget løst og det hele på slump. Kagen kom i ovnen og smagte egentlig meget godt. Men jeg havde jo også noget proteinpulver med banansmag – hvorfor ikke bruge det i stedet næste gang?
Det prøvede jeg så – denne gang tilsatte jeg lidt flere ting og huskede at måle det hele op og tage billeder. Sådan her kom dét så til at se ud:

opskrift

Jeg blendede alle tingene (undtagen chokoladen!) i min minihakker og kom det i en brødform foret med bagepapir. Det hele kom en tur i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.

Kagen var dog ikke særlig fotogen efterfølgende, så jeg blandede kakaopulver og proteinpulver med chokoladesmag i forholdet 1:1 og så tilsatte jeg en lille bitte smule vand – lige præcis nok til at man får en meget tyktflydende masse. Det hældte jeg så på kagen og vupti – så blev den altså lidt pænere at se på (og MEGET mere lækker!) :)

glasuren

 

Den her kage var altså et hit hos kæresten og jeg :) Det er helt bestemt ikke sidste gang jeg laver den.. ;)

Jeg må hellere huske at fortælle, at proteinpulveret med banansmag er en gave jeg har modtaget af Gymnordic.com. Det er fra deres eget mærke og jeg må indrømme, at jeg faktisk er blevet positivt overrasket over kvaliteten. Det er nemlig rigtig godt at bage med i forhold til det jeg tidligere har brugt. (Jeg har nemlig førhen oplevet at mine eksperimenter er endt ud i et ikke-spiseligt resultat). Det proteinpulver jeg har modtaget, kan I finde lige her, hvis I skulle have lyst :)
Proteinpulveret jeg har brugt til galsuren er kærestens, som jeg fik lov til at låne lidt af. Den får I ikke nogen anbefaling af, da jeg generelt ikke er så vild med den han har. Den fungerer nemlig ikke ret godt til bagning og så er det en weight gainer og derfor er kalorieindholdet lidt for højt til at det er noget jeg selv ville drikke som shake. Men jeg har endnu ikke oplevet en proteinpulver med chokoladesmag, som ikke kunne bruges til glassuren – så brug endelig den i er vant til :)

Jeg er altså lidt nysgerrig for at høre om I søde læsere bager ting og lækre sager med proteinpulver? Jeg vil jo gerne have at de opskrifter jeg lægger ud rent faktisk er brugbare for jer – ellers kan jeg lige så godt tænke i nogle andre baner :) Så meld endelig og smid en kommentar. Jeg kunne også godt tænke mig at høre, hvis I altså bager med proteinpulver -om I så har en yndlings proteinpulver? Husk – “Sharing is caring”, så lad mig endelig høre, det gælder jo om at dele de gode erfaringer man har gjort sig ;)

banankagen

 

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

36 thoughts on “Proteinrig banankage

    • Hej Christina :-)
      Det kan du to jeg vil – du kan finde det lige her: http://www.gymnordic.com/dk/protein/dymatize-iso-100.html
      Jeg er dog ikke sikker på at jeg vil anbefale det til alle – jeg synes f.eks. ikke at det er ideelt til bagning. Til gengæld er proteinindholdet rigtig højt og kalorieindholdet lavt. Det skyldes at det er et meget “rent” produkt – og derfor koster det også en del mere.
      Hvis/nå¨r jeg finder det mest optimale, så skal jeg nok love at lægge det ud på bloggen så I andre også kan få glæde af det :-)

  1. Mm, den kage ser god ud :) Jeg kan godt lide at følge dine små eksperimenter :)
    Jeg bager ikke selv med proteinpulver og har heller aldrig prøvet det før. jeg har aldrig rigtig vist hvorfor det er godt at tage og hvilken virkning det har – men kunne rigtig godt tænke mig, at høre mere om proteinpulverets virkning, da jeg har overvejet at købe noget selv efter alle de lækker opskrifter man finder ude i blogland og på instagram ;)

    • Den smager også virkelig lækkert :)
      Jeg regner med at skrive et indlæg i næste uge omkring proteinpulver – både om junglen og lidt om fordele og ulemper :) Så håber jeg det kan være lidt afklarende for nogle af jer søde læsere :)

  2. Den ser godt nok lækker ud!
    Må prøves, når jeg selv får fat i noget proteinpulver.

    Og nu kan det godt være, det er mig, der er lidt dum – men tilføjede du bare chokoladeknapperne i den færdige dej, inden du kom den i formen? :)

  3. Kunne man skifte havregryn ud med rugflager, som man kan lave til mel? Nu ejer jeg ikke banan proteinpulver, men det er vel fint med nogle gode modne bananer også? Lyder altså lækkert:)

  4. Og lige en ting mere – hvis du putter min. 70% choko i og kommer vanillepulver i, så reducerer man i hvertfald sukkerindholdet endnu mere. Der er sukker i choko, men også en masse af det gode fedt :)

    • Det er rigtigt ja :) Burde jeg egentlig også have nævnt. Jeg brugte vaniljesukker her, da jeg lavede kagen hos min kæreste. Normalt bruger jeg også vaniljepulveret :) Og mht. chokoladeknapperne, så kan de også sagtens undlades når man laver glasuren på toppen :)

  5. Den ser super lækker ud! Jeg glæder mig til at prøve den :)

    Jeg bruger ikke proteinpulver, og jeg tænker, at det kunne være smart hvis du, når du lægger opskrifter ud, skriver hvad man evt. kunne putte i i stedet for pulveret :)

    • Jeg er helt enig! Opskrifterne er super gode, men det er sgu lidt dumt at gå ud og købe en spand proteinpulver til at bage kage med en gang i mellem ;-) Erstatning i form at krydderier el. ling. ville være et godt supplement til dine opskrifter :-)

    • Tak for din feedback :) Jeg har tænkt på at begynde at komme med alternativer til proteinpulveret, da jeg har på fornemmelsen at der er mange, som ikke har det på hylderne derhjemme :) Umiddelbart tror jeg (har dog ikke afprøvet det)at det kan erstattes af noget mandelmel, flere havregryn eller mere kokosmel. Men prøv dig lidt frem – dejen må helst ikke være alt for flydende, men skal samtidig heller ikke være en brøddej! :)

  6. Jeg synes det er super fedt at du lægger opskrifter på ting som normalt er usundt men som du har gjort sunde ud på bloggen. Det er altid spændende at se hvilken ny og spændende opskrift du har lagt ud. Jeg har brugt flere af dine opskrifter og kommer helt sikkert også til at bruge denne :)

    • Tak for den søde respons! :) Jeg er virkelig glad for at høre at du afprøver mine opskrifter og synes det er spændende herinde! Det gør det SÅ meget sjovere at blogge når man får en sådan kommentar – så tak for det :)

  7. Den ser virkelig lækker ud! Jeg har netop fået købt mig noget proteinpulver, dog med chokolade smag. Så tror du man kan lave kagen med proteinpulver med chokolade i stedet for banan? Og stadig få banankagesmagen? Så måske man bare skulle undlade chokolade knapperne :)..

  8. Vildt lækker kage, jeg erstattede bananprotein med vanille istedet, det var nu også super lækkert!
    Nu spørger jeg måske dumt, men ved du hvor mange kcal der er i den kage ca.?

  9. Den ser super lækker ud og skal klart prøves :)
    Men jeg står dog uden banan proteinpulver, og har i stedet vanilje og chokolade. Har du prøvet med nogle af dem i stedet? Er det godt eller skidt??

    • Jeg har søde læsere, som både har prøvet med chokolade- eller vaniljeproteinpulver og har fået fine tilbagemeldinger på begge varianter, så gør du bare det :)

  10. Mmm den er super god! Jeg har lige lavet den dog med nogle modifikationer så den blev sundere :) Kan se du har brugt kokosraspel og det er rigtig høj på fedt, man kan i stedet bruge ægte kokosmel fra Superfruit som er affedtet og lavere på kcal. Derudover puttede jeg cacaonibs i og lavede glasur af Sukrin melis + fedtfattig kakaopulver :) Jeg putter proteinpulver i stort set alt hvad jeg laver af bagværk, sunde snacks, is og smooties, så jeg er stor fan af det og håber du kommer med flere lækre opskrifter. Tak for god inspiration :)

  11. Hej Tine! Jeg har fulgt dig meget længe, og tak for daglig inspiration! :-)
    Jeg har så sent som igår lavet denne kage, dog med lidt ændringer, og mums, den er god! Jeg har skrevet et indlæg om den på min blog, og har selvfølgelig også nævnt dig ;-)
    Kh. Caja

  12. Mmm kagen ser ret lækker ud, den vil jeg gerne prøver at lave, men det er sådan at jeg faktisk ikke er ret glad for proteinpulver kan slet ikke lide at drikke det og synes ikke jeg får den smag og resultat jeg vil have i bagværk. Hvad kunne jeg evt. erstatter proteinpulver med her i denne opskrift?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *