Overnight oats med kokos og gojibær

overnight-27.08.13

I dette semester skriver jeg bachelor-opgave i samarbejde med en virksomhed der er beliggende i København. Det betyder, at jeg hver tirsdag skal med toget kl 5.50 og jeg har derfor brug for noget morgenmad der er sundt, lækkert og hurtigt at tage med. Jeg veksler lidt mellem at tage skyr/fromage frais blandet med frossen frugt (så holder det sig køligt i lang tid) eller denne portion overnight oats (som på dansk nok ville hedde køleskabs havregrød).

Jeg er ret vild med denne kombination jeg har fået lavet, da den mætter og tilfredsstiller min lidt søde tand :)

Ingredienser:
– 1 dl grovvalsede havregryn
– 1 1/2 – 2 dl skummetmælk (juster selv efter hvor fugtig du ønsker din)
– 1 spsk kokosmel
– ca. en teske tørrede gojibær (jeg har købt en pose (40g) til en 10’er i Tiger)
– en knivspids salt

Ovenstående ingredienser blandes natten før i en beholder og stilles i køleskabet. That’s it! Alt du skal gøre er bare at tage beholderen og en ske med og så har du et lækkert måltid på farten :)

Vil lige tilføje, at billederne er taget kort tid efter det er blandet. Der er derfor noget mere væske end der normalt er i min portion (jeg bruger 2 dl mælk).

2

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

5 thoughts on “Overnight oats med kokos og gojibær

 1. Mmh, det er ret lækkert! Har selv en del morgner, hvor jeg også skal så tidligt afsted, så tænkte jeg lige skulle afprøve det. Hvor er det bare nemt og lækkert! Brugte dog tranebær i stedet, men det var nu også godt :-)

 2. Tusind tak for den, utrolig lækkert!
  Kunne du evt. Lave et indlæg med noget madpakke inspiration til de unge i folkeskolen? Har svært ved at finde på noget sundt og lækkert at have med :-)

 3. Hej Tine
  Skøn blog, du har dig her! Jeg har selv lagt mit liv om for knap 6 måneder siden og har tabt mig 20 kg.
  Jeg er også kæmpe fan af de her over night oats, men laver dem lidt anerledes end du. Jeg fandt inspirationen, da jeg var i London i efteråret. På Starbucks fik jeg det, de kalder Bircher, som jeg så begyndte at lave, da jeg kom hjem.
  Jeg sætter havregrynene i blød i saft i stedet for mælk – man kan få masser lækre light produkter :)
  Om morgenen rører jeg grynene op med 50 g. skyr og et halvt revet æble og så plejer jeg at toppe med resten af æblet skåret i tern og så en anden slags frugt. Og så er jeg en sucker for kanel, så det ryger også ofte på ;)
  Med ønske om et godt 2014,
  Katrine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *