Nye tider – mad til én person

Som jeg også nævnte i indlægget tilbage i november, så er jeg ikke længere sammen med min kæreste. Officielt flytter han adresse her den 1. februar, men flyttede ud for et par uger siden. Det er faktisk mere end 4 måneder siden vi slog op, men der var utrolig svært at finde bolig til ham, så vi har boet sammen i mellemtiden. Da vi begge havde en hel del at se til besluttede vi at det var nemmest fortsat at bevare nogle vaner, såsom at dele madbudget og spise aftensmad sammen. Det lyder måske skørt for mange, men vi gik fra hinanden som venner efter lige knap 6 års forhold. Så det var nu helt naturligt for os.

Indlægget her skal dog ikke handle om mit brud med min eks. Det er et overstået kapitel :) Det har dog betydet, at jeg nu står med 100% indflydelse på hvad køleskabet og køkkenskabene indeholder. Og det kan allerede ses på vægten efter den korte tid, selvom jeg ikke synes jeg har ændret så meget. Det er jo meget dejligt :)

En ting jeg ved bliver en udfordring for mig er aftensmad. Jeg ELSKER at lave mad, men helt ærligt, så synes jeg det er noget af det kedeligste hvis det ‘kun’ er til mig selv. Desuden har jeg erfaret at det kan være svært at have mange forskellige grøntsager i sine retter, for det har svært ved at holde sig når man ikke skal bruge nær så store mængder.

Da jeg flyttede hjemmefra for 7 år siden, var jeg utrolig god til at købe massere af lækre frugter og grøntsager, hvor jeg så skar det op i stykker og kom det i frostposer. På den måde kunne jeg nemt tage en pose op fra fryseren, der lige passede til én persons mad. Jeg var også vegetar dengang, så nogle vaner har ændret sig siden da ;) Jeg tænker dog alligevel at frostposerne kan gå hen at blive en fornuftig løsning for mig. Jeg vil rigtig gerne ind i en god vane med at lave større portioner mad, hvor jeg så kan fryse det ned. Jeg kommer nemlig tit hjem sent om aftenen og er skrupsulten, så forhåbentlig vil det fjerne fristelserne for at springe måltidet over og snacke i stedet.

Der må være nogle af jer læsere, der sidder i samme situation? Hvad gør I? :)

Nedenfor kan I se dagens aftensmad. Jeg sprang virkelig over hvor gærdet er lavest, da jeg er i gang med at male lejligehden. Så det blev til hakket oksekød, et glas Dolmio tomat-halløj, squash strimler, edamame bønner og ærter. Nemt og lækkert :)
spagetti-squash squash-og-kødsovs

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

15 thoughts on “Nye tider – mad til én person

 1. Jeg har samme problem. Jeg vil gerne lave madplaner og spise sundere, men når man skal bruge f.eks. 2-3 gulerødder og 1 løg i en opskrift, så skal du finde andre opskrifter der indeholder det samme til resten af ugen, for ellers rådner det jo bare i køleskabet – og jeg hader madspild.
  Synes det er lidt tricky ;s Jeg får dog snart et større køle/fryseskab, så det med frostposerne og større madportioner kunne være en god ide.

 2. Dejligt at du er kommet videre, men jeg kender godt “problemet” med at lave mad til én person hver dag!!! Jeg laver store portioner mad og fryser ned: Frikadeller, italiensk kødsauce til spaghetti eller lasagne, wokret med kylling, karry og masser af grøntsager osv. Jeg er ikke så god til det der med grøntsager, men har lagt min kost om fra årsskiftet, så jeg hver dag SKAL spise grønt :-) Det går faktisk overraskende godt … har fundet på noget, som jeg kan spise til stort set alt, og så kan man variere det, hvis man har lyst. Spidskål, grønne ærter, revne gulerødder, æble og broccoli. Det blander jeg sammen med yoghurt naturel, lidt citronsaft, 1 tsk. flyd. honning og salt og peber. Det går fint til næsten alt jeg spiser, så det er let og enkelt, og jeg laver til to dage ad gangen. Hver dag siger jeg højt “Tak for mad” … og ja, man kan grine af det, men når man spiser alene 26-28 dage om måneden, står i mange timer og laver mad, så er det dejligt med et tak for mad! Også selv om det er fra mig selv *griner*

 3. Hej søde Tine :-)
  Jeg laver også aftensmad alene, grundet forskellige arbejdstider. Jeg laver ofte en stor portion aftensmad, så jeg både har til aftensmad og til nogle portionsposer i fryseren – det virker for mig :-) Så bliver grøntsager ikke slatne og kedelige!

 4. jeg laver også ofte mad til flere dage af gangen og fryser ned i portioner. Eller pakker div. kød i portionspakker, så det passer til en x aftensmad. Er desværre ikke såååå varieret i grøntsagerne, men din ide med at fryse grøntsager/frugter ned i portioner lyder smart :-), men frost grønt er også fin løsning. Og så har bl.a. Rema 1000 jo rigtig mange grøntsager, der sælges stk.vis.

  • Hej Mette,
   tusind tak for din kommentar. Skønt at høre hvordan andre får det til at fungere bedst :)
   Du har helt ret i at frostposerne med grøntsager i supermarkederne sagtens kan bruges. Desværre synes jeg nogle gange de har en tendens til at blande lidt sjove ting, som jeg bliver lidt træt af, hehe. Men enig i at Rema 1000 har lavet nogle virkelig gode – jeg kommer bare så sjældent forbi.

 5. Ja, det er helt klart en omvæltning lige pludseligt kun at lave mad til én person – og jeg mister ligesom dig også tit inspirationen og motivationen når det kommer til aftensmåltidet. Jeg er dog begyndt at masseproducere gryderetter, supper osv. som jeg så fryser ned og tager op en travl og inspirationsløs aften.

  • På en eller anden måde er det faktisk rart at høre man ikke er den eneste der har det sådan :)
   Det er også en rigtig god løsning!
   Tak for din kommentar Lina :)

 6. Jeg oplevede det samme for lidt over et år siden :) dejligt at kunne bestemme helt over køleskabet, og jeg ændrede faktisk min kost meget, da jeg nu kunne få alle de grøntsager, han ikke kunne lide! :)

  Mit trick er at tænke de grøntsager, jeg har i skuffen, ind i alle måltider. Peberfrugt i frikkedellerne, kål i min chilli con carne, rødbeder i en gang sammenkogt. Jeg køber massere af grønt, og det er aldrig et problem for mig. :) selvfølgelig hjælper det at fryse portionerne ned, som du også selv foreslår ;)

  • Ja, det er faktisk lidt befriende :) Han har dog altid været glad for grøntsager, så det har jeg ikke kæmpet med ;) Til gengæld har jeg nu ikke længere ting der ligger og frister, så det er skønt.

   God tankegang, den vil jeg prøve at efterligne! :)
   Tusind tak for din kommentar

 7. Kære Tine.

  Som du skriver er det jo smart at lave store portioner, som du kan fryse ned. Jeg laver fx frikadeller, chili con carne, pølsehorn uden mel – alle tingene med grøntsager i også.
  Jeg er også alene og har næsten altid:
  Gulerødder
  Agurk
  Rød peberfrugt
  Kål af en art.

  Derudover køber jeg så forskellige ekstra grøntsager, som jeg bruger i retter. Jeg smider aldrig grønt ud! Jeg tænker faktisk ikke, at dine grøntsager når at blive dårlige, hvis du som jeg, spiser grønt både til frokost og aften. Dog, hvis jeg fx køber et stort rødkål og en pose gulerødder samt appelsin har jeg så til råkost til flere dage både til frokost og aften og doserer så ned på andre grøntsager.
  Bønnefritter er et stort hit hos mig!
  Det blev en længere smøre :-)

  • Tusind tak for din kommentar Signe og de gode idéer :D
   Det kan godt være at problemet ligger i at jeg vil have ALLE grøntsagerne i supermarkedet når jeg handler. At det i virkeligheden er der jeg bør begrænse mig lidt ;) For du har ret i at peberfrugt, gulerødder og kål holder ganske længe :)
   Tak for din ‘længere smøre’, dejligt du gav dig tid :)
   Ha’ en skøn dag

 8. Dejligt du er tilbage på bloggen igen :)

  Jeg er begyndt at købe grøntsager der kan holde sig længere tid og ikke blive hurtigt dårlige, da man som aleneboende ikke altid kan få spist en pose spinatblade op før de bliver slatne.

 9. Jeg bor også alene og har det på samme måde som dig omkring at lave mad alene. Jeg laver ofte præcis samme løsning som du viser her. Det er så nemt at fryse kødsaucen ned og lige tø en portion op i microovnen. Jeg får heldigvis lækker mad i kantinen hver dag til frokost, så det er helt ok bare at snuppe en rugbrød til aftensmad, når jeg ikke gider lave noget. Er også ret glad for supper fra Meyers, Mou eller Karolines Køkken :-) Og frikadeller er også nemt at have i fryseren. Jeg har også altid nogle gode boller i fryseren, så jeg altid kan lave en god sandwich eller burger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *