Motivation

Motivation er lidt en spøjs faktor synes jeg. Den har helt enorm betydning for om jeg når mine mål, men samtidig er det ikke noget der bare kan tvinges frem. Enten så er den der eller også er den ikke. Man kan selvfølgelig arbejde for at finde motivationen frem, men for at det er muligt, så skal den jo også være der et eller andet sted. Man kan sammenligne det lidt med et sprog. Min motivation er ikke-eksisterende for at lære russisk, men hvis jeg nu skulle flytte til Rusland, havde en russisk kæreste osv., så ville min motivation for at lære russisk pludselig være stor og sandsynligheden for at jeg vil blive god til det er meget højere end hvis jeg blev påtvunget at lære russisk på et studie. Jeg ved ikke om det var et sidespor jeg kom ud på? Min pointe er egentlig blot at illustrere hvordan et mål kan være en motivationsfaktor for mig. Min motivation ift. træning er høj for tiden og det har den været de sidste mange måneder. Det skyldes at jeg har sat mig et mål om at løbe CPH marathon og fordi ønsket om at løbe det er så stort, så er jeg f.eks. villig til at stå på crosstraineren i 3 timer i træk i morgen. Det ville jeg slet, slet ikke have motivationen til hvis jeg ikke døjede med min skade og havde marathonet i udsigte.

Om et mål som at løbe et marathon så er nødvendigt, sundt eller optimalt, det tror jeg kommer an på den enkelte. For mig har det været enormt givende og ikke mindst motiverende at have et mål at gå efter. Et mål kan dog også skabe et pres – både fra en selv og ens omgivelser, alt afhængig af målet selvfølgelig. Et mål som at blive bikiniatlet ville jeg højst sandsynlig knække nakken på, forventningspresset ville jeg ikke kunne håndtere og selve livsstilen ville være en alt for stor mundfuld med for mange afsavn for mig. Jeg tror at et sådan mål ligefrem ville virke demotiverende på mig. For målet er hverken realistisk eller noget jeg brænder for.

For at vende tilbage til motivation, så har jeg altså oplevet at et realistisk mål har formået at øge og holde liv i min motivation. Det er bare ikke noget jeg har været særlig bevidst om tidligere, hvor jeg altid har trænet når motivationen var der. Jeg har med andre ord reddet lykkelig på motivationsbølgen så længe den varede, uden øje for at jeg faktisk er i stand til at styre min egen motivation mere end jeg gik og troede. Gør det mig til et lykkeligere menneske? Næppe, men det gør mig klogere på mig selv og giver mig metoder til at nå andre (ikke træningsmæssige) mål i livet.

Motivation – er det mon noget I også går og er meget bevidste om? Lad mig endelig vide hvordan I holder gang i den? Har I samme erfaringer som mig eller har I oplevet noget andet der virker?  :)Motivation

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 thoughts on “Motivation

 1. Du har helt fat i noget vigtigt :-) Jeg tænker også, at det er vigtigt at finde ud af hvorfor, det er så vigtigt for en selv at gøre det, man har som målsætning. Gør man det for en selv, eller fordi omverdenen påvirker en i den retning?
  Jeg har skrevet et indlæg om “Mærk dine indre værdier”, som har hjulpet mig meget frem på rette spor. Læs selv her: http://cathrineyoga.dk/maerk-dine-indre-vaerdier/

  Kh Cathrine Koefoed, yogalærer og blogger: http://www.cathrineyoga.dk

 2. Jeg er helt enig i din observation, har selv gjort mig erfaringer som ligner.
  Min motivation i øjeblikket er enormt høj, jeg har også stillet mig selv et stort mål om bikinifitness, for det er det jeg brænder for og vil gøre fordi jeg gerne vil udvikle mig.
  Den motivation og drivkraft får mig op om morgenen til morgen cardio og hen i centret til træning om eftermiddagen. Jeg har aldrig følt,eller i hvert fald været opmærksom på, den form for motivation hos mig selv før.
  Jeg har ligesom dig tænkt at det er målet der bringer det frem. Jeg syntes også jeg har oplevet at jeg kan “træne” min motivation, på de dage, som der jo også er, hvor den ikke er så høj, at jeg kommer afsted og får gjort de ting jeg vil alligevel. At bevise for mig selv at jeg kan og vil, så er motivationen lettere at finde en anden gang.
  Håber det giver mening :-)

  Sarah
  http://www.fitnessbambi.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *