Mød John-a, del 1

Jeg har lavet et lille interview med Jonna fra jonnaboe.blogspot.dk omkring sund kost og motion. I får her del 1, som er en præsentation af hende og som primært omhandler kosten:

Kilde: Jonnas eget foto


Vil du ikke fortælle lidt om dig selv og din blog?
Jo da! Jeg hedder Jonna, er 18 år og bor i Vestjylland. Jeg har et stykke tid været i tvivl om jeg vil være fysiterapeut eller ernæringsvejleder, da jeg interessere mig super meget for kroppens anatomi og muskler, men også samme tid for mad og hvordan den kan påvirke kroppen i forskellige ”retninger”. Jeg studerer idræt/biologi på gymnasiet, så mine A-fag ligger op til noget i den dur i hvert fald :-)

Jeg skriver om mine interesser på min blog, som jo så er træning, sund kost og så også naturlig skønhed. Jeg går meget op i at have en sund og stærk krop, men også at alle de produkter jeg putter på huden, er så ”rene” som muligt. Så hvis nogle af disse emner interesserer jer, så følg endelig bloggen ;-)

Hvorfor valgte du at starte din blog op på ny og hvad er hensigten med din nye blog?
Jeg savnede at blogge, hvilket jeg gjorde dengang jeg gik på efterskole for nogle år siden. Jeg elsker at få feedback fra læsere og at formidle god viden og fakta om sundhed generelt, ud til andre. Jeg har oplevet unge kvinder prøve at tabe sig på virkelig usunde måder, træne uden effekt og jeg ved at med den rigtige viden kan de gøre det bedre – og den viden vil jeg gerne give videre! Dette er også min hensigt med bloggen, at simpelthen give så grundlæggende og fornufte tips videre, som ruster folk til gå ud og træffe bedre valg end før – og dette er uden at lave forbuds-kampagner og skræmme folk!

Hvad er hovedemnerne på din blog?
Hovedemnerne er klart sund kost, effektiv træning og naturlig skønhed :-) Alt sammen set fra en 18 årig livsglad pige, på SU!

Kilde: Jonnas eget foto

Hvad er dine yndlings retter/opskrifter, når der skal spises sundt?
En god grøn blandet salat med feta og avocado, og så i en fuldkornswrap lige til at tage med… Puha, bliver helt lækker sulten! Er også en sucker for gammeldags dansk mad, specielt da min mor er en rigtig mad-mutter, og jeg er fra landet af. Så jeg prøver heletiden at lave sunde alternativer til kartofler, sovs og kød, uden at gå på kompromis med min mors smag :-)

Kilde: espressoandcream.com

Hvad gør du når du får lyst til noget usundt?
Spiser det! Hellere lidt men godt, og så træne det ekstra dagen efter. Hvis jeg ved at jeg skal have noget usundt til f.eks aftensmad, eller har planlagt aften-snoller, så spiser jeg ekstra meget sundt hele dagen igennem, så jeg ikke indtager for mange kalorier og samme tid bliver propfyldt med de næringsstoffer den har brug for – og så gør en skål chips, eller en lille plade chokolade mig ikke noget.

Følger du din lyst, finder du et alternativ eller står du fast ved dine beslutninger?
Jeg følger min lyst uden tvivl. Som jeg skriver til ovenstående, så hellere lidt men godt, men jeg står også fast ved mine beslutninger, specielt ved træning – der er jeg super god til at presse mig selv!

Har du nogle gode alternativer til de usunde ting (fastfood, kage, is, alkohol)?
Jeg er ikke super begejstret for alt det der raw food, og det med at erstatte sukker med dadler – men mit bedste råd til når jeg får lyst til noget med en fed smag er den super sunde avocado, og når jeg trænger til sødt vil jeg hellere bruge 40 kroner, på nogle lækre friske bær og sydlig frugt, end på 2 poser toms.

Kilde: blog.freepeople.com

Tusind tak til Jonna :) Dette var så del 1 og del 2 får I om snart ;) I mellemtiden, så synes jeg I skal tage et smut forbi hendes super fine blog! jonnaboe.blogspot.dk

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 thoughts on “Mød John-a, del 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *