Mit center, træningsudvikling og kultur

Der er nok nogen der har ejerfornemmelser omkring sit træningscenter tænker I nok ;) Og ja, det har jeg vist en lille smule. I hvertfald så smiler jeg hver gang nogen nævner Seier Fitness for på en eller anden måde, så føler jeg at det er mit center de refererer til. Det er et center, hvor i det sekund jeg træder ind af døren, så oplever jeg en ro og glæde. Jeg har udelukkende positive oplevelser fra stedet og det smitter i høj grad af på mit humør. Centeret er ikke ligefrem det største i byen, men det gør det, uden tvivl til det hyggeligste i mine øjne :)

Jeg har i flere år kommet i Fitnessdk eller Fitness World og det er der selvfølgelig en grund til. Jeg startede i Fitnessdk da jeg fyldte 18 år (for 7 år siden, gisp) og har de sidste 6 år været udpræget hold-pige. Konceptet i at man booker sig på et hold, hvor man bliver nødt til at møde op – og til tiden, hvis ikke man vil have bøde, det forpligter. Derudover oplever jeg altid at få motivation på timen via de andre deltageres tilstedeværelse og sidst, men ikke mindst, så er det rigtig fedt at kunne tage på hold, hvis ikke man har en træningsmakker at træne med. Af hold, der har det primært været stram op, bodyfit, spinning, kettlecross og stepfit jeg har været optaget af og gerne tog et par stykker af dagligt.

Jeg oplevede hurtigt at jeg blev for stærk til stram op og ikke blev udfordret af 10 kg bodybarerne og derfor begyndte jeg til bodyfit (body pump), hvor der dengang var væsentlig flere mænd på holdene end kvinder. I starten følte jeg mig udfordret og elskede at der var mere fokus på teknikken ved dette hold. Så ca. 3 gange om ugen i lige knap to år stod jeg til bodyfit, hvor jeg det sidste års tid slet ikke rykkede mig ift. den vægt jeg løftede. Jeg squattede med 40 kg, som ca. var det maksimale jeg kunne få på stangen hvis jeg selv skulle løfte den op på nakken, lige gyldigt hvor ihærdigt jeg prøvede at få flere kg på under biceps, så var 10 kg det maksimale og mine dødløft blev begrænset af at mit greb ikke kunne holde stangen til 40+ gentagelser. Kroppen havde med andre ord vænnet sig lidt for meget træningen og havde brug for at blive udfordret på en helt ny måde.

Seier

Jeg begyndte derfor ligeså stille at rykke med ned i frivægtsområdet sammen med Susan. Det var først da jeg havde en fast træningsmakker, at jeg fik modet til at komme ned og løfte vægte ved siden af de store og stærke drenge, hvor der på det tidspunkt næsten ingen kvinder var. Resten af historien kender I vidst, Susan og jeg er jo blevet bidt af styrketræningen og vi har begge oplevet kæmpe styrkefremgang.

I takt med at mine interesser for hold-træning er blevet mindre, så er interessen for gode styrketræningsfaciliteter også blevet meget større. Fitness World har i Aarhus haft kæmpe succes og tror snart halvdelen af alle Aarhusianere går dernede. Det er selvfølgelig rigtig sjovt at møde dem man kender, men det betyder desværre også at centrene oftest er propfyldte. Det er svært at finde et ledigt skab, man står og venter på at stativerne er ledige i styrketræningsafdelingen og stemningen er derfor til tider lidt hektisk. Til gengæld er udvalget af maskiner stort, der er hold på næsten alle tider af døgnet og cardiomaskiner en masse. 

Som kontrast til Fitness World står Seier Fitness. Her er der er sat et loft på antallet af medlemmer, der må nemlig kun være 1000 medlemmer tilknyttet centret. Centeret er som sagt ikke særlig stort, til gengæld er udstyret ALTID i orden, ingen labels med “Maskinen er desværre i udu” og til trods for at der kun er 4 crosstrainere, så har jeg aldrig oplevet at de alle har været optagede. Og stemningen..! Den er hjertelig og varm. I forhold til det antal kvadratmeter der er til rådighed, så har de valgt at bruge en hel del plads på en lounge, hvor der er sofaområder. Det gør, at når man kommer ind i centeret, så bliver man mødt af en masse smil fra folk der sidder og hygger før eller efter deres træning og de personlige trænere der venter på deres næste klienter.

Jeg er meldt ind i både Fitness World og i Seier Fitness, da jeg ser fordele ved begge steder. Jeg må dog indrømme, at jeg rykker min træning mere og mere over til Seier og pt er det udelukkende pga. et fantastisk spinningshold at jeg stadig er medlem af Fitness World.

Jeg tror træningskulturen er ved at ændre sig lidt. Jeg kender efterhånden rigtig mange som er begyndt at søge væk fra de store og anonyme centre til mere specialiserede centre i stedet for. For her er der nemlig bedre mulighed for at dyrke hele “klub”-kulturen, som man kender fra dengang man var lille og spillede fodbold osv. Jeg har hørt rigtig mange positive ting om de forskellige crossfit centre og hvis jeg selv dyrkede det, så tror jeg også jeg langt hellere ville komme i et center der levede og åndede for det og hvor det var muligt at få sparring fra de andre med samme interesse. Sådan har jeg det i hvertfald med min styrketræning. Jeg er stor fan af, at det kompetente personale nede i Seier rent faktisk kommer hen og retter på min teknik, hvis den ikke er i skabet. Det giver mig en kæmpe tryghed at vide, at de vil mig det bedste. Jeg ved det kan være grænseoverskridende for nogle at blive rettet på, men jeg ser virkelig positivt på det. Hvis jeg laver en øvelse forkert, så risikerer jeg jo i værste fald at gøre skade på min krop! De rettelser jeg har fået har dog været på mine biceps curls, hvor jeg har haft en tendens til at snyde lidt og ikke holde mine albuer helt ind til kroppen, en maveøvelse, hvor jeg kunne få mere ud af øvelsen ved at ændre mit tyngdepunkt, forslag til stabilitetstræning i forbindelse med løb og en henvisning til fys :) Så det er jo bare små justereringer, men det giver mig større træningsudbytte :)

seier3

Lad mig endelig høre hvor I træner, hvad I bedst kan lide ved jeres træningscenter eller måske om I har overvejet mulighederne for, at der er et der passer bedre til jer og jeres træning?

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

9 thoughts on “Mit center, træningsudvikling og kultur

 1. Det er lidt skægt, din historie minder på mange måder om min egen, og det var netop også først da jeg fandt mig en træningsmakker at jeg fik fat i de tunge vægte og dermed tog min træning til et nyt niveau.

  Jeg træner endnu i fitness world, og er sådan set glad for det, så har ikke planer om at skifte endnu. Dog er jeg hamrende jaloux på den klubånd min kæreste oplever i spartan mentality crossfit, det vil jeg jo også have! Bare uden crossfit. Hehe. Håber der på et tidspunkt bliver en klubånd i det center jeg vælger at træne i en gang, men umiddelbart skifter jeg ikke da beliggenheden dog betyder mere. Men hvem ved hvad der sker når jeg er uddannet og har bil osv.? Seier lyder som et dejligt sted, måske det bliver der eller et lignende sted en gang i fremtiden?

 2. Fedt indlæg Tine!

  Jeg træner i Dansk Fitness i Nykøbing Falster. Det er et mindre center, og de fleste træner i FW i Nykøbing Falster. Jeg har været medlem af Dansk Fitness og FW på en gang, fordi jeg tog fitness instruktør uddannelse ved Fitness Institute i København. Dette gjorde, at jeg ikke ville kunne træne i weekenderne i 2,5 mdr, da Dansk Fitness ikke ligger mange steder. Jeg prøvede FW i Nykøbing. Jeg kunne rigtig godt lide deres hold timer og store frivægtsområde, men Dansk Fitness har mit hjerte. Jeg har været medlem der i 5 år nu. Os der træner der er som en lille familie. Der er altid en som hilser på en, og man snakker med de andre. Trænerene kender en af navn, og vi er faktisk også gode til at mødes uden for træningscentret. Man hilser altid på de andre i omklædningsrummet og siger også altid farvel når man går.
  Jeg ville ønske, at jeg kunne blive ved med at træne i Dansk Fitness, men jeg må indse, at jeg er nødt til at skifte center, da jeg flytter til København for at studere. Og det er lidt langt at pendle – bare for at træne

  Det blev en lidt lang kommentar, og tillykke med din uddannelse hos Fitness Institute.

  //Cathrine
  http://fitcathrine.blogspot.dk

 3. Man har efterhånden hørt meget og GODT om Seier Fitness. Ligger det centralt i Aarhus?
  Jeg elsker personligt selv at komme i mit fitnesscenter i Odense, som går under navnet Claussloth.dk Fitness – det er et lille center med 100 % fokus på personlig træning. Alle får tilrettelagt programmer efter ønske, mål og behov. Jeg arbejder selv i centeret som receptionist og jeg elsker at komme på arbejde og få den der følelse af at høre til et sted! Ahhh ;-) Det minder i hvert fald lidt om Seier Fitness koncept. Et rigtig godt koncept efter min mening.
  Så skulle du engang forbi Odense, så kig forbi.
  Her er nogle links, hvis det har interesse https://www.facebook.com/Claussloth.dk?fref=ts og http://claussloth.dk/

 4. Jeg er helt klart heller ikke til meget store, og propfyldte fitnesscentre! Jeg har siden 2006 trænet i byens ældste og hyggeligste center … så skete der noget nær en tragedie i fredags http://larseniform.blogspot.dk/2014/05/nar-fitnesscentret-er-brndt-ned-til.html … men de helt igennem super seje instruktører OG ejerne af LifeClub var ikke sådan at vælte af pinden :-) … I dag har jeg været på løbehold og bagefter til boksetræning på centrets p-plads :-) … hos os er det sociale i højsædet … det kan godt være, at andre centre er ved at komme efter det, det skal jeg ikke kunne sige … men tidligere var det ret usædvanligt at de der trænede – samt instruktører – også sås privat, der afholdes medlemsfest hvert år og mange andre sociale begivenheder :-) … så det kan godt være, at vi ikke har haft det nyeste af det nye … men håndvægte er nu engang håndvægte :-) … og holdene med Zumba, Disco Fitness osv. de er fuldt bookede … også nu hvor centret er brændt. I dag lagde et medlem have til, så der kunne trænes FitnessPower … det var et stort hold :-)

 5. Jeg går i et fitnesscenter to gange om ugen, der hedder Scala, på et hold der hedder scalayoung, da jeg endnu ikke er gammel nok til at starte der alene.
  Men holdet forbereder en på at starte der, og det er fedt, for der er ikke en eneste træning, som er ens.
  Vi laver alt fra biking, bodyattack, CXworks, cardio, udendørs træning osv.
  Det at de har et hold for os som ikke er så heldige at være gamle nok til at starte der, er det bedste ved mit fitnesscenter.
  Desuden er det et småt center med sofaer, imødekommende trænere, glade motionister osv.

  Scala FTW.

 6. Super godt indlæg Trine – det er sjovt at høre om din træningshistorie, og din udvikling heri. Og by the way, du har virkelig nogle flotte guns, og man kan virkelig se at du har udviklet dig meget på den front. Har fulgt din blog lige fra start, så udviklingen er tydelig at se :)
  Jeg træner i et fysioterapeut center, som hedder Fysiq, der kun ligger på Amager. Det er et meget professionelt center, hvor enhver hjælp er faglig høj, og det sætter jeg stor pris på. Der er kun ansat fysioterapeuter, og de ved altså en ting eller to mere end uddannet fitness instruktører (ikke et ondt ord om disse), og jeg synes det er så fedt at få gode råd og tips fra de ansatte, hvis jeg laver en styrketræningsøvelse forkert.
  Samtidig går jeg til yoga i et studie på Christianshavn, som er helt unik og jeg glæder mig som et lille barn, alle de fem gange om ugen jeg går der. Holdene er så fede, og atmosfæren rolig og afslappende, og de andre deltagere er blevet mine bekendte, som jeg deler hverdagens livsglæder med. (hvis kæresten derhjemme ikke gider høre på mig, hehe)

 7. Super indlæg!

  Jeg har selv gjort mig store overvejelser omkring mit træningscenter og FitnessDk tabte i efteråret kampen til FitnessWorld. Jeg er egentlig kæmpe fan af de mere specialiserede centre, men jeg løfter ikke så mange vægter og vil derfor gerne have så mange hold som muligt og her er FitnessWorld bare helt unikke. Desuden træner alle mine veninder i FitnessWorld og det er lidt hyggeligt sommetider at kunne have “dame-date” som vi kalder det, i et træningscenter fremfor at det oftest bliver stillesiddende på en café.

  Jeg har dog lige et spørgsmål – nu skriver du at du værdsætter spinningholdene i FitnessWorld, jeg bor også i Aarhus og skal netop i gang med spinning igen efter min graviditet og fødsel, men jeg kender ikke rigtig så meget til de hold. Har du nogle instruktører du kan anbefale?

  Tak for en skøn blog!

 8. Hej Trine

  Har selv haft nogenlunde samme træning center historik som dig :-)
  Strartede dog i en lille “muskelkælder” for mange-mange år siden, men stoppede igen da jeg belv advaret mod at man jo blev stor af at træne med vægte…. jaja det var dengang start 90’erne. Skiftede til Aerobic som var stort på det tidspunkt og så ellers videre til diverse timer i centrene gennem årene.
  De sidste par år er jeg dog vendt tilbage til vægtene først i FitnessWorld, som jeg stadig er medlem af for man kan altid finde et center på sin vej, hvis man har brug for det :-)
  Men nu er jeg også medlem i Loaded gym som ligger i Valby, et rigtig hyggeligt sted som du også beskriver Seier Fitness. Her er der ingen hold timer, det er kun vægt træning, søde kompetente mennesker og maskinerne er kram.
  Elsker det!

  Sarah
  http://www.fitnessbambi.dk

 9. Hejsa

  Seier er sådan et lækkert sted. Jeg træner der også – har sjovt nok aldrig set dig dernede, men jeg træner også altid lige inden lukketid.
  Jeg trænede i FW tidligere og blev super træt af, at jeg altid skulle lave min træningsplan om, fordi jeg ikke kunne komme til hvor jeg ville.
  Det eneste negative jeg kan sige om Seier er deres åbningstider. Jeg har et par unger så kan altid først komme afsted efter de er puttet, så det giver mig en ret begrænset tid til træning. Og i weekenden ville det også være mega lækkert med åbent længere. Har forresten set på din Insta at du nogle gange er der tidligt i weekenden. Er det fordi Peter åbner så i to kan træne? Måske kunne du liige lokke dem til at åbne kl 7 i weekenden og holde længere åbent. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *