Min søsters fødselsdag

Sidste weekend fejrede vi min søsters fødselsdag. For mig var det en helt speciel og særlig milepæl at nå til. Som jeg fortalte om i dette indlæg hos Dancia (fit4livin.dk), så har det været et rigtig hårdt forår for min familie. Min søster fik fjernet begge skjoldsbruskkirtler, da lægerne fandt ud af at der var ondartet celledeling (kræft) i den ene. Da de fandt ud af det, var det weekenden inden jeg skulle forsvare mit bachelorprojekt og min søster stod mit i beslutningerne om hende og kæresten skulle købe drømmehuset eller ej. Drømmehuset var nemlig et gammelt dødsbo, som ville kræve en ny tilbygning på 50 kvm og nogle måneders hårdt arbejde til renovering af huset. Til gengæld kunne min søster ikke holde op med at smile ved tanken om det hus, så jeg pressede en lille smule på hos mine forældre, der egentlig synes at min søster skulle droppe huskøbet og koncentrere sig om at blive rask. Så med min søsters fightervilje og familiens opbakning med løfte om at hjælpe så meget til vi overhovedet kunne, skrev min søster og hendes kæreste under på papirerne og overtagelsesdatoen blev sat til juni.

Jeg har under hele min søsters sygdomsforløb tænkt, at når det bare blev hendes fødselsdag (10. juli), så ville alt være godt igen. Hun ville være rask, det ville være sommer og de ville være i gang med huset. Og lige netop derfor har hendes fødselsdag været en vigtig milepæl for mig. Gudskelov, så faldt alle tingene på plads. Min søster er rask igen, kontrollerne er fortsat fine og hun har fået mere energi :) Derudover så går renoveringen af huset bare godt. Vi er en lille smule foran ift. tidsplanen og hele familien har været gode til at hjælpe. Det er faktisk ret hyggeligt sådan at gå så mange sammen og arbejde på et fælles projekt :) Og sommeren, ja den kom jo også med både varme og solrige dage.

Min familie er ikke særlig stor. Min mor er enebarn og hendes forældre døde for mere end 20 år siden og på min fars side har jeg desværre heller ingen bedsteforældre længere, til gengæld har han en søster der både har mand og mine to kusiner :) Så hele familien blev inviteret til fødselsdagsarbejde i lørdags, hvor vi skulle grave en masse :) Om aftenen blev fødselsdagen fejret med lækker grillmiddag og lagkage. Lagkagen stod jeg for :) Den gik hen og blev et ret stort projekt, men heldigvis et yderst vellykket ét af slagsen. Den består af hele seks lag, med to forskellige slags bunde, 4 forskellige lagkagecremer og med et ombre lyserødt farvetema. Jeg gik all in. Det skal nemlig også lige nævnes, at min smukke søster faktisk blev forlovet om torsdagen på hendes fødselsdag! :D Så en prinsessekage var da det eneste rigtige at servere!

lagkageHele familien var vildt begejstrede for min lagkage, hvor  alle lagene smagsmæssigt passede så fint til hinanden. De blev faktisk enige om at det var den bedste lagkage de nogensinde havde fået. Og jeg er faktisk tilbøjelig til at give dem ret. Den var helt fantastisk god :)ombre-lagkageDet var desværre blevet lidt mørkt da vi skulle spise kagen, så billedet af den indvendigt blev desværre ikke så godt, men håber det trods alt kan give en idé om hvordan den så ud :) Og så skal I ikke lige tage jer af mit røde ansigt, blev lidt solbrændt af at arbejde udenfor hele dagen ;)

lækker-lagkageTil de kage-nysgerrige, så får I lige lidt mere specifikt hvad kagen bestod af:

Bunde:

Den to nederste bunde er lavet fra denne opskrift, hvor de er farvet med hinbærpuré og lidt rød farve :)
De sidste fire bunde er lavet fra 2x denne opskrift, hvor jeg bagte bundene for sig og farvede de fire bunde med rød farve.
Begge opskrifter var  lækre, men fremover vil jeg benytte mig af den sidste. Nøj, den var bare lækker!

Kagecreme:

De to nederste lag med creme er opskriften fra Mette Blomsterbergs hinbærlagkage, find opskriften her. Det er mere hinbær i den nederste lag (pga farven) og i lag nr. to tilsætte jeg hakket chokolade for at give lidt at tygge på.

De to efterfølgende lag var  hyldebolmstmousse. Til dato den lækreste lagkagecreme jeg nogensinde har smagt! Den kan virkelig anbefales :) Den er også herfra ligesom de fire lækre bunde.

Det øverste lag er en selvopfunden lille nødløsning, da klokken var blevet 22 og jeg ikke orkede at gå ned i kiosken ;) Så det blev fløde og mælk blandet med jell-O med hvid chokoladesmag. Det smagte faktisk overraskende godt! :)

Til allersidst blev kagen smurt op med en cream cheese frosting bestående af 480 g flormelis, 200 g philidelphia, 115 g smør, smagt til med citron og hyldeblomstsaft.

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 thoughts on “Min søsters fødselsdag

  1. Hej kære Tine. Hvor bliver man glad over at læse din dejlige beretning om en hård tid i familien, der heldigvis endt godt. Tak for dit indlæg og en SUPER kage. Ja, det er den bedste kage jeg nogensinde har smagt. Knus Faster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *