Mandagsinspiration featuring Maya

Det er igen blevet tid til mandagsinspiration. Danicas indlæg “Når sundhed fylder” har sat en del tanker i gang hos mig. Jeg vil rigtig gerne være med til at inspirere til en sundere og mere aktiv livsstil via min blog, men jeg ønsker på INGEN måde at diktere et urealistisk ideal som almindelige kvinder forgæves forsøger at leve op til. Det har længe været min holdning – og derfor ændrede jeg også mine mandagsinspiration til at være mine egne billeder for noget tid siden. De billeder har indimellem været grænseoverskridende, for jeg er ikke tilfreds med min krop og når jeg kigger på vægten siger den p.t. 10 kg mere end hvad jeg ønsker. Men helt ærlig, når man træner 10-15 timer om ugen, yderst sjældent drikker alkohol (under fem gange det sidste halve år) og har lidt skyldfølelse når der ryger lidt chokolade indenbords – så tror jeg altså det er mit eget ideal den er gal med! Uden at have tænkt over det før Danicas indlæg, så er mit ideal nok blevet de smukke fitness bikinimodeller der stiller op – men den form de har kræver næsten umenneskeligt hårdt arbejde og strenge diæter – en kombination de kun holder over en kortere periode. Sådan et liv ønsker jeg ikke. Derfor vil jeg gerne lave om på det ideal jeg har i mit hoved, så jeg kan blive mere tilfreds med min egen krop :)
Jeg har derfor taget kontakt til forskellige smukke og sunde kvinder for at høre om de vil hjælpe mig med det. Til denne uges mandagsinspiration har jeg fornøjelse af at vise Maya fra bloggen mayadroem.dk som også findes på instagram under navnet Mayadroem. Hun har tabt 9,5 kg, som hun tog på efter at have boet i udlandet i et år, hvor hun arbejdede som guide for Startour. Vægttabet betyder at hun nu er tilbage på den vægt hun havde inden hun tog afsted. Men hun er en stærkere og sundere udgave af sig selv nu end dengang. Hun kombinerer til dagligt både løb, cykling og styrketræning og har opnået rigtig gode resultater der af.

For Maya handler sundhed om så meget mere end sund kost og træning. For hende handler det lige så meget om psysisk og mental balance og overskud – og aller vigtigst: At hun føler mig hjemme i sin egen krop.

mandagsinspiration-feat-Maya

Tusind tak til Maya fordi jeg måtte låne hendes flotte billeder. Jeg ved at især bikini-billedet var grænseoverskridende for hende da hun, som hun selv skriver: “Jeg ville ønske at jeg kunne udtrykke at jeg var fuldstændig tilfreds med min krop – men det bliver man nok aldrig”. Jeg håber at denne type indlæg vil sætte mere fokus på at vi kvinder skal være tilfredse og stolte af det vi har – og ikke hele tiden måle os i forhold til urealistiske mål. For den kamp kommer de fleste til at tabe.

Hvis I trykker på nedenstående billede kommer I direkte til Mayas fine blog:
maya

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

15 thoughts on “Mandagsinspiration featuring Maya

 1. Dejlig med realistisk inspiration! Som kvinde tror jeg aldrig vi bliver tilfredse, og det er derfor vigtigt at vi indser at vi ikke er ens og at størstedelen af os aldrig kommer til at ligne en fitness model. Efter min graviditet har jeg lært at det er ulideligt at sammenligne mig selv, da det kun skaber problemer – så tak fordi I er med til at jeg med god samvittighed kan slappe af og nyde et ekstra stykke frugt! Store knus herfra, vi er lækre som vi er – og det lækreste er at vi er sunde indeni og ikke kun udenpå!!!

  • Det tror jeg du har ret i og det er altså virkelig en skam at smukke kvinde skal føle sig utilstrækkelige på grund af ekstreme idealer.
   Jeg er glad for at høre, at jeg kan måske kan hjælpe idealet i en anden retning :)

 2. Man bliver desværre nok aldrig tilfreds med sin krop, men på et tidspunkt skal man lære at acceptere den, som den er. Jeg ville for en del år tilbage tabe mig de famøse 5 kilo, men det resulterede i, at jeg udviklede en spiseforstyrrelse, som jeg stadig den dag kæmper med. Min vægt er nu så lav, at jeg rent faktisk skal tage på. Så tynd gør heller ikke en tilfreds eller lykkelig. Tværtimod!
  Jeg har dog indset og anerkendt problemet, og nu kæmper jeg en sej kamp, som jeg ved, at jeg vinder!

  • Meget vigtig pointe du kommer med! Jeg ønsker dig al mulig held og lykke og jeg er 100% sikker på du vinder den kamp. Det lyder som om viljen er der og det er virkelig vigtigt! :)

 3. Godt indlæg! Meget bedre og mere motiverende/inspirerende med sådan nogle billeder i stedet for de gængse “hakkede kvinder og total redigerede billeder” som der er alt for mange af for tiden :-)
  Så aldrig de gamle indlæg men det her gider jeg endda læse! yay

 4. Hvor er det dejligt med en blogger med så meget selverkendelse! Jeg har det på samme måde som dig, dog er det ikke det samme at erkende at man har et forvrænget kropsideal og forandre dette kropsideal… sidstnævnte er i hvert fald en del sværere for mit vedkommende. Men jeg tror vejen frem kan være at fokusere på sundhed frem for et tal på vægten, “thigh-gap”, sixpack osv. :-) En slank krop følger jo ofte naturligt med, hvis man lever en sund livsstil! Men det er sundheden der skal komme forud for udseendet!

  • Det har du helt ret i :) erkendelse er én ting, men at forandre det er en anden. Jeg har, ligesom dig, også lidt problemer med sidstnævnte, men jeg er sikker på det nok skal lykkes en dag :)

 5. Tak for denne post. Jeghar i et anfald af dårlig samvittighed, brugt for maget tid den seneste uge på at søge på gode abs øvelser, og når jeg ser de kvinder på youtube.., så er min ellers flademave ikke god nok længere. Rart med nogle rigtig og sunde kvinder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *