Luksus havregrød

Jeg ELSKER havregrød! Desværre har min favorit altid været den med sukker og smør på toppen – og når det er koldt udenfor så selvfølgelig også kanel :) Jeg synes dog ikke at sukker og morgenmad er nogen særlig god kombination og slet ikke da jeg forsøger at smide lidt kilo for tiden :)
Jeg har mange gange prøvet at blande min havregrød op med proteinpulver for at komme udenom sukker/smør kombinationen, men jeg må indrømme, at jeg synes det smager væmmeligt! Jeg har dog endelig fundet et kompromis, hvor grøden smager fantastisk og kun indeholder en lille smule sukker, som jo nemt kan fjernes ved bare at bruge ren vanilje, det havde jeg dog ikke i mit skab, men altså 1 tsk vaniljesukker vejer 3,7 g, så den mængde synes jeg nu godt jeg kan stå indenfor :) Desuden er denne morgenmad utrolig mættende! HAvregrød

Opskrift:

  • 60 g havregryn
  • vand
  • lidt salt
  • 1/2 – 1 banan
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Topping: kokosflager og frysetørrede hindbær
  1. Havregrøden laves på vand med lidt salt i, enten i en gryde eller i mikrobølgeovnen.
  2. 1/2 banan moses og røres i havregrøden sammen med vaniljesukker. Bliver grøden for fast og kompakt, kan man blot tilsætte lidt mælk og røre i.
  3. Grøden er færdig og man kommer nu bare den topping på man bedst kan lide. Jeg kom den anden halvdel af banan på og så synes jeg kokos går rigtig godt til denne grød, men noget lidt syrligt vil også være godt til! :)

Luksus-havregrød

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

7 thoughts on “Luksus havregrød

  1. Mums, det lyder lækkert. Jeg har prøvet en udgave af havregryn med vanilje, men synes også den var for sød, forstået på den måde, at jeg kunne smage sukkeret. Men må da egentlig bare prøve med vores vaniljepulver, som lige for tiden bliver brugt i kaffen, hvilket også kan anbefales.

    • Ja, knasende vaniljesukker kan godt blive for bittert hvis ikke det er rørt helt ordentlig ud :)
      Det lyder altså ret lækkert med vaniljepulver i kaffen! Jeg drikker typisk vanilje eller chokolade kaffen fra min Nespresso-maskine, da jeg elsker de søde noter de har :)

  2. Ellers kan jeg virkelig anbefale havregryn med æg. Så 40 gram havregryn, et æg og vand så det passer. Og så kunne man jo godt blande lidt vanilie i også eller putte lidt topping på :-)

  3. Jeg spiser havregrød hver morgen – uden undtagelse!
    Min absolutte yndlings, som jeg har spist uafbrudt i 4 uger nu, er helt klart denne:
    30 gram ruggryn
    30 gram almindelig gryn eller fibergryn fra AXA
    1 æg eller 50 gram æggehvide
    1 spsk brunkagekrydderi
    1 tsk kanel
    Lidt salt og flydende sød
    2,5 dl vand

    Grøden koges egentlig bare færdig med alt pånær ægget, og det tilsættes til sidst (piskes grundigt i, det scrambler ikke) og koges videre i 1 minut.
    Jeg serverer med ekstra kanel på toppen, og nogle gange lidt isis strø :)

    Det kan være det er noget du har lyst til at prøve, det mætter i hvert fald fantastisk, og smager SÅ dejligt! :) der kan også tilsættes et halvt æble i små tern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *