Løb med mig så vi kan knække cancer!

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil hjælpe med at skabe opmærksomhed omkring en kampagne. En kampagne, som giver mig en klump i halsen og nemt kan få mig til at fælde en tåre. Knæk Cancer 2013, som TV2 står bag foregår i hele uge 43.

Kræft er en forfærdelig sygdom, som vækker mange følelser i folk, da der desværre er alt for mange mennesker, der har haft det inde på nært hold. Statistikken siger, at det rammer 1 ud af 3. De tal tager pusten fra mig! Nu er der heldigvis mange, som overlever og vinder kampen over kræft. Men at så mange mennesker skal opleve at få en sådan besked, ligge søvnløs og spekulere over livet og døden og igennem et behandlingsforløb – det giver mig en klump i halsen. At tænke på hvor mange, som i en alt for tidlig alder, mister et barn, en forældre, en ven – det gør mig virkelig ked af det og får tårerne til at trille.

Jeg er meget stolt og beæret over at være blevet spurgt, om jeg vil hjælpe med at knække cancer. Jeg har derfor sat mig ned og tænkt over hvordan jeg kan gøre så alvorligt et emne både relevant og sundhedsorienteret for mine læsere. Jeg vil utrolig gerne lave en kombination af en fantastisk donation og motion. Da jeg selv blot er studerende,  har jeg brug for lidt hjælp til at kunne lave en god donation, men motionen er bestemt ikke noget problem ;-)

Kræft koster hver dag 42 liv. For hvert liv det koster om dagen, løber jeg 1 km i kampagneugen. Mine ben og min krop kan desværre ikke holde til at løbe de 42 km på én dag så få uger efter H.C. Andersen Marathonet. Jeg har derfor tænkt mig at fordele dem over to dage. Èn i Aarhus (se Facebook-event her) og én i København (Facebook-event komemr når jeg har fundet en rute). Her håber jeg at I søde læsere har lyst til at løbe med mig. Nærmere informationer skal nok komme senere :)  I behøver ikke løbe alle 21 km med mig, men løb så meget I kan. Jo flere der har lyst til at deltage, jo sjovere bliver det!

Hvis der sidder nogle virksomheder derude, som har lyst til at hjælpe mig med indsamlingen, så kontakt mig endelig! :) Min mail er: fitinspirationdk@gmail.com

Derudover er jeg meget åben over for forslag til løberute, især i København. Så kender du en god én, så lad mig endelig høre :)

cancer

 

I kan læse meget mere omkring kampagnen inde på TV2’s hjemmeside: cancer.tv2.dk. Inde på siden er det muligt at starte sin egen indsamling – det har jeg selvfølgelig også gjort :) Så skulle I have lyst til at støtte op om mit projekt, så kan I trykke her og komme direkte til min indsamlingsside.

 

Jeg vil gerne understrege, at jeg absolut intet får ud af hverken at skrive indlægget, løbe turene eller lave en indsamlingsside. Min mormor døde af brystkræft inden jeg blev født og det er en kæmpe sorg min familie aldrig er kommet sig over. Min morfar døde kun få år efter – formodentlig af sorg. Det har været hårdt for min mor at miste begge forældre i en ung alder, især da hun er enebarn. I min familie har vi derfor altid støttet op om kræftens bekæmpelse og doneret til samtlige indsamlinger. 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

26 thoughts on “Løb med mig så vi kan knække cancer!

 1. Super godt initiativ – ville ønske jeg kunne løbe med, men det er ikke muligt pt. … Jeg tror ikke, at der er nogen der går fri mht. at kende nogen der har cancer – desværre! Selv har jeg det rimelig tæt inde på livet, da min 15 årige eks-bonusdatter (hun er stadig “min” pige og vil altid være det) er ramt af cancer i hjernen. Jeg ønsker sådan for hende, at hun har en fremtid og et langt liv foran sig, fordi hun er en helt unik person :-) … Forrige weekend deltog jeg i et “Støt Brysterne Løb” i Ringsted, hvor jeg deltog på en gå-rute, og kvinden bag arrangementet er en fra mit fitnesscenter. Der var god opbakning med over 400 deltagere. Så super fint med al den fokus på den forfærdelige sygdom :-) … Held og lykke med dit projekt, som jeg godt vil støtte i form af en donation :-)

  • Tusind tak Connie,
   hvor er jeg bare ked af at høre om din eks-bonusdatter. Jeg sender en masse tanker og krydser fingre for hendes fremtid <3

 2. Jeg vil vildt gerne løbe med dig i Århus :-) må hellere begynde at træne lidt op! Haha. Hvor er det et godt initiativ. Har ALDRIG villet deltage i sådan nogle “løb”, og indtil nu, har jeg aldrig troet jeg nogensinde fik lyst. Men mistede min mormor og min farmor til kræft, og det er de værste oplevelser jeg har haft. To helt fantastiske mennesker som døde før de blev 60 år.
  Håber nogle søde virksomheder vil støtte op med noget!

  • Hvor lyder det bare skønt Josephine! :) Jeg glæder mig til at løbe med dig.
   Og du kan tro jeg også håber at der er nogle søde virksomheder der vil hjælpe! :)

 3. Jeg løber gerne 21 km med dig i København – jeg er vist lige knap så hurtig som dig, mon det kan tilpasses? :)
  En oplagt rute, hvis det skal være fri for trafik og med god plads, er simpelthen Damhussøen og -engen. Der er 5,5 km hele vejen rundt, så med knap 4 runder når man distancen. Søen alene er 3,5, og engen knap 3,5 – så kan der bygges en rute med lidt sløjfe eller 8-taller, hvis variation skulle ønskes :) Et godt alternativ kunne også være Utterslev Mose, eller kombination af de to. Jeg har løbet meget begge steder, dog mest Damhussøen.

  • Ja, jeg håber at få så mange med som muligt og tror derfor at 10-11 km/t vil være et passende tempo :) Jeg vil prøve at kigge på dit forslag med Hamhussøren og -engen. Det mest optimale er nemlig at kunne løbe samme rute flere gange, så folk på den måde ikke løber med de første 10 km og derefter har 10 km hjem igen ;) så er det smartere med fire korte runder :)

 4. Super fed ide :)) jeg er frisk på turen i Kbh… Hvornår vi du løbe der?
  Og må stemme i – damhussøen/engen er det bedste sted at løbe når det skal være “runder” :)

  • Hvor skønt du at du har lyst til at løbe med! :)
   Jeg regner med at løbe i København om torsdagen i uge 43. Ift. tidspunkt, så tænker jeg at kl 16 er passende. Jeg har jo lige en togtur derover og hjem igen, så på den måde bliver det hverken alt for tidligt for mig eller alt for sent ;) Og så har de fleste forhåbentlig fået fri på det tidspunkt :o)
   Fedt du bakker op om damhussøen/engen. Tror det bliver den rute! :)

   • Perfekt – det passer vidst fint ind i mit program. Jeg overvejer kraftigt at løbe
    med hele vejen. Har dog kun løbet ½marathon distancen en gang før (3 uger siden) og har ikke fået løbetræningen på et tilfredsstillende niveau siden.
    Men det er jo sådan et super godt event, så må bare støtte dig hele vejen :)

    Kan jo hoppe fra undervejs – hvis det bliver for hårdt. :)

 5. Pingback: Vær med til at Knække Cancer! |

  • Hehe, tør ikke love noget ;) Men måske :) Nu har jeg i denne omgang udvidet det, så jeg tager helt til København – på den anden side, så er Odense jo lige på vejen derover ;)

 6. Jeg er vild med hele idéen. Kræft har taget så mange betydningsfulde mennesker fra mig, så kan ikke andet end at støtte. Jeg glæder mig til at løbe med dig i Århus :)
  Jeg har delt begivenheden på mig Facebook, hvilket jeg selvfølgelig håber, er okay!

  • Det gør mig ondt, at også du har mistet mange betydningsfulde mennesker pga. kræft :( Til gengæld er jeg rigtig glad for at du har lyst til at løbe med – og tusind tak fordi du har delt det på Facebook. Det er MERE end okay! :) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *