Kvinden bag ★ Micha Østergaard

Jeg har fået endnu en sej kvinde til at skrive lidt til jer. Denne gang er det Micha Østergaard, som kan skrive ekstremt mange seje ting på hendes C.V. som f..eks. deltagelse ved VM, EM osv. og ikke mindst De Oplympiske Lege. I får i alt fornøjelsen af tre indlæg fra hende. I første omgang spurgte jeg hende om hun ikke ville fortælle lidt om sig selv. Det ville hun rigtig gerne og I kan nu læse hendes meget ærlige historie om hendes liv og vejen til der hvor hun er i dag. Jeg synes det er virkelig beundringsværdigt og viser en kvinde med ben i næsen.

Så jeg har ikke andet at sige end rigtig god læselyst – jeg håber I tager godt i mod Micha :)micha 18.01.14Først og fremmest vil jeg sige tak til Tine for at give mig lidt plads på hendes blog. Tines blog er en af de få danske blogs, som jeg følger, da jeg ellers generelt læser mere amerikanske bodybuldingblogs eller blogs skrevet af/eller tidligere atleter. Men Tine, hun har fanget min interesse :)

Inden jeg i mine næste to indlæg vil komme ind på mere specifikke områder, vil jeg starte med at bruge et indlæg på at præsentere mig selv.

Mit navn er Micha Østergaard. Jeg er en 26-årig kvinde :)

Fortid nr. 1: Jeg er tidligere svømmer på det danske landshold. Jeg har deltaget i De Olympiske Lege i Beijing i 2008. Jeg har også deltaget ved VM, EM, DM, World Cups og meget mere. Jeg er flere gange blevet dansk mester (hvor mange gange ved jeg ikke). Jeg er stadig indehaver af den nordiske rekord på 200 meter butterfly. Jeg er den første kvinde i Norden til at svømme under 58 sekunder på 100 meter butterfly. Det var så et par fakta om mig til at begynde med. Jeg har svømmet så længe jeg kan huske. Som 13-årig havde jeg min sidste ferie med min familie. Som 11 eller 12-årig begyndte jeg at morgentræne 1-2 gange om ugen. Fra mit 20. År havde jeg fast mellem 25 og 30 træningstimer om ugen. Jeg husker specielt en vinter i 2010, hvor jeg flere dage om ugen havde 6 timers daglig træning. Mit liv har i det hele taget altid centreret sig om min svømning – fødselsdage, ferier, eksamener, osv. Men lad mig gøre en ting klart; jeg har aldrig følt, at jeg er gået glip af noget. Det vil jeg også komme ind på i et senere indlæg.

micha

Ved årskiftet 09/10 gennemgik jeg en meget svær periode i mit liv – jeg mistede hvad jeg dengang så som mit livs kærlighed, jeg tabte mig meget i en periode for kort tid efter at tage flere kilo på. Jeg havde altid krampe til træning. Min krop duede slet ikke mere. Set i retrospekt vil jeg ikke udelukke, at det hele var psykosomatisk. Hvor gerne jeg end ville, fik jeg det bare ikke bedre. Jeg besluttede mig for at flytte til Berlin. Starte på en frisk, se om det ville give mig et mere mentalt afbræk. Det hjalp slet ikke. Efter cirka 10 måneder blev jeg anbefalet af en sportslæge, der i Berlin er tilknyttet de fleste olympiske atleter, at indstille min karriere. Han sagde, specielt hvis jeg en dag ønskede at få børn, ville det være det klogeste at gøre. Der var jeg så. Alene i Berlin og uden egentlige venner. En krop der ikke duede til en skid og en karriere, der brat stoppede 2 år før jeg havde planlagt. Jeg var virkelig, virkelig nede i lang tid. Forestil dig, at alt du kender som dit liv og alt, hvad du kan og identificerer, falder væk under dig. Jeg har aldrig delt mine følelser om denne tid i et offentligt rum før nu.

Det eneste positive i denne periode var, at jeg aldrig har været i tvivl om, at jeg sagtens kunne nå at opbygge noget stort i mit ”nye liv”. ”Det er kun et spørgsmål om tid”, sagde jeg altid til mig selv. Det siger jeg i øvrigt stadig altid til mig selv, hvis jeg gennemgår en hårdere periode.

Fortid nr. 2: Da jeg stoppede min karriere, skulle jeg til at arbejde i Berlin. Jeg begyndte på en café, så jeg blev tvunget til at tale tysk på daglig basis og i stressede situationer. Et par måneder efter begyndte jeg som træner i et fitness studio. Der var jeg godt og vel et år. Der udviklede mit tyske sprog sig eminent. Jeg har i øvrigt glemt at nævne, at jeg har en BA i marketing og kommunikation fra Copenhagen Business School. Uddannelsen fjernstuderede jeg fra Berlin – fløj kun hjem til eksamenerne. Cirka et år inden jeg afslutte min BA begyndte jeg i et marketingfirma. Det var vildt fedt i starten, og jeg fik hurtigt friere tøjler og kunne bevæge mig ud på nye områder. Sådan arbejder jeg bedst.

Jeg ved ikke hvad der skete, men i løbet af én aften og nat besluttede jeg mig for, at jeg ville være personlig træner – med mig selv som min egen chef. Jeg ville ikke ansættes.

Min strategi var klar fra start: Jeg er noget specielt. Jeg har en speciel baggrund. Jeg har tonsvis af erfaring med utallige træningsmetoder (ikke kun svømning). Jeg har været til OL. Ergo ville jeg sælge mig selv som noget specielt. Jeg satsede på et mere eksklusivt klientel.

micha3

Nutid: Og det er dér, jeg er i dag. Jeg er personlig træner for et lille klientel. Jeg arbejder cirka med mellem 5 og 7 kunder. Hvis jeg når op på 10, så har jeg ikke kapacitet til mere. Netop dét er en dag mit mål: jeg vil gerne skulle ansætte. Men alt hvad jeg går og drømmer om er en længere historie (du kan læse lidt om det i dette indlæg på min blog). Mine kunder består udelukkende af selvstændige. Oftest skal de holdes i form, da de jævnligt optræder i pressen/offentlige rum. Selv er jeg også i gang med at opbygge et ”tættere” forhold til pressen. Det har jeg brug for, hvis jeg vil nå mine erhvervsmæssige mål. Det går alt sammen fremad. Mit liv har igen vendt sig til en positiv historie, hvor jeg er glad og spændt hver dag. Jeg har netop skudt en 4 siders spread til et tysk fitnessmagasin, i oktober skrev tysk VOGUE om mig, og som det ser ud nu, kan der snart blive tale om en fitness DVD. Som jeg sagde øverst i mit indlæg: alt skal nok blive godt. Det er altid kun et spørgsmål om tid. Og tid har vi unge piger jo nok af, så jeg investerer gerne tid for at nå mine drømme.

micha 4Mig til fotoshoot for det tyske fitnessmagasin ”Active Life”.

Det var så den korte historie om mig. Jeg håber, at I vil kunne finde inspiration i mine oplevelser og overføre dem til jeres situation. Til sidst vil jeg hurtigt nævne hvor tit jeg træner, da Tines blog jo unægtelig omhandler træning :)n Jeg træner pt. mellem 5-6 gange i ugen. Det er det meste, jeg længe har trænet, men jeg havde brug for ny motivation efter målet om endnu et OL forsvandt.

Jeg vender snart tilbage med et nyt indlæg. Det kommer til at handle om motivation. Hvis I vil se mere til mig i mellemtiden, så kan ifølge mig gennem følgende medier:

De bedste hilsner

Micha

Ps. Jeg bliver simpelthen nødt til at undskylde for mit dårlige dansk. Til dagligt taler jeg udelukkende tysk, så jeg e altid lidt forvirret, når jeg skifter til dansk :)

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *