Koldskål med hyldeblomst

sund-hjemmelavet-koldskålJeg elsker koldskål! Så da jeg faldt over denne spændende opskrift hos Plat du Jour-pigerne, så blev jeg nødt til at afprøve den. Både kæresten og jeg synes den var skøn, så det er bestemt en jeg kan anbefale. Jeg har i min version skåret lidt af sukkeret fra, men det er jo alt efter hvor sød man godt kan lide sin koldskål og/eller hvad man vælger at putte ovenpå ;) Den version I ser på billedet er min kærestes, hvor jeg i stedet for kammerjunker har ristet havregryn på en pande med sukker og smør. Det var han stor fan af. Jeg kom udelukkende jordbær på min version :)

Så hvis I er ude efter en utrolig simpel koldskål, der kan laves på kort tid og som smager dejlig friskt med noter af hyldeblomst, så synes jeg I skal prøve denne! Tilmed er den et sundere alternativ end mange af dem man kan købe :)

Opskrift (1 stor protion)

 • 2,5 dl kærnemælk
 • 1 tsk vaniljesukker
 • evt. 1 spsk sukker (kan helt undlades)
 • 1/2 dl koncentreret hyldeblomst saft
 • Jordbær
 • kammerjunker, müsli eller andet knas der kan kommes på :)

Fremgangsmåde:

 1. Alle ingredienserne piskes blot sammen og så er der klar til servering!

Denne koldskål er ikke så tyk i konsistensen, så hvis man ønsker at den er lidt tykkere kan man evt tilsætte 1 dl skyr.

Jeg har desuden også testet om man kan bruge en sukkerfri hyldeblomst saft og det kan man sagtens. Der skal 2-3 tsk saft til 2,5 dl kærnemælk. Her undlod jeg også sukkeret helt og byttede vaniljesukkeret ud med vaniljepulver i stedet.hjemmelavet-koldskål

hjemmelavet-koldskål

2 Replies to “Koldskål med hyldeblomst”

 1. Ih, hvor ser det dog bar’ lækkert ud! Jeg er forresten vild med din blog og følger trofast med ;-)
  Bedste hilsner Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

  1. Tusind tak :) Og hvor er den bare skønt at høre, det glæder mig :-)

Leave a Reply