Koldskål med hyldeblomst

sund-hjemmelavet-koldskålJeg elsker koldskål! Så da jeg faldt over denne spændende opskrift hos Plat du Jour-pigerne, så blev jeg nødt til at afprøve den. Både kæresten og jeg synes den var skøn, så det er bestemt en jeg kan anbefale. Jeg har i min version skåret lidt af sukkeret fra, men det er jo alt efter hvor sød man godt kan lide sin koldskål og/eller hvad man vælger at putte ovenpå ;) Den version I ser på billedet er min kærestes, hvor jeg i stedet for kammerjunker har ristet havregryn på en pande med sukker og smør. Det var han stor fan af. Jeg kom udelukkende jordbær på min version :)

Så hvis I er ude efter en utrolig simpel koldskål, der kan laves på kort tid og som smager dejlig friskt med noter af hyldeblomst, så synes jeg I skal prøve denne! Tilmed er den et sundere alternativ end mange af dem man kan købe :)

Opskrift (1 stor protion)

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • evt. 1 spsk sukker (kan helt undlades)
  • 1/2 dl koncentreret hyldeblomst saft
  • Jordbær
  • kammerjunker, müsli eller andet knas der kan kommes på :)

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienserne piskes blot sammen og så er der klar til servering!

Denne koldskål er ikke så tyk i konsistensen, så hvis man ønsker at den er lidt tykkere kan man evt tilsætte 1 dl skyr.

Jeg har desuden også testet om man kan bruge en sukkerfri hyldeblomst saft og det kan man sagtens. Der skal 2-3 tsk saft til 2,5 dl kærnemælk. Her undlod jeg også sukkeret helt og byttede vaniljesukkeret ud med vaniljepulver i stedet.hjemmelavet-koldskål

hjemmelavet-koldskål

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 thoughts on “Koldskål med hyldeblomst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *