Julekalender 7. december – 10-20-30-metoden

I dag har Susan og jeg været til et løbe-arrangement hos Løberen i Aarhus. Til arrangementet kom Thomas P. Gunnarsson, som er en af folkene bag 10-20-30-metoden inviteret, som kort fortalte hvad metoden går ud på og så var der mulighed for at teste det på egen krop.

Jeg er desværre gået hen og blevet lidt syg, så jeg løb ikke så meget med, men fik til gengæld mulighed for at filme lidt.

10-20-30-metoden er en utrolig simpelt form for intervaltræning, hvor man i 30 sekunder går eller lunter, så sætter man farten op de næste 20 sekunder og de sidste 10 sekunder er spurt med så høj intensitet som muligt, derefter gentages runden igen. Det gentager man fem gange i alt. Er man nybegynder er det en god idé at starte ud med de fem minutters interval, men er man vant til at løbetræne, så kan man køre to runder af de fem minutters interval eller tre.

Metoden er yderst veldokumenteret med fantastisk flotte resultater. De folk der har deltaget i undersøgelsen har byttet deres træning ud med intervaltræningen 3 gange om ugen i 6 uger og har både forøget deres kondital, skåret et minuts tid af deres 5 km løbetur samt sænket deres totale kolesteroltal og LDL (det dårlige) kolesteroltal.

Susan og jeg har besluttet os for at tage den intervalform til os og håber at kunne komme op på 2-3 gange om ugen, hvor vi vil løbe 2×5 minutter i en periode på 4-6 uger. Vi håber at det vil kunne forbedre vores grundform og at vi på den måde får et bedre udgangspunkt til vores marathontræning!

4 Replies to “Julekalender 7. december – 10-20-30-metoden”

 1. Det lyder som en rimelig god metode, når man ikke er den store løber!
  Det må afprøves :)

  http://www.getfitinspiration.dk
  – Min blog om mit vægttab, har indtil videre tabt 15,1 kg.

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Det er det også. Alle kan være med her :) Desuden kræver det blot 200 m, så det er ret praktisk også!

 2. Jeg stiftede bekendtskab med metoden for lidt over et år siden på vorespuls.dk – forøvrigt super god side, for de der ikke kender til den – og der er delte meninger omkring intervalmetoden … selv synes jeg, at den passer fint til mig, som ikke kan løbe 400 meters intervaller uden at bruge al krudtet på første runde :-)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Sådan er det vist altid med forskellige metoder – nogen vil altid være lidt kritiske ;-)
   Når man hører om de flotte statistikker, der er kommet ud af de mange forsøg, så er det bestemt en metode jeg tør tage til mig :-)

Leave a Reply