Iskaffe

Om sommeren synes jeg iskaffe hører sig til! :) Derfor trodsede jeg det dårlige vejr og bød sommeren velkommen i min lejlighed, hvor denne iskaffe gjorde stor lykke. Det er en basisopskrift, hvor man kan tage udgangspunkt i opskriften og tilføje diverse ingredienser for at ekstra smag :)

iskaffe

Opskrift:

 • 1 dl kold kaffe
 • 1 dl skummetmælk
 • 6 isterninger
 • evt. sødemiddel
 • evt. smagsvarianter: kanel, kakaopulver, vaniljesukker, chai latte pulver eller chokoladeprotein pulver

Fremgangsmåde:

 1. Kaffen brygges og stilles på køl indtil den er helt kold (kan anbefale at lave lidt ekstra kaffe når man har lyst til en kop og så stil det overskydende i køleskabet, så man altid har det klar).
 2. Mælken skummes med blenderen, hvorefter kaffen og 3-4 af isterningerne tilsættes samt evt. sødemiddel og/eller smagvarianter.
 3. De sidste isterninger kommes i glasset og den kolde iskaffe hældes i og er klar til at blive nydt :)

Tip: Hvis man har en Nespressomaskine kan kaffevarianten Ciocattino anbefales! Desuden kan den kolde skummetmælk skummes i mælkeskummeren, hvor man holder knappen inde indtil den lyser blåt.
Jeg har pisket mælken helt tyk med min Bamix blender, hvor først piskebladet benyttes til mælken og derefter anvendes multifunktionsbladet til at knuseisterningerne i kaffen. sund-iskaffe

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 thoughts on “Iskaffe

  • Den har jeg “heldigvis” aldrig smagt ;) Det er altid så farligt med sådan noget, hehe.
   Den her er jo super plain og simpel – og ikke mindst meget mere kalorielet og billig, så giv dig endelig i kast med den :) Nu ved jeg ikke hvordan den er fra McDonalds, men jeg kunne snildt forestille mig at en halv frossen banan kunne gøre denne her endnu mere cremet og lækker :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *