Interview med Morten fra proteinopskrifter.dk

Når jeg laver proteinrige opskrifter tager I altid så godt imod dem. Jeg kontaktede derfor Morten fra proteinopskrifter.dk og spurgte om han ikke havde lyst til at kigge forbi bloggen :) Det ville han heldigvis meget gerne og det er der kommet følgende interview ud af:

morten


Hej Morten, vil du lave en kort præsentation af dig selv og din blog?

Jeg er 27 år og til daglig læser jeg en kandidatgrad I digital design og kommunikation på IT-universitetet. Jeg er lidt af en trænings- og kostnørd og har interesseret mig for det i mange år, men al min viden indenfor området er autodidakt, eftersom jeg ingen formel uddannelse har i det. Det har blot været en mangeårige hobby jeg har dyrket ganske ivrigt.

Min blog kom til verden, efter at jeg sidste sommer kom hjem efter et års ophold i USA (læste på UC Berkeley i Californien) og havde en god del fritid på hænderne, før jeg skulle starte i praktik. Jeg har længe eksperimenteret med specielt proteinkager, men havde på det tidspunkt kun lavet andres opskrifter – og som regel nogle helt lavpraktiske af slagsen. Jeg begyndte at kaste mig ud i at lave en ny opskrift hver dag og lige så stille blev jeg bedre og bedre og mere og mere kreativ.

Jeg postede opskrifterne på min private Facebook, men til sidst kunne jeg godt se det antog karakter af mad-spam og tænkte derfor jeg ville jeg lave en side med det, da jeg godt kunne se at der var interesse for det. En nat lå jeg så og ikke kunne sove og pludselig poppede navnet ”proteinopskrifter.dk” op i hovedet på mig. Jeg købte domænet samme nat og startede faktisk bloggen allerede dagen efter (når jeg får en ide skal den helst føres hurtigst muligt ud i livet).

Min blog består af masser af proteinrige opskrifter, primært bagværk, da jeg ikke synes det er specielt spændende at lave kødretter. Jeg synes derimod det er sjovt at transformere ting, der klassisk opfattes som usunde og ”forbudte” for folk der træner, til sunde og proteinrige opskrifter man kan nyde med god samvittighed. Bloggen er i høj grad et oprør med den klassiske tankegang om, at man skal leve kedeligt og asketisk, hvis man ønsker at spise sundt og have en flot krop.

opskrifter

Hvad fik dig til at lave en blog og hvilke overvejelser havde du omkring det inden?

Jeg kunne se, at der manglede et sådan koncept i Danmark. Der var masser af svenske, norske, engelske og amerikanske blogs omkring det samme, men faktisk ikke rigtig nogle der var dedikeret til det i Danmark (på det tidspunkt).

 Som før nævnt eksperimenterede jeg allerede med den slags opskrifter og da det så begyndte at tage fat for alvor, kom ideen bare lige pludselig til mig. Og den er der jo heldigvis blevet taget godt imod :)

Hvad finder man altid i dit køleskab?

Man finder altid hytteost! Dernæst vil der stort set altid være æg, æggehvide, gulerødder, skyr og en eller form for magert kød.

Mine skabe er nok en hel del mere interessante på lige det punkt.

(Hint: Morten har i dag lavet dette indlæg hvor han viser hvad hans køkkenskabe indeholder :) )

Hvad spiser du typisk i løbet af en dag og er der nogen bestemte kostråd du følger? 

Det varierer en del efter sæsonen. Hvis jeg cutter (aka diæt) og sigter efter en lavere fedtprocent, har jeg det med helt automatisk at rydde mere op i min kost og spise mere grønt.

 I vintermånederne består mine typiske madvarer i løbet af en dag ofte af ting såsom hytteost, riskiks, fuldkornsknækbrød, magert kød, grøntsager, proteinbagværk (brød, kager, proteinbarer osv – jeg spiser jo selvfølgelig de ting jeg laver), skyr, yoghurt, müsli og fiskeolie. Jeg spiser generelt aldrig pasta, ris og den slags – det giver mig ingen mæthedsfornemmelse og jeg savner det på ingen måde i min kost.

I forhold til kostråd, så følger jeg ikke nogle specifikke der, andet end jeg sørger for at holde mit protein- og fedtindtag på et fornuftigt niveau og får mine fibre. Jeg har i længere tid eksperimenteret med IF (Intermittent Fasting), hvilket var ganske sjovt – og jeg følger det stadig i perioder, men generelt synes jeg egentlig bare man skal finde en måde at spise på, som bedst passer med ens hverdag og som gør man kan holde det ud i længden.

Hvordan ser en typisk træningsuge ud for dig?

Jeg træner typisk 4-5 gange ugentligt. Jeg har eksperimenteret med et utal af komplicerede træningsprogrammer og er kommet til den konklusion at: ”less is more” – som med næsten alt andet her i livet. Derfor har min træning det sidste lange stykke tid også bestået af træninger, der er opdelt i underkrop/overkrop – altid bygget op omkring en form for basisøvelse eller to og så nogle supplerende øvelser.

Hvis jeg har rigtig travlt med skole og arbejde i perioder, kan jeg godt finde på at træne hjemme, hvor jeg har lidt forskelligt udstyr (diverse elastikker, pull-up bar og kettlebells).

morten-2

Hvordan holder du motivationen oppe?

Det findes to typer af motivation; indre og ydre. Jeg har næsten altid haft en indre motivation, når det kommer til træning og det har derfor været helt naturligt for mig at komme afsted. Jeg elsker følelsen en god træning giver mig og jeg var faktisk mere eller mindre hooked efter første gang jeg prøvede det.

Til tider får jeg et motivationskick ud af at se nogle youtube-videoer, men motivationen er næsten altid kommet naturligt til mig og det er ikke noget jeg tænker videre over; det er bare en del af mig og jeg sørger for at få det gjort, da det gør mig i godt humør.

Hvilken proteinrig opskrift er din yndlings? 

For tiden må min absolutte favoritopskrift på min blog være drømmekagen (find opskriften her); den smager stort set som the real deal. Jeg har efterhånden ikke tal på hvor mange hele protein-drømmekager, som jeg har fortæret på egen hånd.

drømmekage


Tusind tak til Morten! :) Hvis I ikke kender hans blog/Facebook-side allerede, så synes jeg bestemt I skal tage et smut forbi :) Der er altid god inspiration og lækre opskrifter derovre :) Proteinopskrifter.dk

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *