Interview med Jane

Kan I genkende denne smukke pige?
Torsdag1

JaneHun var en af søstrene bag bloggen shopaholicsisters. Det var en blog, som jeg holdte rigtig meget af. De to søstre har dog efter fire år mistet interessen for at blogge. De har dog stadig Instagram-profiler – og det var derigennem jeg fik lyst til at interviewe Jane. Hun har nemlig på det seneste postet forskellige billeder omhandlende et vægttab, som jeg blev lidt nysgerrig omkring :)
Hej Jane, vil du lave en kort præsentation af dig selv?
Mit navn er Jane Christensen og jeg runder snart de 27 år (pyha tiden flyver af sted – 3 år fra de 30 = stress). De fleste i bloguniverset kender mig nok bedst som ShopaholicSisters -Jane, hvor jeg indtil for et år siden bloggede om alt fra mode til små hverdagsting. Jeg er studerende og bor i Haderslev sammen med min kæreste.
Mandag-1

Hvad finder man altid i dit køleskab?
ÆG!!! Spiser æg dagligt – de smager fantastisk, kan tilberedes på mange forskellige måder, er en god kilde til protein og giver en dejlig mæthedsfornemmelse for få kalorier. Skummetmælk kan jeg heller ikke undvære, da jeg er afhængig af min morgenkaffe med mælk i, for overhovedet at komme i gang med dagen.

aeg

Hvad er sundhed for dig?
Sundhed for mig er nødvendigvis ikke at spise sundt og få bevæget mig, men det er en del af det, for det medfører, at jeg får det bedre med mig selv og bliver i bedre humør. Jeg kan bestemt mærke på min krop, om jeg har proppet mig med chips eller ej. Usund mad = oppustethed og træthed!

Men jeg synes også det handler om, at man husker at nyde livet, fx ved at spise en lille kage indimellem, at man giver sig selv lov til at vælge popcorn OG bland-selv-slik, når man skal i biografen og altså ikke er alt for fanatisk omkring sin kost.
At have mennesker i mit liv, som jeg holder af og som vil mig det bedste, ser jeg også som værende sundhed. Det giver mig energi og glæde. Og jeg har med årene lært, at det er vigtigt at tænke på sig selv, når det kommer til kærlighed.

På din Instagram profil har der på det seneste været lidt omkring dit vægttab – Hvad har motiveret dig til at tabe dig og hvordan har du grebet det an?

Jeg har i mange år ønsket at tabe mig på lår, baller og mave, men har aldrig rigtig fundet den rette måde at gøre det på uden at falde i. Men efter at have taget kalorietæller app’en ShapeUp i brug er det lykkedes mig, at blive motiveret til at gennemføre. På trods af jeg har snydt lidt og spist flere kalorier end beregnet nogle dage er der alligevel sket fremskridt. Og så har jeg oplevet, at man rent faktisk kan spise sig til en fladere mave. Sommeren er jo også lige om hjørnet og jeg drømmer om, at hoppe i de korte shorts uden at skulle bekymre mig om det overskydende fedt på lårene, der desværre også medfører appelsinhud. Det kunne være en rar fornemmelse, at være tilfreds :)

Hvad spiser du typisk i løbet af en dag?

Morgenmad: 2 stykker tynde knækbrød med smøreost. Gulerods-og agurk stave.
Frokost: Røræg med hamburgerryg skåret i små stykker og tomater.
Mellemmåltid: Et æble.
Aftensmad: Kylling, salat eller grønsager og evt. lidt flutes.
Snack: Et stykke mørk chokolade eller lidt nødder.
mad2
Træner du?
Jeg træner ikke, men løber en tur engang imellem. I nogle perioder flere gange ugentligt, i andre et par gange i måneden. Jeg er kørt lidt død i at løbe pt. og har valgt at fokusere på min kost i stedet for. Jeg har sagt til mig selv, at det er helt okay, for det kan være svært at ændre sin livsstil, hvis man starter ud med at lave om på alle sine vaner. Så i første omgang vil jeg koncentrere mig om kosten og derefter arbejde nogle gode træningsvaner ind i min hverdag. Men jeg nyder dog at gå ture og bliver fx rastløs hvis jeg har haft min kærestes bil i skole og ikke har fået gået de 3 km der er i alt til og fra min skole.

Hvad har været det sværeste i forbindelse med dit vægttab?
At skære drastisk ned på de hurtige kulhydrater. Jeg ELSKER hvidt brød (gerne med tandsmør!), pizza, chips, kartoffelmos og pommes frites, så det er det sværeste for mig at undvære. Men jeg kan tydeligt se, hvor godt det er for min krop at undvære det, så det holder mit mod oppe. De gange jeg er faldet i og har spist det, har jeg følt mig som én i 5. måned. Man kan altså virkelig spise sig til en fladere mave! :)

Hvordan holder du motivationen oppe til at få tabt de sidst kg?
Jeg sørger for at kigge mig selv i spejlet (før/efter billeder er også en god ide) og så måler jeg mig, fremfor kun at gå på vægten. Det er motiverende at se fremskidt. Men jeg tror også, at det er vigtigt nogle gange bare at spise det man har lyst til, så det ikke går hen og bliver alt for surt. Og for at man ikke falder i igen. Fx bare 2 ud af ugens 7 dage, så vil der altså alligevel forsvinde nogle deller :)

spejle


Har du en sund opskrift eller tip du har lyst til at dele?

Spis æg!! :) Og lav lækre salater til aftensmad der mætter, så man kan skære ned på/eller måske helt undvære pasta, ris og kartofler. Det kunne være en broccolisalat med bacon-tranebær-solsikkekerne drys eller en tomat-mozzarella-avokado salat. Når jeg spiser pasta, så er det fuldkorns og risene de er brune. Hvis jeg forkæler mig selv med kartofler nøjes jeg med 3-4 små fremfor et helt bjerg, som før i tiden. Det er faktisk slet ikke så svært at vælge de gode madvarer, når man først har fået gjort det til en vane. Og det er en god ide hvis man sørger for at handle ind, så man altid har det sunde til rådighed, så er det nemmere at undgå at falde i. Køb danske skoleagurker, lækre bær, fedtfattig brie, bag dit eget knækbrød og brug masser af krydderier i din mad. Sundt behøver ikke være kedeligt og uden smag :)

Tusind tak til Jane fordi hun havde lyst til at svare på mine spørgsmål :) I kan finde hende på instagram hvor hun hedder janejulianechristiane

slutningen

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 thoughts on “Interview med Jane

  • Det gør jeg også! :) Det var derfor jeg tænkte at du kunne være så skønt, hvis hun havde lyst til et lille interview :)

 1. Hej fitinspiration.dk/Tine

  Jeg skriver til dig her fordi jeg har haft tilsendt dig en email vedr. et arrangement for århusianske bloggere, som jeg er ved at stable på benene sammen med Eventhall d. 30 maj (med fede aktiviteter, foredrag, vin, mad samt en masse andre bloggere). Jeg har sendt dig en e-mail med indbydelsen – jeg har dog efterfølgende erfaret at min e-mail hos nogle er endt i spamfilteret, hvilket er grunden til at jeg skriver her.

  Skulle du ikke have set/fået min e-mail, men stadig har interesse for at deltage til dette event, så høre jeg gerne for dig på mvinter@vinterfryd.dk

  Hilsen Malene V.
  Blogger Vinterfryd.dk

  • Hej Malene,
   jeg har modtaget din mail, men har bare haft så meget at se til på det sidste, at jeg desværre ikke har fået svaret på den – sorry :( Skal jeg nok lige få gjort hurtigst muligt! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *