Hverdagssko

MerrellEn ting jeg bittert har måtte erfare mig er at jeg bliver nødt til at gå i et par rigtig gode og sunde sko til hverdag. Det duer simpelthen ikke for mig at gå i ballerinaer, fine sandaler eller støvler. Jeg gør det selvfølgelig en gang imellem, men der kan jeg tydeligt mærke at det har negativ indflydelse på min skade og kan få den til at blusse lidt op igen. Egentlig giver det jo rigtig god mening. Jeg går ca. 10.000 skridt om dagen og er helt ekstremt hysterisk ift. hvilke sko jeg løber i, men jeg har sjældent været særlig kritisk ift. de sko mine fødder er i resten af tiden. Før min skade udgjorde en løbetur kun 2-6% af hele min dag, hvor mine almindelige sko udgør ca. 40%. Natural-runningSkoene på ovenstående billede var oprindeligt købt som løbesko til natural running. Mine fødder havde det dog så godt i dem at jeg begyndte at bruge dem til hverdag. Det var jo ikke meningen, for jeg adskiller altid løbesko og hverdagssko. Så jeg har valgt at købe et par andre løbesko og så bruge disse fra Merrell til hverdag i stedet. Og mine fødder og ben har været lykkelige lige siden jeg tog den beslutning :) Merrell-shoesDa min mor så mine sko sagde hun straks at det var jo ligesom dem hun havde købt! Hun havde købt dem til hverdagssko og var rigtig glade for dem. Desværre har hun en knæskade og erfarede at hun havde brug for at der var mere stødabsorbering i skoen, så de duede ikke til hende. Til mit held havde vi købt samme størrelse, så jeg overtog faktisk hele to par af hende. De hvide og de turkise :) Det er vist nogle lidt ældre modeller, men det gør ikke mig noget, jeg er bare glad for at kunne veksle lidt imellem dem.
MerrellMan kan jo godt se at det er lidt praktiske sko jeg går i og nogle gange synes jeg ikke helt de passer til mit hverdagstøj og så kan forfængeligheden godt vinde indimellem, men jeg forsøger at gå så meget i dem som overhovedet muligt. Det var jeg f.eks. lykkelig for da min cykel i går punkterede lige da jeg ankom til universitet. Det betød at jeg skulle trække hjem, som er en distance på ca. 4 km. Det er relativt langt at gå i et par dårlige sko, synes jeg.
Merrell-løberen
Jeg har købt de lilla sko i Løberen, hvor de står til 800 kr, find dem her. Jeg kunne desværre ikke finde links til de hvide eller turkise, men det er som sagt fordi de er lidt ældre modeller.

Jeg synes det kunne være lidt spændende at høre om I har gjort jer nogle tanker ift. de sko i har på til hverdag? Er det udelukkende udseendet eller spiller komforten og sundheden også en rolle i jeres valg? :)

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

6 Replies to “Hverdagssko”

 1. Jeg har været skadet med skinnebensbetændelse (i begge ben) on-off det sidste år.. Og selvom jeg altid plejede at gå i sneakers, har jeg også måtte erkende, at det altså ikke er alle sko, som er lige gode.. Så nu er det gode sko med fodindlæg i hver dag.. Og de få dage, jeg afviger fra det, mærker jeg det desværre også.. :-)

  1. Åh, det lyder godtnok ikke spor rart med din skinnebensbetændelse! :(
   Det var en rigtig god idé med fodindlæg – er det nogle du har fået speciallavet?

   1. Nej :-( men efter at have læst, hvad en osteopat gjorde for dig, tog jeg mig sammen og bestilte en tid, så jeg kunne komme af med den en gang for alle! Og nu bliver jeg forhåbentlig så smat sat til at læbe igen i næste uge :)
    Ja, jeg har fået speciallavet dem hos Kaiser sport i København, og det har virkelig hjulpet! De er dyre og kræver udskiftning efter 1-1,5 år, men sådan er det.. Og det giver mig en lidt større frihed mht valg af sko (går pt i nike flyknit), da jeg så ikke behøver at købe sko med høj kile (er platfodet). Så det kan klart anbefales, hvis du ikke allerede har fundet en god løsning mht hverdagssko og skaden :) de fungerer selvfølgelig ikke så godt i støvler og ballerina, men det kan lade sig gøre i støvler (hvis pasformen selvfølgelig passer), hvis man skal være lidt pænere en dag ;)

 2. Har problemer med både fødder og det ene knæ, her i sommeren har mine birkenstok sandaler været min redning, eller bruger jeg indlæg i mine sko, og forsøger så vidt muligt at købe sko med god støtte i svangen. Desværre er jeg også forfængelig, og ja, det kan mærkes i både fødder og knæ, når jeg bliver for forfængelig :-(

  1. Det er jeg ked af at høre du døjer med :-(
   I det mindste er det heldigt at moden er begyndt at kigge i retningen af lidt sundere sko :) Det hjælper på forfængeligheden synes jeg :)

 3. Hej :)
  Kan man slet ikke købe Merrell Crush Glove mere? :/
  Jeg kan ikke finde nogle danske hjemmesider, der sælger dem, æv.
  Går du stadig meget i dem, eller har du fundet nogle andre?
  Venlig hilsen Lene

Leave a Reply