Hummus

Kikærter1-04.09.13

Denne opskrift på hummus har jeg efterhånden brugt i flere år og den er simpelthen så nem, hurtig og lækker!

Hummus kan både spises med grøntsagsstænger, på brød eller i en salat og er super nem at have med på madpakke (her kan man evt. nedjustere mængden af hvidløg…).

 

kikærter2

Min opskrift er lidt på slump og justeres efter smag og ønsket konsistens.

Ingredienser:

1 dåse kikært
1-2 fed hvidløg
1-2 dl skyr/fromage frais
citronsaft
salt og peber
evt. 1 spsk tahin
evt. lidt spidskommen

 

1. Først skylles kikærterne godt

2. Kikærter, skyr, hvidløg og tahin blendes. (Hvis konsistensen ønskes grov, så anbefaler jeg at presse hvidløget).

3. Når den ønskede konsistens er opnået smages det til med citronsaft, salt og peber. Derudover er jeg vild med spidskommen, men det kan sagtens undlades.

4. Jeg plejer at fordele massen i et par bøtter, som er nemt at tage med på madpakken :)

kikærter3-

Jeg købte disse lilla gulerødder på Ingerslev Torv – er de ikke bare smukke?

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

3 thoughts on “Hummus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *