Havregrød med et twist af gulerod

Sommeren er for længst ovre og efterårets kolde vinde har i den grad taget over. Jeg synes det er en smuk årstid. Jeg er meget fascineret af alle de smukke farver træerne får og sætter stor pris på de kolde og klare dage, hvor solen står højt. Derudover elsker jeg hygge, stearinlys, tæpper og varme drikke. Så da min mandag stod på bachelor-skrivning derhjemme, tændte jeg lidt fyrfadslys og satte mig godt tilrette med både tæppe, ingefær-te og den lækreste havregrød. Min havregrød var inspireret af Instagram-brugeren @annaeiholm, som havde eksperimenteret med at lave en sund version af gulerodskage.

Man kan på ingen måder komme til at forveksle min havregrød med gulerodskage, men den smager lidt derhenad. Samtidig er denne opskrift både hurtig og nem at lave og et godt alternativ til den traditionelle havregrød, hvis man er kørt lidt død i den almindelige version.

IMG_9368

 

Ingredienser:

1 dl havregryn
1 revet gulerod
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
ca. 1 ½ dl vand
evt. sødemiddel, dadler, rosiner, revet æble, æblemos eller andet der kan søde

10 hasselnødder

Alle ingredienserne skal blot blandes og enten varmes op i en gryde eller 2-3 minutter i mikrobølgeovnen. Vandmængden skal justeres efter hvor stor en gulerod man bruger og hvad våd man ønsker sin grød.

Når grøden er færdig kommes hakkede hasselnødder på toppen.

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 thoughts on “Havregrød med et twist af gulerod

 1. Hej Tine.
  Sidder lige og nyder din sunde udgave af “kartoffelmos” og jeg er vild med det! Det er ikke sidste gang jeg laver det, sikke en god ide :) Er i øjeblikket på udveksling i USA og den lejlighed jeg bor i kom uden køkkenudstyr, hvorfor vores udvalg af dette er ret begrænset. Så det var lidt besværligt og den er blevet lidt grov i det, men den smager stadig fantastisk :) Spiser ikke rigtig kød (og slet ikke i det her land) så baconen er udskiftet med nogle vegetarpølser stegt med løg og det fungerer fint for mig.
  Nu glæder jeg mig til at prøve den her havregrød, men det bliver et weekendprojekt da vi ikke engang har et rivejern og jeg derfor skal i gang med noget seriøst finthakning, haha!
  Tak for gode opskrifter og at du altid er en kilde til inspiration for mig både mht. motion og mad.

  – Laura
  ps: undskyld for verdens længste kommentar, men ville gerne give en tilbagemelding :)

  • Hej Laura,
   tusind tak for din skønne kommentar! Hvor er det bare hyggeligt at få en sådan tilbagemelding. Jeg elsker at få tilbagemeldinger på opskrifter, for de fleste har det med at tilpasse det deres smagsløg – og det er altid spændende at høre om :)
   Hvis I har en kartoffelskræller, så kan du evt. skære dine gulerødder i stænger og så “skrælle” dem ned i din portion :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *