Grøntsagsmeatza

Titlen kan på mange måder virke modstridende, men det er altså ikke fordi jeg har valgt at pille kødet ud af en meatza! Jeg har da bare proppet en masse grøntsager i den :)

For det problem jeg kan have ift. meatza er at jeg ikke synes det mætter så godt ift. den mængde kød jeg skal have. Jeg laver typisk min meatza med efter denne opskrift, hvor jeg oftest sætter mængden af oksekød ned til 125 g. Det næste problem er at jeg altid glemmer at tænke fyld når jeg står og handler, så mit fyld bliver typisk bare lidt grøntsager og salatblade. I denne opskrift fik jeg ikke løst problemet ift. fyldet, men til gengæld blev jeg virkelig mæt af denne portion og for første gang, så kunne kæresten ikke spise op! :) Så han fik resterne til frokost dagen efter. Så denne opskrift passer vist ca. til 3 personer. Meatza

Opskrift (3 personer):

  • 450 g hakket oksekød (2-7% fedt)
  • halvdelen af et stort blomkål (ca. 375 g)
  • 2 gulerødder (150 g)
  • 2 æg (str. L)
  • lidt salt
  • evt. 1 spsk oregano
  1. Ovnen tændes på 220 grader
  2. Blomkål blendes fint, kommes i en skål og op i mikrobølgeovn i 3-4 minutter
  3. På et rent viskestykke hældes den varme blomkålsmasse ud og lad den afkøle lidt, hvorefter væsken vrides ud af blomkålen i viskestykket. Der er meget væske, så der skal vrides en del!
  4. Gulerødderne blendes fint eller rives
  5. Herefter røres blomkål, gulerødder, oksekød, æg og krydderi godt sammen
  6. Kødmassen fordeles på en beklædt bageplade, så massen er ca. 1 cm høj
  7. Bunden bages i ovnen i ca. 15 minutter
  8. Herefter tages bunden ud af ovnen og pyntes med det ønskede fyld og får yderligere 5 minutter i ovnen.

Som fyld brugte jeg blot majs, rød snack peber, asparges og masser af frisk oregano.  paleo-meatza

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 thoughts on “Grøntsagsmeatza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *