Græskarpandekager

IMG_0252
Hvis man følger mig på Instagram, så kunne man i går se et billede af Hr. Hokaido som jeg havde puttet i ovnen på 225 grader i 45 minutter. Der hyggede han sig indtil hans var blevet sød, lækker og mør :) Skrællen var lige til at pille af efterfølgende og så brugte jeg halvdelen af græskaret til at lave en mos af og den anden halvdel kom jeg i køleskabet.
Her til frokost havde jeg lyst til noget sødt – og eftersom jeg jo ikke må spise sukker i denne måned i forbindelse med min November Challenge, så gælder det jo om at finde alternativer, som stadigvæk tilfredsstiller mine smagsløg. Og det gjorde disse pandekager i høj grad.

Opskriften er meget simpel, men kan måske forbedres yderligere, da det var mit allerførste forsøg med denne type pandekager. Så hvis I har nogle forslag til ændringer osv., så skriv dem endelig :)

Til 6 små tykke pandekager brugte jeg:
– 200 g bagt græskar
– 2 æg
– 20 g kokosmel
– 1 tsk kanel
– 1 knivspids salt

Ingredienserne blendede jeg sammen og kom på en meget varm slip-let pande med en lille smule fedtstof. Efter ca fem minutter tog jeg dem af kogepladen og puttede panden i ovnen på grill. Her er det vigtigt at sikre sig, at den pande man bruger rent faktisk kan tåle at komme i ovnen! Ellers så skal man stege pandekagerne ved lavt blus og vende dem.

På toppen er der skyr, lidt kokosmel, kanel samt hakkede mandler.

IMG_0257

 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *