Garmin Forerunner 610HR del 2

forerunner

Det er faktisk lidt pinligt, at der skulle gå SÅ lang tid inden 2. del af dette indlæg kom op (læs 1. del her). Det skyldes dog flere ting – for det første, så synes jeg I læsere er bedst tjent med et indlæg, hvor jeg 100% kan stå indenfor det produkt jeg skriver om.  For produktet er blevet tilsendt til mig af pulsure.dk, hvilket jeg ikke lægger skjul på. Som læser kan man godt blive lidt skeptisk omkring sponsorerede indlæg og indlæg, hvor bloggeren har modtaget den pågældende ting som gave. Det gør jeg også selv når jeg læser blogs, for det er som om at man bliver lidt mindre kritisk når man ikke selv punger ud.

Jeg lægger dog som sagt ikke skjul på at det er tilsendt som gave, hvilket jeg ikke gør af flere årsager. Jeg har nemlig selv taget kontakt til pulsure.dk, da jeg vidste at jeg kunne stå indenfor deres virksomhed. Deres priser er nogle af de bedste (læs: laveste), de er utrolig hjælpsomme, der er gode vejledninger på deres side og så har jeg drømt om dette ur ligesiden jeg så det i en annonce i et iform blad for mere end et år siden.
Jeg siger næsten dagligt nej til at få tilsendt diverse ting, og det gør jeg fordi min troværdighed som blogger betyder alt for mig. I skal ikke føle at min blog er styret af sponsorerede indlæg og at jeg ikke bestemmer dagsordenen – for det kan jeg lige love jer for at jeg gør :)

Nå, nok snak om sponsorerede ting – tilbage til min anden grund for hvorfor indlægget kommer så sent. Jeg vil gerne kunne stå indenfor anbefalingen af uret. Det er jo en dyr investering (2000 kr) og derfor synes jeg at I skal vide, at jeg har haft mulighed for at teste uret i flere måneder, haft det med til samtlige træninger samt mit marathon. Og jeg kan slet ikke undvære uret længere, det føles helt forkert at løbe uden det! :)

Som I nok kan læse, så har jeg har haft fantastisk glæde af det indtil videre, men jeg må indrømme, at jeg har faktisk mest brugt de almindelige funktioner. Hvilket lidt er en skam, for dette ur kan simpelthen SÅ meget. Man kan f.eks. løbe mod sine tidligere tider. Det vil sige, at man kan vælge en tidligere træning og faktisk dyste imod sig selv. Uret viser så en træningsside, hvor man kan se tiden og distancen, som man enten er forud eller bagud i forhold til den tidligere træning. Hvor sejt er dét lige? Den funktion hedder Virtual Racer og kan faktisk også benyttes til at løbe mod sine venners tider osv. Garmin har nemlig en onlineside, der hedder Garmin Connect, som man kan melde sig til, hvis man har et af deres gadgets. Derinde kan man se en masse detaljer om sin træning og nemt overføre sine data til andre steder som f.eks. Endomondo. For at vise jer lidt af det man kan derinde, så har jeg klikket mig ind på dataene for mit marathonløb:

garmin-14.10.13'

Inde på Garmin Connect er det desuden også muligt at finde sine venner, opmåle ruter, laver rapporter over sin træning og meget, meget mere :) Der er med andre ord rig mulighed for at nørde sin træning helt vildt! ;)

Man kan også planlægge en træning, hvor man angiver varighed (enten i forhold til tid, distance, kalorier eller puls) samt mål (pulszone, hastighed, tempo og kadence). Så angiver uret via bip og vibration under løberuten, hvordan det står til ift. at nå målet. Det er virkelig en smart funktion, som er oplagt at bruge til intervaltræning, men også til LISS, hvor man kan sørge for at være i den rette pulszone hele tiden.

Der følger en meget lille usb-stick (som vist kaldes for ANT+) med. Når denne sidder i computeren, så skal man blot have sit ur tæt på (mener det er ca. 1,5 m fra computeren) og så overføres dataene fra uret helt automatisk til Garmin Connect. Det er med andre ord virkelig nemt, især fordi ANT+-sticken fylder så lidt, at jeg faktisk altid har den siddende i computeren. På den måde overføres alle data uden at jeg skænker det en tanke :)

sider

Løbeuret er så smart, at det indeholder fem ‘sider’, hvor der først er en forside. På ovenstående billede har jeg vist jer et eksempel på en af mine ‘sider” og hvor nemt og hurtigt det er at justere dem samt hvor mange funktioner de skal vises. Jeg gør det nogle gange under løbeturen. Der er simpelthen så mange forskellige parametre man kan vælge, at jeg ikke altid kan beslutte mig på forhånd. Jeg har nogle faste indstillinger som pace, kadance, tid, kalorier, distance og puls og så kan jeg finde på at justere på ‘elevation’, altså hvor højt oppe jeg løber, ‘time elapsed’, hvor lang tid der er igen (er især smart ved intervaltræning) samt ‘Avg. lap’, som angiver min gennemsnitshastighed pr. km.

Forsiden kan ikke justeres og viser tid, ugedag og dato. Denne forside vises automatisk når uret går på strømbesparelse og skærmen låses (dette gør den kun hvis der er trykket på startknappen).  På det allerførste billede i indlægget kan I se forsiden :)

IMG_0647

Et par funktioner, som jeg synes bør nævnes er lys-funktionen, som er genial i disse vinter-tider. Jeg har forsøgt at tage et billede af det for at vise hvor kraftigt det lyser op. Det er selvfølgelig svært at vurdere ud fra et billede, men det fungerer altså bare super på løbeturen! Derudover synes jeg også det bør nævnes, at uret kan indstilles til auto-pause og 1 sekunders-optagelse af positioner. Som er to nye funktioner for denne model, som er super smarte til by-løb.
Autopause funktionen er super smart hvis man løber meget i byområder, hvor træningen kan blive afbrudt af lyskryds osv. Er denne funktion slået til, så pauser uret automatisk, når hastigheden er under et valgt niveau. Mulighed for 1 sekunders-optagelser af positionen er en funktion jeg slog til med det samme. Normalt gemmer uret lokalitetspositioner mellem hvert 3-6 sekunder. Med 1 sekunders-optagelser gemmes der hvert sekund, hvilket giver en mere præcis gengivelse af ruten. Det er altså ret smart, hvis man løber korte distancer, hvor man tit vender rundt og løber tilbage.

Jeg har som tidligere nævnt, skrevet lidt om uret inden mit marathon, 1. del af indlægget kan I finde her. Derudover har jeg lavet et  menu-punkt, der hedder “Anmeldelser”, hvor jeg har samlet de anmeldelser jeg har lavet indtil videre. På den måde kan I hurtigt finde tilbage til dem, hvis det en dag bliver aktuelt.

Og som altid, hvis I har nogle spørgsmål, så fyr endelig løs :)

// Uret er modtaget som gave

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 thoughts on “Garmin Forerunner 610HR del 2

    • Perfekt! :) Kan godt forstå du ikke kan vente, det er simpelthen bare en god investering du har gjort dig! :) Meld endelig tilbage hvad du synes om uret når du rigtig har fået det i brug.

  1. Hej Tine,

    Jeg har nu haft mit Garmin forerunner 610HR i 2 måneder (købt på pulsuredk), og her på det sidste har jeg oplevet problemer med pulsur. Jeg oplever at når jeg er ude og løbe, så bliver mit ur ved med at sige at min puls er for lav, hvilket er ret irriterende. Jeg har sat min hvilepuls til 60 og min maks puls til 200.
    Har du oplevet samme problem?

    Jeg håber du kan hjælpe mig :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *