Frugtsalat med skyr

På min facebook-side postede jeg i går en af mine favorit desserter når det skal både være sundt og lækkert til weekendaftenerne. Opskriften er hverken revolutionerende eller spor nytænkende, men tit er det simple det jeg gang på gang vender tilbage til! :)sund frugtsalatOpskriften varieres efter dine yndlingsfrugter, men min blev i går ret simpel og lavet ud fra:

Opskrift (2 pers):

 • 1 banan
 • 1 appelsin
 • 1 pære
 • 1,5 dl skyr el. fromage frais
 • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver
 • en lille sjat mælk

Pynt:

 • mørk chokolade 85%
 • frysetørrede hindbær
 • Frugterne (som varieres efter smag og behag) skæres i små tern.
 • Skyr blandes op med mælk til det har den ønskede konsistens og vanilje blandes i.
 • Frugterne blandes med skyren og der vendes evt. grofthakket chokolade i
 • Det hele portionsanrettes og der pyntes med chokolade og evt. frysetørrede hindbær

sund frugtsalat

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

13 thoughts on “Frugtsalat med skyr

 1. Hej Tine!
  Tak for en fantastisk inspirerende blog. Jeg har afprøvet din sunde banankage, pizzaopskrift, og jeg elsker dine sunde opskrifter som du lægger ud. Keep up the good work! Knus fra en fast læser

 2. Fedt tip! Har her på det sidste fundet ud af noget der smager helt fantastisk for en “skyrelsker” som mig. Har nemlig har det svært ved at kombinere æbler og skyr, derfor fik jeg den idé at koge æblerne til grød tilsat noget vanilje og lidt sukker og det smager HIMMELSK sammen med skyr. Det er virkelig værd at prøve!
  Og tak for en god blog :-)

 3. Det er en lækker frugtsalat du har lavet og ganske sund:-)

  Jeg har smagt skyr for nogle år siden da gemalen kom hjem fra Island med noget.
  Det var ikke lige mit hit og nu er det nærmest svært at undgå, da det er blevet så in, næsten alt indeholder skyr og lakrids – de to toppere!

  jeg er mere til Ylette eller græsk yougurt.
  Hilsner fra Tina

  • Jeg skulle nu også lige vænne mig til skyr :-) Egentlig kan jeg bedst lide Levevis’ fromage frais (den er også billigere), men nogle gange er konsistensen af skyr lidt mere fast. I denne opskrift kan man nu altså sagtens bruge ylette, græsk youghurt, fromage frais eller vanilje youghurt :-) Ingen problem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *