Fra boksepige til fitnesspige – del 1 ★ Trine Theodora

Kære læsere – så er jeg her igen!

16.01.13

Jeg lovede jer sidste gang, at jeg ville fortælle om hvordan jeg i løbet af år 2013 formåede at smide 16 kilo; 19% af min daværende kropsvægt. Det kan opsummeres i én sætning: Jeg lukkede munden og lettede røven. Ja, det er hvad jeg har gjort – men så simpelt har det selvfølgelig ikke været, og så simpelt er det ikke for nogen. For til en hver vægttabshistorie hører der en historie til om hvorfor man nåede helt derud. Derfor udkommer indlægget i 2 dele: I denne første del vil jeg fortælle om hvad der gik forud for min vægtøgning, og jeg vil i anden del fortælle om, hvad jeg har gjort for at komme ned i vægt igen.

I januar 2008 begyndte jeg til motionsboksning i bokseklubben FAK Aarhus, der har lokaler på Sct. Annagade Skolen i Aarhus C. Fra min første træning var jeg bidt af sporten og dens mandsdominerede verden! Hurtigt blev jeg teknisk dygtig og jeg kom trofast til træning 2 gange om ugen.

Det fortsatte jeg med i 2 år. Jeg elskede klubben, jeg elskede mine trænere og jeg elskede mine boksekammerater. Efter at være blevet spurgt ad flere omgange startede jeg i august 2010 på kampholdet. Det betød at jeg begyndte at træne 3-5 gange om ugen, stoppede med at drikke alkohol og skulle reducere min vægt med 8 kilo. Jeg skulle ned i vægtklassen 57-60 kg. Det var virkelig svært for mig at reducere min vægt så meget, men jeg blev skarpere og skarpere til at bokse!

billede 2

Jeg boksede min første kamp til Hancock Box Cup 2010 (hvor billedet i øvrigt er fra). Jeg var sindssygt nervøs, men det tog mig kun 30 sekunder at udbokse min modstander og vinde min første kamp. Det gav mig i den grad blod på tanden! Selvom jeg fik let ved at smide mange kilo hurtigt, så vejede jeg til min anden kamp ind til 60,8 kg. Her havde jeg sultet mig selv totalt i en uge, og jeg besluttede mig for at jeg måtte bokse i vægtklassen 60-64 kg i stedet for.

Jeg boksede kampe i et år – det blev til i alt 10 kampe og 7 sejre. Det blev til en sølvmedalje til JM og en guldmedalje ved begynder DM. Jeg er utrolig stolt over hvad jeg opnåede! …men da sæsonen sluttede kunne jeg mærke at jeg havde brug for at spise præcis hvad jeg havde lyst til. Jeg havde i flere måneder levet af 2 dåser tun og nogle bønner om dagen. Jeg skulle konstant være på vagt over for min vægt, for vejede jeg bare 64,1 kg ville jeg rykke op i en tungere vægtklasse og møde piger, der var væsentlig større end mig. Jeg fandt mig godt tilpas i 60-64 kg-klassen, hvor jeg var en af de største. Jeg var træt af at overvåge min vægt på den måde, og jeg havde den vildeste yoyo-vægt; fx kunne jeg nemt svinge 5 kilo på en enkelt uge. Jeg kunne uden problemer smide 1,5-2 kg over natten. Men jeg var træt af det. Da sæsonen sluttede havde jeg endelig lov til at spise lige nøjagtigt hvad det passede mig. Og det havde sikkert været fint nok, hvis det ikke var fordi jeg på samme tid skruede fuldstændig ned for træning.

billede 3
Jeg stoppede med at bokse i maj 2011, hvorefter jeg hurtigt tog 10 kg på.

I august 2011 begyndte jeg i Forsvaret, og jeg tog igennem værnepligten yderligere 5 kg på. Efterfølgende startede jeg med at arbejde fuldtid på et plejehjem og i januar 2013 stod vægten på chokerende 84,4 kg! Det havde jeg aldrig troet, men jeg havde valgt at lukke øjnene for den negative udvikling i vægten, der havde været over en lang periode. Jeg har altid haft nogle grænser, som jeg ikke måtte komme over vægtmæssigt. 70 kilo var den i lang tid. Så rykkede jeg den til 75. Så til 80. Jeg kunne slet ikke se, hvor stor jeg rent faktisk var blevet i januar for ét år siden.

jeg har ikke behandlet mig selv ret godt, hva? Læs med i morgen, når del 2 udkommer – her vil jeg fortælle jer om min vægttabsrejse anno 2013. Husk på – det er aldrig for sent at gøre noget!

Trine theodora

Husk på at I til en hver tid kan finde mig på Instagram under brugernavnet @trinetheodora eller på min egen blog trinetheodora.dk

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

5 thoughts on “Fra boksepige til fitnesspige – del 1 ★ Trine Theodora

 1. Super spændende indlæg – er selv igang med en process – mine ekstra kilo skyldes bare min fødsel af min smukke datter (som jeg bestemt ikke vil være foruden). MEN nu skal der kæmpes – for at komme tilbage til min gamle form. Synes det er super motiverende at finde andre – der har kæmpet med de samme “problemer” som jeg.

  Se vil da bestemt bruge din blog for fremtiden :)

  Charlotte
  http://www.fit-mom.bloggersdelight.dk
  En personlig blog om at være mor, komme i form efter fødslen og træning

  • Jeg beklager min sene respons, men jeg har simpelthen ikke set din kommentar. Det beklager jeg!

   Først og fremmest – tusind tak for dine søde ord! Jeg er glad for, at indlægget kan bruges. Du har ret, det er skønt at vide, at man ikke er alene! Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at blive fit efter fødsel ;-)

   Kh Trine Theodora

 2. Pingback: Fra boksepige til fitnesspige – del 2 ★ Trine Theodora | FITinspiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *