Forbilleder?

Jeg faldt over disse billeder på en tumblr-side og synes simpelthen det er så tankevækkende. Photoshop er jo ikke noget nyt fænomen, men den billedmanipulation der foregår på nettet er usund, hvis I spørger mig. Det er jo alt fra logo, stropper, tatoveringer, hofte-, talje- og ikke mindst brystmål der ændres.

Er jeg den eneste der synes det her er fuldstændig grotesk?

etumblr_mkk593U9Wr1rza86ho3_500 tumblr_mkk593U9Wr1rza86ho9_500tumblr_mkk593U9Wr1rza86ho2_400rihannah

tumblr_mkk593U9Wr1rza86ho8_400 tumblr_mkk593U9Wr1rza86ho7_400 tumblr_mkk593U9Wr1rza86ho4_400 tumblr_mkk593U9Wr1rza86ho5_400

31 Replies to “Forbilleder?”

 1. Fedt indlæg og hvor er det helt vildt, så meget de redigerer! Der er meget af det, der ser rigtig unaturligt ud, især bryst, talje og hoftemålet :O. Det er ikke altid man tænker over det når man kun ser de redigerede billeder i blade osv, og selvom man ved noget er ændret, så er det ikke altid at man tror at det er SÅ meget.. Synes endda mange af dem ser bedre ud uden redigering..

  bareminkamp.blogspot.dk

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, det er helt vanvittig når man ser før/efter-billederne. Jeg var heller ikke klar over at det var i SÅ voldsomme mængder der blev redigeret :(

 2. Det sætter tingene lidt i perspektiv :) Selvom man godt ved billederne bliver manipuleret lader jeg mig tit drømme om at have en krop som dem man ser i bladene.. Men når de bliver stillet op som ovenfor synes jeg faktisk det naturlige foto er langt smukkere! :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, det gør det virkelig. Og er meget enige i at de er smukkere inden redigeringen :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, vildt ikke?

 3. OMG!! :O Vidste godt der blev redigeret i sådanne billeder, men ikke at det var så meget! :O Det er jo klamt :S synes især på billede nr 3, at taljen ser helt forkert ud på det redigerede billede.. Og det er synd for Rihanna at de har lavet hendes næse om xD :P

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Jeg havde præcis samme reaktion da jeg så dem :)

 4. Er det seriøst?! Ej, det er jo helt til grin, hvis man skulle tro, at efterbillederne er rigtige! Jeg har ikke noget imod Photoshop i moderate doser, men her ændrer de jo stort set alt ved kvinderne! De her billeder burde gå verden rundt, for det ville da redde mange piger, der tror, man skal se sådan ud! UFEDT at blive fotoshoppet til ukendelighed! FEDT indlæg!

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, meget tankevækkende ikke?
   Dejlig du kunne lide indlægget :)

 5. Det ville måske være lidt nemmere for os andre dødelige at blive tilfredse, hvis billederne i blade og på nettet, var sådan som stjernerne egentligt rigtig ser ud!
  Man kan jo ikke undgå at sammenligne sig selv engang imellem, selvom man ikke burde gøre det! :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Meget enig, det giver et forfærdeligt selvbillede hvis man hele tiden sammenligner sig med de billedmanipulationer :(

 6. Helene Høgh Sørensen says: Reply

  Det er jo forfærdeligt! Folk kommer jo til at tro, at det er sådan man skal se ud! Godt og urtoligt tankevækkende indlæg! :-)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, ikke? :(
   Er glad for du kunne lide indlægget :)

 7. Det værste er, at samtlige af de kvinder, der er redigeret ovenfor har de smukkeste kroppe uden redigering, så det virker fuldstændig tåbeligt i mine øjne, at taljerne skal være smallere og brysterne større mm.
  Hvad er der blevet af naturlig skønhed? Det er næsten uhyggeligt :(
  Godt indlæg og vigtigt fokusområde! :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja de er jo utrolig smukke INDEN redigeringen :)

 8. Jeg har SÅ godt af at se sådan nogle billeder her! Det gør altså noget ved selvtilliden når man begynder at tro at det ikke er naturligt at få sidedeller når man bøjer sig selvom man er slank – selv Victoria’s secret modellerne får dem jo naturligvis. Det glemmer man bare let når man aldrig får det at se :)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Hvor dejligt, hvis det kan hjælpe dig til et bedre selvbillede – man skal ikke være alt for hård ved sig selv, det tror jeg ikke man bliver spor glad af (selvom jeg også tit har det på samme måde som dig..)

 9. Det giver kvinder et meget usundt billede af, hvad der er pænt og naturligt! Og sjovt nok! Spørger man mænd, så er de fleste ikke til hverken siliconebryster eller radmagre kvinder … de vil have kvinder hvor der ikke er kanter i form af hofteben, ribben osv. … bløde kvinder :-) … derfor kan man godt være i form … og fit! Så hvis det ikke er for mændenes skyld, er det så en konkurrence internt mellem os kvinder? … Jeg kan se på min krop, at jeg har været gravid … jeg kan se på kroppen at jeg ældes … det har jeg det ikke super godt med, for jeg føler mig ikke “midaldrende” (hader det ord!) … men jeg ER 46 år … er egentlig ret tilfreds med mit udseende, selvom jeg godt vil have stærke tonede arme og en sixpack … ved bare ikke helt, om det er realistisk! Jeg er ret godt tilfreds med den person jeg er indeni … og det er måske det allervigtigste :-) … for jeg føler mig lykkelig, heldig, glad og tilfreds med tilværelsen og det må et eller andet sted skinne igennem på det udvendige også :-) … så NEJ! Ikke de der manipulerede fotomodel fotos … de giver et usundt billede af at være kvinde!

  http://www.larsenringsted.blogspot.com

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Meget enig med dig Connie :)

 10. Rigtig fedt indlæg – det fik mig helt til at sidde og grine for mig selv, fordi det er SÅ langt ude. Der er mange der glemmer, hvor der bliver redigeret i billederne, deriblandt også mig selv. En reminder for mig til at huske at det ikke kun handler om at se godt ud, men også føle sig smuk indeni. Tak for at godt og sjovt indlæg :-)

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Jeg sad også og grinte af dem, for det er jo fuldstændig ABSURD! :)

 11. Det er vildt, og ja man glemmer alt for hurtigt at stort set alle billeder bliver fotoredigeret inden de lægges ud. Det samme gælder jo mange af dem vi ser på Tumblr.com og pinterest også, samt alle de andre steder på nettet/bladene.
  Som Helene siger – selv Victoria’s piger har også “deller”, men vi glemmer det når vi aldrig ser dem. Det ville jo være unaturligt hvis deres hud ik lavede folder som alm. menneskers hud gør.
  Jeg går ikke ind for redigerede billeder, men indrømmer også at jeg kan blive inspireret af smukke billeder ex via Tumblr.com (som garanteret også er redigeret).
  Vi må bare huske på, at være glade for hvad vi har, gøre noget ved det vi ønsker os og nyde livet. Nok mest af alt det sidste. Jeg er lige omkring midt 30 og forleden dag slog det mig.. shit – tiden flyver jo afsted. Laver jeg det jeg gerne vil jobmæssigt? Har jeg det godt? Kan jeg lide min krop og hvordan den ser ud? Måske kan jeg ikke sige højt ja til det hele, men også kun jeg kan jo gøre noget ved det og selvom jeg gør det, så er det vigtigst at huske på at NYDE DET MAN GØR!!

  Se billeder, nyd dem, bliv inspireret (på den sunde måde) og husk så på at de er lige så menneskelige som os andre. Ex så er det jo ofte en del af deres job at se veltrænet ud.

  Tak for reminder ang photoshop !

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, man har en tendens til at glemme graden af photoshop der findes på nettet, men synes du har en sund holdning til billederne :)
   Tak for din kommentar – den satte mange tanker i gang omkring min fremtid ;)

   1. Selv tak. Jeg gennemlæste lige min kommentar igen og vil gerne beklage hvis den lyder hård. Det er på ingen måde ment i den tone. Det var vist mest rettet på mig selv.. at jeg skal huske at nyde den person jeg er.
    Mange andre sammenligner dem selv med andre. Hvad de ser på nettet, blade, blogs osv og jeg er nok heller ik lige den bedste.. ha ha.. jeg er pt ex rigtig dårlig til bare at være glad for de kalorier jeg har brændt af ved en træningstime, men næææ nej .. jeg skal helst lige sammenligne mine tal med andre på instagram. I know – det er helt hul i hovedet. He he.. så jeg er ik et hak bedre, men jeg forsøger at blive bedre til bare at acceptere mig. Være mig selv osv.

    Glad hvis min kommentar har kunne anspore nogle tanke hos dig. Forhåbentlig på den gode måde.

    Du er altid velkommen til at kigge forbi min blog. http://mirandastanker@blogspot.com og skulle du falde over et indlæg som du synes om, så kom endelig med en kommentar. Jeg eeeeelsker kommentarer :-)

    God dag. :-)

    1. Tine / FITinspiration says: Reply

     Jeg forstod godt hvad du mente :) Jeg tror der er rigtig mange piger, som har det på den måde du beskriver det (mig selv inklusiv!). Vi skal lære at nyde de gode ting vi går og gør for os selv i stedet for at dunke os selv i hovedet hele tiden – det får man ikke noget godt ud af :)
     Tak for linket til din blog – jeg kigger straks forbi! Elsker at læse blogs! :)

     Og rigtig god dag til dig også :)

 12. Wow, det er faktisk helt ekstremt. Specielt når vi nu kan se før og efter billeder!
  Jeg har altid vidst at kendisernes billeder var redigeret, men så meget havde jeg nu alligevel ikke troet…
  Skønt, skønt, skønt indlæg! Thumbs up!

  -Karen
  http://the-flying-rabbit.blogspot.com/

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Jeg blev også meget overrasket!
   Dejligt at høre, at du kunne lide indlægget :)

 13. Ej, hvor vildt. Det er klart, at man aldrig kan se ud som dem, så jo!

  1. Tine / FITinspiration says: Reply

   Ja, synes også det er helt utroligt :(

 14. Carina Christensen says: Reply

  Super godt og tankevækkende indlæg!!Det er for meget af “det gode”..

Leave a Reply