Efterårshygge

Jeg ELSKER foråret. Jeg synes det er noget af det mest fantastiske, når bladene bliver grønne og det hele springer ud. Den der forventningens glæde over at det snart er sol og sommer er i luften og det hele eskalerer når den første rigtige sommerdag indtræffer. Det er vist ingen tvivl om, at jeg er mest fan af sommer og varme. Men når det så er sagt, så synes jeg nu faktisk også der er noget hyggeligt og næsten eventyrligt over efteråret.

I denne årstid er der nemlig plads til ekstra hygge og indimellem kommer der nogle virkelig smukke dage. Så for at hylde efteråret lidt, så har jeg lavet en lille liste over hvad der i disse måneder gør mig ekstra glad. Tilføj endelig i kommentarfeltet :)

  • Tæpper, sweatre og dyner. Jeg elsker at putte og det er bare så meget hyggeligere under et tæppe :)
  • Meget apropos første punkt og at putte kommer: Nyvasket sengetøj! Det er endelig blevet køligt nok om natten til at dynen er nødvendig og jeg synes det er det mest fantastisk at kravle under en dynen med nyvasket sengetøj. Jeg må indrømme, at jeg er en af dem, der bruger skyllemiddel når jeg vasker sengetøj, for dén duft vil jeg ikke undvære. Og ja, ja – ved godt det måske ikke er det bedste valg, men jeg elsker det :)
  • Varm kakao, gode film/serier – behøver vist ikke uddybes med andet end at det nu er helt legalt at bruge sin lørdag på – da vejret jo ikke er “for godt til at være inde” ;)
  • Suppe, rodfrugter og gryderetter. Det er blevet tid til at skifte sommersalaterne ud med gode, gedigne måltider med massere af smag, kraft og varme.
  • Skyfri himmel. De dage, hvor efterårssolen får lov til at brage igennem er simpelthen noget af det smukkeste og dejligste. Dagene er typisk lidt kolde, men det gør bare luften endnu friskere og er det perfekte vejr til en gåtur i skoven.
  • Effektivitet. Det her lyder nok lidt dumt i nogens ører, men jeg kan faktisk rigtig godt lide at arbejde i efteråret (studie/job osv). Folk er mere fokuserede, har fået fornyet energi efter sommerferien og er klar til at arbejde målrettet og effektivt.
  • Og for at runde listen helt af, så har jeg lige fundet et billede frem fra gemmerne. Det er et par år gammelt, men synes det sætter prikken over i´et for sidste punkt: Farverne og kontrasterne! Når bladene så småt begynder at visne og falde af, nogle bliver røde og andre brune. Himlen fremstår mere blå og de grønne blade, der stadig, sporadisk, er tilbage minder os om den forgangne sommer. Det ser så fint ud :)

Leave a Reply