Dadelkugler med banan

Disse kugler lavede jeg for et par weekender siden. Det var efter weekend undervisningen på personlig træner uddannelsen. Jeg kom træt hjem og var lidt lækkersulten. Heldigvis viste de sig at være den helt perfekte, lækre lille snack! Nøj, hvor var de bare gode! Først lavede jeg opskriften uden banan. Kuglerne var meget faste og utrolig intense, men lækre i smagen. Jeg var dog i humør til en lidt mere snasket version, så jeg kom en meget moden banan i. Mums! Massen blev dog ret våd af det. Det gør det lidt sværere at trille kuglerne, så jeg dumpede dem ned i pynten og trillede dem deri. Det fungerede ret fint og kuglerne gav en helt overraskende konsistens når man spiste dem. De var nemlig helt silkeblød :) De er helt klart værd at prøve hvis man mangler en lille eftermiddagssnack eller en lille godte til madpakken.Dadelkugler

Opskrift (12 kugler)

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 1/2 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 dadler
  • 1/2 – 1 banan
  • pynt: frysetørrede bær, kokosmel, hakkede nødder, krokant osv.
  1. Rosinerne steges i kokosolien til de er gennemvarme (når de begynder at “puste sig op” er de klar til at blive taget af)
  2. Mandlerne blendes tul mel og resten af ingredienserne tilsættes og blendes med undtagen bananen.
  3. Bananen tilsættes lidt efter lidt til massen har den ønskede konsistens. Jeg brugte en hel banan, men vær opmærksom på at massen så er meget våd og svær at trille.
  4. Massen trilles til kugler i pynten og stilles på køl

Dadel-kugler

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 thoughts on “Dadelkugler med banan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *