Currently crushing on ❤

Det fleste kender det nok… Når der kommer en ny model på markedet, så vil man selvfølgelig gerne have det nyeste nye! Det kan jeg desværre ikke skrive mig helt fri for og min kærlighed er da også faldet på et ur, som er samme, men nyere model af mit nuværende. Til mit forsvar vil jeg dog lige sige, at mit urs model er fra maj 2011, så i løbet af de knap tre år modellen har været undervejs, så har Garmin også formået at lave en hel del nye lækre features og ændringer. Det er med andre ord ikke blot designet, der er ændret!

Jeg har desværre ikke afprøvet uret, men jeg vil dog alligevel prøve at lave en hurtig sammenligning af det og mit nuværende (se evt. min anmelde af det her).

garimin-04.03.14

Billederne har jeg fået lov at låne af Garmin Nordic Denmark A/S. Uret til venstre er den nye model, som hedder Garmin Forerunner 620 HMR-Run og til højre er min nuværende, som hedder Garmin Forerunner 610HR.

Begge ure er udstyret med en trykfølsom skærm, som på mit ur virker perfekt efter hensigten. Den er nemlig ikke så følsom, at man ved uheld trykker på noget man ikke skulle, men er stadig så følsom at den registrer når man så  faktisk vil trykke (selvom man har våde fingre eller vanter på)- smart, hva? ;) De vigtige knapper som start/stop, pause og power er rigtige trykknapper, så dem kommer man heller ikke til at pille ved :) Så de punkter ser heldigvis ud til at være bevaret ved det nye ur. Derimod har designet virkelig fået et gevaldigt løft og den nye model er meget tyndere og lettere end mit. Det vejer kun 44 gram kontra 75 gram! Jeg synes det er utrolig lækkert med et tyndere design, da det særligt i vinterperioden kan være lidt tricky hurtigt at få mit ur under løbejakkens stramme ærme. Til trods for det tynde design er batterilevetiden faktisk øget – så det betyder at #8 på denne liste bliver reduceret med 25% – I like. Det svarer til 10 timers løb inden næste opladning.

Dette indlæg kan hurtigt gå hen og blive meget, meget langt, så det vil jeg skåne jer for, men blot nævne det jeg synes er den allervigtigste nye funktion uret har fået: et accelerometer i brystsenderen! Det betyder, at uret også kan måle hastighed og distance, når der ikke er satellit modtagelse – og det kan derfor bruges på løbebånd! Det betyder samtidig også, at man ikke skal stå og vente på satelitmodtagelsen inden løbeturen udendørs og at man kan se antal skridt pr. minut,  måle hvor højt man “hopper” i løbet af sin tur samt måle hvor længe ens fod er på jorden inden næste skridt, hvis man synes sådanne data er sjove :)

Der er også en masse andre nye funktioner, og uret nu kan forbindes via wifi og Bluetooth og derved hurtigt forbindes til telefonen. Det er også vandtæt ned til 50 m og jeg kunne blive ved. Men jeg stopper her :)
Men måske prisen burde nævnes, for av, av… Mit ur står hos pulsure.dk  til en tilbudspris på 1889,-(ca. 1000 kr billigere end for et par år siden) og den nye model står til 3295,-. Priserne varierer, men det er de billigste jeg har fundet. Skriv gerne hvis I finder det endnu billigere :)
Selvom jeg synes det er mange penge at bruge på en gadget, så har mit ur været fuldstændig uundværligt i min marathontræning. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg IKKE har haft det på til træning :) I mit program skal jeg løbe et bestemt antal km, til en bestemt pace eller med 75% eller 85% af min maxpuls. Det kræver derfor at jeg kan måle puls og tracke mine km og her er uret virkelig handy. Selv til intervaltræning fungerer det fuldstændig optimalt :)

Garmin Forerunner 210

Indlægget er altså ikke sponsoreret, jeg er bare meget forelsket i og begejstret over den nye model :) 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

7 thoughts on “Currently crushing on ❤

 1. Hej Tine!
  Godt indlæg. Man bliver hurtigt fristet af det lækre ur… Er det uret til venstre som er det nye? Der står til venstre ved dem begge to :-) Mvh Julie

 2. Hej Tine. Det med at forelske sig i noget træningsudstyr af den ene eller anden art, kender jeg alt for godt! I øjeblikket kigger jeg selv efter løbeure, så dit indlæg kommer på et meget passende tidspunkt – også selvom det frister ret meget ;-) Hidtil har jeg bare løbet med et polar pulsur (også fra pulsure.dk) og så med Endomondo på telefonen. Har længe tænkt på at investere i et rigtigt løbeur, hvor GPS-funktionen og pulsmåleren er i samme enhed. Synes bare, at der er så mange forskellige, så har svært ved at vælge :-) Har også været i tvivl, om det var pengene værd at købe sådan et løbeur, nu hvor jeg også bare kan bruge Endomondo til at tracke antal km og hastighed. Har du oplevet store fremskridt med dit løb, efter du har trænet med løbeur? :-)

  Bedste hilsner Anita
  ________________
  Deltag i konkurrencen om “5:2 kogebogen”: http://anitalorenzen.bloggersdelight.dk/2014/03/konkurrence-vind-52-kogebogen/

  • Hej Anita,
   Ej, hvor godt! :) Skønt når ens indlæg kan bruges.
   Hånden på hjertet, så kunne jeg ikke forestille mig at løbe uden ur længere. Det er simpelthen blevet et must for mig! Jeg havde faktisk ikke troet at jeg ville blive SÅ glad for uret som jeg er i dag.
   Jeg har selv også prøvet det med et polar ur og så Endomondo, men synes det er så irriterende at løbe med sin telefon. Især når distancerne når op over 10 km og man skal have gels og vand med også. Under mit marathon var uret også fuldstændig uundværligt. At kunne holde øje med pace, puls og distance var noget af det der fik mig igennem løbet :) Her må jeg så nok også indrømme, at jeg synes det er pengene værd at købe enten 610 eller 620 fremfor 210 eller 220. Der er mange flere funktioner, såsom at man selv kan bestemme hvilke data man vil have vist undervejs.
   Jeg kan kun svare ja til dit spørgsmål om jeg har opnået store fremskridt. Jeg har faktisk løbet siden jeg var omkring 13-14 år, men har aldrig været så motiveret og hurtig som jeg er nu :) Min tid forbedres stort set hver uge. Det er så sjovt at kunne følge med i og bruge som motivation for at give den lidt ekstra til hver træning :)

 3. Når du løber, tænker du så over at 610eren er tung? Og hvordan er det at have om håndleddet? Det er jo lidt mere stift eller hvad man kan sige end 620eren ser ud til at være.. (har mistet mit gamle løbeur, så sidder pt og prøver at finde ud af om jeg skal investere i 610 eller 620eren), og tak for en god blog!! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *