Cookiedough hapsere

…Og med ét blev der pludselig meget stille på mine sociale medier. Jeg går personligt igennem en hård periode og det er nu en uge siden at kæresten og jeg er gået fra hinanden. Efter 6 år, hvoraf vi har boet sammen de sidste 5, så kan jeg fortælle, at det er noget af en omvæltning. Jeg er utrolig ked af det og derfor er min prioritet et andet sted end sundhed i disse dage.

Men for noget tid siden og inden alt det her tumult, så havde jeg Susan på besøg en lørdag aften, hvor den stod på tøsehygge og Gossip Girl på tv’et :) I den anledning havde jeg lavet lidt kage, som jeg faktisk synes blev ganske vellykket. Jeg har flere gange været ved at skrive raw om denne kage, da den ikke skal bages, men det er den jo egentlig ikke bl.a. pga. kikærterne og chokoladen. Dog gælder lidt det samme som raw-kagerne – den er meget tung. Derfor bør det nok lige påpeges, at de stykker jeg havde lavet var ALT for store, næste gang halverer jeg dem lige ;)

Coockie-dough

Opskrift:

(10 store stykker eller 20 små)

  • 2 dl havregryn
  • 1 dåse drænede kikærter
  • 2  modne bananer
  • 2 tsk vaniljesukker
  •  1 spsk kokosolie
  • 1/2 tsk salt
  • evt. 1/2 tsk karamel, naturlig ekstrakt (fra Dr. Oetker)
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 – 1½ dl kokosmel

Glasur

  • 1/2 dl valnødder
  • 1 dl tørrede dadler (10 stk)
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 dl kokosolie
  • 1/2 dl varmt vand

Cookie-dough-cake

  1. Havregryn og kikærter blendes i en minihakker eller foodprocessor
  2. Herefter tilsættes bananerne, vaniljesukker, kokosolie, salt og evt. karamel ekstrakt og blendes
  3. Chokoladen hakkes og vendes i sammen med kokosmel (hvis konsistensen af dejen er for blød tilføjes ekstra kokosmel)
  4. Massen kommes i et fad med bagepapir og trykkes godt ned og glattes ud. Brug evt. bagsiden af en spiseske, hvor det kan hjælpe at komme lidt vand på den.
  5. Massen stilles på køl eller frys indtil glasuren er klar
  1. Først kommes valnødder, kakao og dadler i en minihakker/foodprocessor – og køres indtil det samler sig til en klump
  2. Herefter tilsættes kokosmælk, kokosolie og varmt vand og der blendes indtil man opnår en ensartet blød masse
  3. Glasuren hældes over bunden og kagen sættes på køl i mindst 3 timer eller i fryseren.

Cookiedough-brownie

Tine-Vieland-Jensen Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram 

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

12 thoughts on “Cookiedough hapsere

  1. Hvor er du sej, at du får blogget på trods af den store omvæltning.
    Men husk nu på også at tage lidt tid til dig selv –
    Jeg og sikkert alle de andre læsere vil stadig være her, hvis du valgte en pause, så meget er sikkert :)

    Ønsker dig det bedste:)
    Mvh Christina

    • Tusind tak. Det fylder alt i min verden lige nu, så derfor følte jeg at der var brug for at mine læsere fik heads up.
      Jeg kigger jævntligt forbi jeres blog, den er super fin! :)

  2. Pingback: Lækre links #1 | SØDE CITRONER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *