Chokoladeovertrukket harcipan med kandiseret appelsin

Dette indlæg burde have været på bloggen for mindst en uge siden, da det er en del af vores Gymbag madchallenge, som havde deadline den 24. december. Grundet bacheloropgave, lukkede supermarkeder og madforgiftning, så har det desværre ikke været muligt at få indlægget op før og jeg må se mig selv som værende diskvalificeret og har som straf besluttet at give en lille præmiere til den heldige vinder, som snarest findes :) Men blot fordi jeg er alt for sent ude, så skal I nu altså ikke snydes for opskriften. Den blev nemlig rigtig god og jeg kan allerede forestille mig mange udvidelser af den, så som en nyfortolkning af den tradtionelle nytårskransekage?

Kravet til vores madchallenge var at opskriften skulle indeholde tre følgende ingredienser: hasselnødder, appelsin og kanel. Og det er også hovedingredienserne i min opskrift.

harzipan

Først har jeg lavet kandiseret appelsinskal, hvor jeg brugte:

– skallen af en appelsin
– 1 dl sukker
– saften fra appelsinen
– 1 lang kanelstang (knækket i tre) eller 3 korte

Fremgangsmåden er her vist i billeder:

foto 1

Jeg startede med at rive tynde strimler af appelsinen med et juliennejern, der kom desværre lidt for meget af det hvide bitre med, så næste gang vil jeg gøre det med et rivejern.

foto 2

Herefter kogte jeg det sammen med sukker, appelsinsaft og kanelstænger.

foto 4

Jeg lod det koge ind del ind og tilsatte lidt ekstra vand, da konsistensen blev lidt for tyk, da det blev kølet ned.

foto 5

Herefter kom jeg appelsinskallerne i en sigte og lod dem køle af.

hazipan2

Harcipanen har jeg lavet af:

– 200 g hasselnødder
– 4 spsk agavesirup
– 2 spsk sirup af ovenstående opskrift (kan sagtens byttes ud med agave)
– evt. æggehvider

Hasselnødderne ristes i ovnen på 170 grader i 10-15 minutter.Herefter køles de af og de tørrede skaller kan rulles af.

Hasselnødderne blendes i en minihaker, foodprocesser eller lignende indtil de har en klistret og helt finthakket konsistens. Herefter tilsættes siruppen og evt. æggehviderne og det hele køres sammen til en ensartet masse. Harcipanen kan nu rulles sammen til en fin rulle vha. køkkenfilm og kommes på køl eller i fryseren.

Jeg kom min i fryseren natten over og dagen efter blev de overtrukket med en god 70% chokolade, et lille stykke kandiseret appelsinskal og et drys kanel.

harzipan3

Hvis I er nysgerrige for at se hvad de andre i Gymbag har fundet på, så kan I se Christines bud lige her, Danicas bud her og Stinnas her. Derudover har vi også haft et par rigtig gode bud fra vores læsere, bl.a. Vanløse blues der har kommet med en ikke-dessert version her, Søsters Køkken er kommet med dette bud, Instagram-brugeren @dittesnedker, hvor I kan se hendes bud her, Instgram-brugeren @juliebruun88 med hendes bud her samt en læser, Jessica med dette bud.

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 thoughts on “Chokoladeovertrukket harcipan med kandiseret appelsin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *