Canon Legria Mini

IMG_1465Jeg har haft fornøjelsen af at teste dette videokamera fra Canon siden december og nu synes jeg efterhånden, at jeg er i stand til at give jer en beskrivelse og ikke mindst anbefaling af det. Jeg tror jeg har filmet i mere end 20 timer efterhånden og I har faktisk allerede haft mulighed for at se mange af de optagelser jeg har gjort med det :) Modellen hedder Legria Mini og er designet til at være yderst handy og “blogger-venligt”. Kameraet ligger godt i hånden og størrelsen gør, at jeg faktisk kan have den i forlommen af min kamerataske. Genialt! :) Det betyder nemlig, at jeg har det med alle de steder, hvor jeg også tager mit kamera med. Jeg har derfor også små hyggelig klip fra sommerhustur med mine forældre, wellness ophold på Vejlefjord med Susan og andre hyggelige stunder, hvor det er skønt at have det på film.
IMG_1721Når Canon beskriver dette kamera som “blogger-venligt”, så skyldes det bl.a. at de har lavet skærmen så den nemt kan flippes rundt og derved kan man altså filme selfies og rent faktisk se hvad der sker på skærmen. Det kan I tro Susan og jeg har haft stor fornøjelse af, vi forsøger jo altid at snakke direkte til jer i vores videoer og på den her måde er det super nemt! Funktionen kan også bruges til andet end selfies, f.eks. hvis man filmer at man kommer gående mod kameraet, så er det ganske rart at man lige kan tjekke, at man rent faktisk er indenfor skærmbilledet eller hvis man filmer madlavning. For at illustrere skærmens flip-funktionalitet, så har jeg lige lavet en collage, hvor jeg har vist hvordan den fungerer:
canonEfter at telefoner efterhånden kommer med et godt indbygget kamera, så tror jeg mange umiddelbart vil føle at et rigtigt videokamera er uoverflødigt. Jeg synes dog stadig forskellen i kvaliteten er stor. For at illustrere den, så har jeg taget et billede med min iPhone og et med mit Canon spejlreflekskamera. Jeg ved godt, at det ikke er helt det samme med video kontra billeder, men jeg synes faktisk at sammenligningen illustrativt viser nogle af de store forskelle der er. Og ellers så skal I være velkomne til at se denne video fra Susan og min julekalender og sammenligne med en af videoerne i slutningen af indlægget.
spejlrefleks vs iphoneBilledet til højre er taget med spejlreflekskameraet og det til venstre er taget med min iPhone. Ingen af billederne er redigeret. Spejlreflekskameraet formår at gøre billedet dybere og farverne er mere realistiske og får ikke et gulligt skær. Det samme har jeg oplevet med videokameraet, hvor jeg synes at farverne er meget pænere og videoerne får en helt anden dybde. Med andre ord, så er kvaliteten på videoerne med videokameraet væsentlig bedre end på iPhone og er ikke nær så følsom ift. lyset, hvor den selv optimerer det hvis man har sat den på auto-funktionen. En ting billedet ikke illustrer er lyden. Den er faktisk fuldstændig usammenlignelig hvis du spørger mig :) På iPhone-videoerne har jeg efterfølgende måtte redigere lyden for at få den høj nok når den skulle overføres til Youtube og endte faktisk ud med på mange af videoerne at snakke henover dem efterfølgende fordi lyden var for dårlig. Med videokameret er det kun vinden på blæsende dage, som jeg skal tage højde for og eller er lyden perfekt, tydelig og klar. Baggrundsstøjen er mindsket og den optager stemmer super godt :)
IMG_1731Når man skal optage en video, så er der forskellige funktioner man kan vælge alt efter forholdene. Jeg må indrømme, at jeg primært optager med auto-funktionen, da den fungerer rigtig godt. Derudover har jeg også tit valgt “sport”, da denne yderst hurtigt fokuserer selvom man laver 100 jumping squats osv. Det gør virkelig en stor forskel at videokameraet formår at følge med :) Selve videokameraet er så nemt at navigere rundt i, så det tror jeg ikke jeg behøver forklare. Man behøver ikke nærstudere nogen manual, når man har opladet kameraet så er man faktisk good to go.

En funktion jeg synes er ret sjov er zoom-knappen. Videokameraet kan nemlig zoome ret meget ud, så rummet virker vildt stort og der er mulighed for at vise f.eks. en træningsøvelse uden at man behøver stå langt væk fra kameraet. Jeg har forsøgt at illustrere det på de to billeder nedenfor, hvor videokameraet stod på mit bord og Susan sidder på den anden side af bordet.
canon2Det er muligt at lave justeringer og forbedringer på videooptagelserne direkte på videokameraet. Det er dog ikke noget jeg har prøvet, da jeg altid skynder mig at overføre det til computeren og klippe videoerne sammen i iMovie. Derudover kan man downloade en app, så man via sin telefon kan tænde kameraet. Smart ikke? Så hvis man ikke gider sidde og klippe videoerne sammen efterfølgende og man ikke har lyst til at have videoer, hvor man lige sætter sig til rette inden man snakker osv., så er det en nem funktion at benytte :)

Prisen på videokameraet ligger omkring 2000 kr.
Jeg har lige sat lidt videoer ind, som alle er filmet med videokameraet:


Videokameraet har jeg modtaget som gave med henblik på test.

Share on:
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 thoughts on “Canon Legria Mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *